Football Talk

Σαλερνιτάνα – Φιορεντίνα 0-2: Κουαμέ και Ικονέ την «έσπρωξαν» στη Serie B! (video)

Σαλερνιτάνα – Φιορεντίνα 0-2: Κουαμέ και Ικονέ την «έσπρωξαν» στη Serie B! (video)

Εκμεταλλευόμενη την ψυχολογία που της προσέφερε η μεσοβδόμαδη πρόκριση στους «4» του Conference League, η Φιορεντίνα με σκόρερ τους Κουαμέ και Ικονέ νίκησε τη Σαλερνιτάνα (2-0) και την «έσπρωξε» στη δεύτερη κατηγορία.

Στο Αρέγκι, η Σαλερνιτάνα των «Ελλήνων» Μανωλά και Πασαλίδη υποδεχόταν την θριαμβεύτρια Φιορεντίνα, η οποία μεσοβδόμαδα, είχε σφραγίσει το εισιτήριο για τους «4» του Conference League και μπορούσε βάσιμα να υπολογίζει σε κάτι καλό, δεδομένης της πρόσθετης κόπωσης των παικτών του Βιντσέντζο Ιταλιάνο.

Παρά τις πολλές αλλαγές και το μεγάλο ροτέισον, η ομάδα της Φλωρεντίας πήρε από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης, κυκλοφορώντας με άνεση τη μπάλα και επιχειρώντας να βρει διαδρόμους προς την εστία του «εξαδάκτυλου» Οτσόα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να παραμένουν στο 0-0.

Το μοτίβο του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο με τους «βιόλα» να κρατούν τη μπάλα στα πόδια τους και να αναζητούν την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να απειλήσουν. Το παιχνίδι απέκτησε μία άγρια ομορφιά με τον Μαρκέτι να βγάζει συνεχώς κίτρινες κάρτες στους παίκτες και των δύο ομάδων. Ακόμη κι έτσι όμως, η ομάδα του Ιταλιάνο βρήκε τη λύση στο 80ο λεπτό, με όμορφη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Κουαμέ

Στις καθυστερήσεις, ο Ικονέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ομάδα του, στέλνοντας την Φιορεντίνα στους 45 βαθμούς και την 10η θέση.

Στον αντίποδα, η «καταδικασμένη» Σαλερνιτάνα, βλέπει τον υποβιβασμό της στη δεύτερη κατηγορία να πλησιάζει και μαθηματικά.

Πάντως, το παιχνίδι αυτό είχε ιδιαίτερη σημασία για τον Αντόνιο Καντρέβα, με τον έμπειρο Ιταλό μεσοεπιθετικό να συμπληρώνει 500 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαλερνιτάνα (Σ. Κολαντουόνο): Οτσόα, Πιερότσι, Φάτσιο, Πιρόλα (63’ Πελεγκρίνο), Σάμπια (84’ Τζανόλι), Λεγκόφσκι, Μπάσιτς (84’ Σίμυ), Μπράνταριτς, Τσάουνα, Καντρέβα (68’ Μαρτεγκάνι), Ικουεμέσι (68’ Βάισμαν).

Φιορεντίνα (Β. Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Καγιόντε (82’ Φαραόνι), Μαρτίνες, Ρανιέρι, Παρίζι, Ντάνκαν (82’ Μαντράγκορα), Λόπεζ (70’ Μέλο), Καστροβίλι (70’ Κουαμέ), Σοτίλ, Ικονέ, Μπαράκ (87’ Μιλένκοβιτς).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0