Football Talk

Έβερτον – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0: Με δύο «σουτάρες» παραμονής, τα «ζαχαρωτά»… μένουν εδώ! (video)

Έβερτον – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0: Με δύο «σουτάρες» παραμονής, τα «ζαχαρωτά»… μένουν εδώ! (video)

Είχε πιο κλασσικές ευκαιρίες η Νότιγχαμ Φόρεστ, είχε όμως την ουσία η Έβερτον. Με δύο τρομερά σουτ εκτός περιοχής, τα «ζαχαρωτά» επικράτησαν με 2-0 στο Γκούντισον Παρκ και έγιναν το φαβορί για την παραμονή στην Premier League. Στο +1 οι «κόκκινοι» από τη Λούτον, όλα ανοιχτά μέχρι το τέλος της σεζόν!

Η Φόρεστ έδειξε διάθεση να ξεκινήσει με αιφνιδιαστικές απειλές προς την εστία του Πίκφορντ και η Έβερτον άργησε να πάρει μπρος και να κρατήσει την μπάλα. Όταν το έκανε, την κυκλοφόρησε εξαιρετικά και ίσως για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η ανάπτυξη που γινόταν από τον άξονα της μεσαίας γραμμής έμοιαζε τόσο άρτιος.

 

Οι παίκτες του Νούνο Σάντο διαμαρτυρήθηκαν για μια φάση όπου η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Άσλεϊ Γιάνγκ εντός περιοχής, με τον VAR απλά να λέει στον ρέφερι πως η θέση του χεριού ήταν φυσιολογική και δεν χρειαζόταν να πάει εκείνος να δει το onfield review.

Η Έβερτον κατάφερε στο 29ο λεπτό με ένα μακρινό χαμηλό σουτ του Γκέιγ να πάρει το τεράστιας σημασίας προβάδισμα στο σκορ για το 1-0 και στο 40' ο Πίκφορντ κράτησε αυτό το προβάδισμα με αδιανόητη επέμβαση σε μονοκόματο τελείωμα του Γουντ από τη μικρή περιοχή.

Η ομάδα του Νούνο Σάντο δικαίως ξαναφώναξε για πέναλτι του Γιάνγκ σε μαρκάρισμα προς τον Χάντσον – Οντόι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, αλλά πάλι ρέφερι και VAR είχαν διαφορετική άποψη. Η Φόρεστ έψαξε πολύ το γκολ της απάντησης στο τέρμα που είχε δεχθεί, ήταν πολύ καλύτερη από τα «ζαχαρωτά», αλλά τελικά πάλι είδε την μπάλα να καταλήγει στα δικά της δίχτυα. Στο 76ο λεπτό ο ΜακΝιλ βρήκε αρκετό χώρο μακριά από την περιοχή του Σελς, δοκίμασε το χαμηλό αριστερό και σκόραρε για το τελικό 2-0 που έστειλε την Έβερτον στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στις καθυστερήσεις ο κόσμος «πάγωσε» όταν ο Μπέτο έπειτα από εναέρια μονομαχία για την μπάλα φάνηκε να χτυπά και να χάνει τις αισθήσεις του στον αέρα, πέφτοντας και άτσαλα στο έδαφος. Αμέσως οι συμπαίκτες του έκαναν νοήματα προς τον πάγκο να τρέξουν οι γιατροί να τον βοηθήσουν και εκείνος αποχώρησε έπειτα από αρκετά λεπτά με φορείο, υψώνοντας και τη γροθιά του για να δείξει στον κόσμο πως πέρασε ο κίνδυνος. 



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0