Football Talk

Μετά τη σεζόν «όνειρο», έρχεται καλοκαίρι... κόλαση: Πόσους θα καταφέρει να κρατήσει ο Ολυμπιακός; (video)

Μετά τη σεζόν «όνειρο», έρχεται καλοκαίρι... κόλαση: Πόσους θα καταφέρει να κρατήσει ο Ολυμπιακός; (video)

Άπαντες στον Ολυμπιακό απολαμβάνουν τα «θαύματα» της ιστορικής φετινής πορείας. Ποιοι εκ των πρωταγωνιστών, όμως, θα αποτελέσουν κομμάτι του «αύριο» της ομάδας, μετά από ένα καλοκαίρι στο οποίο θα κριθεί το μέλλον 19 παικτών;

Ο Ολυμπιακός βιώνει μια ιστορικά επιτυχημένη σεζόν, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν προμήνυαν οι εξελίξεις που είχαν προηγηθεί στη διάρκειά της. Ατελείωτες αλλαγές, σε προπονητές και σε βασικούς παίκτες, έφεραν σε διάφορες στιγμές προβληματισμό και ανησυχία.

Στην τελική ευθεία της σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τη σπουδαιότερη σταθερά τους, που δεν είναι άλλη από τον άνθρωπο που έκατσε στον πάγκο της ομάδας, τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Ισπανός, με τη σειρά του, παρ’ ότι ανέλαβε να καθοδηγήσει ένα ρόστερ, στη διαμόρφωση του οποίου δεν είχε καμία συμμετοχή, κατάφερε να βρει τις βάσεις στις οποίες θα στηρίξει το πλάνο του, και να πραγματοποιήσει διαδοχικές υπερβάσεις.

Σε αυτές ακριβώς τις υπερβάσεις, έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον κάθε μέλους και κάθε φίλου του Ολυμπιακού, που έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του, στα ημιτελικά του Conference League, με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Αργά ή γρήγορα, βέβαια, η ονειρική αυτή διαδρομή θα φτάσει στο τέλος της, και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να κοιτάξει την επόμενη μέρα του, η οποία συνοδεύεται από αρκετά, σημαντικά ερωτηματικά, σε ό, τι αφορά την κατάρτιση του ρόστερ της επόμενης σεζόν. Και αυτό γιατί είναι πάρα πολλά τα συμβόλαια που λήγουν, και εξίσου πολλοί οι δανεικοί. Και οι δύο κατηγορίες, περιλαμβάνουν παίκτες που αποτελούν «θεμέλια» του οικοδομήματος του Μεντιλίμπαρ, ενώ και οι οικονομικές απαιτήσεις για τη διατήρησή τους στις τάξεις της ομάδας είναι σημαντικές.

Ο αρχηγός Κώστας Φορτούνης, ο υπερπολύτιμος Γιώργος Μασούρας, ο «killer» Ελ Κααμπί (με οψιόν ανανέωσης έως το 2025 και επιθυμία επέκτασης) και ο «ήρωας» της Κωνσταντινούπολης, Κωνσταντίνος Τζολάκης είναι οι σημαντικότεροι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται το φετινό καλοκαίρι, μαζί με τον καθοριστικό σε αρκετές στιγμές Στέφαν Γιόβετιτς (με πολλές πιθανότητες ανανέωσης).

Αναλυτικά η λίστα: Γιώργος Μασούρας, Κώστας Φορτούνης, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, Ζοάο Καρβάλιο, Κωνσταντίνος Τζολάκης, Στέφαν Γιόβετιτς, Κίνι, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Βιθέντε Ιμπόρα, Νέλσον Άμπι, Μαντί Καμαρά, Αθανάσιος Παπαδούδης.

Όσον αφορά τους δανεικούς, η κατάσταση είναι εξίσου περίπλοκη. Ο άνθρωπος πάνω στον οποίο ο Ολυμπιακός ονειρεύεται να χτίσει την άμυνά του, ο Νταβίντ Κάρμο, αναμένεται να απασχολήσει έντονα, με τη ρήτρα αγοράς του από την Πόρτο (18 εκατ.) να φαντάζει για πολλούς απλησίαστη. Πιο «βατή» είναι η ρήτρα του εξίσου κομβικού Ποντένσε (γύρω στα 5 εκατ.), όπως και του Όρτα (4.5-6 εκατ.), ο οποίος έδωσε σημαντικές λύσεις, ιδιαίτερα στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον Πειραιά. Ο Αλεξανδρόπουλος μπορεί να έχει καιρό να εμφανιστεί, λόγω και ενός τραυματισμού που αντιμετώπισε, αλλά η αγορά του από την Σπόρτινγκ δεν είναι απίθανη, ειδικότερα αν πέσει χαμηλότερα η ισχύουσα ρήτρα (4 εκατ.). Η παραμονή των Καμπράλ και Ναβάρο δε μοιάζει πιθανό να διεκδικηθεί από τον Ολυμπιακό, ενώ με τον Ομάρ Ρίτσαρντς, που ανεβάζει στροφές και προσφέρει πράγματα τον τελευταίο καιρό, απομένει να δούμε τι θα συμβεί.

Αναλυτικά οι δανεικοί: Ντανιέλ Ποντένσε, Νταβίντ Κάρμο, Αντρέ Όρτα,Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Zοβάνε Καμπράλ, Φραν Ναβάρο, Ομάρ Ρίτσαρντς.

Έχουμε, λοιπόν, από παίκτες με σπουδαία, πολυετή προσφορά, μέχρι πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν στους οποίους θα ήθελε να χτίσει την επόμενη μέρα, καθώς και κάποιους άλλους που ενδεχομένως να μην έχουν την ίδια αξία. Όταν ο Ολυμπιακός «ξυπνήσει» από το ευρωπαϊκό όνειρο που βιώνει, αναμφίβολα θα θελήσει να κλείσει αυτές τις υποθέσεις, με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για το «αύριο» της ομάδας.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0