Football Talk

Μόνο όταν δείτε από κοντά το Μουσείο της ΑΕΚ θα νιώσετε πραγματικά τι συγκλονιστικός χώρος δημιουργήθηκε!

Μόνο όταν δείτε από κοντά το Μουσείο της ΑΕΚ θα νιώσετε πραγματικά τι συγκλονιστικός χώρος δημιουργήθηκε!

Τα μάτια σας θα πλημμυρήσουν. Θα μάθετε πολλά, θα θυμηθείτε ακόμα περισσότερα για την Ιστορία της ΑΕΚ και όσα έχει πετύχει στον έναν αιώνα ζωής της…

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Όσα έχει ζήσει η ΑΕΚ, η Ιστορία και ο λαός της από τον Σεπτέμβρη του 2022 μέχρι και τον Απρίλιο του 2024 είναι συγκλονιστικά! Μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η ΑΕΚ της προσφυγιάς, που για 19 ολόκληρα χρόνια ήταν μακριά από το σπίτι της, γύρισε σε αυτό και εκτοξεύτηκε!

Το όραμα του Δημήτρη Μελισσανίδη ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αγιά Σοφιά. Έγιναν και τα εγκαίνια του Μουσείου της ΑΕΚ. Απλά, λιτά, οικογενειακά, όμορφα. Έχετε δει εικόνες, είδατε θαρρώ και πολλά βιντεάκια απ’ όσους είχαμε την τιμή να βρεθούμε εκεί σε αυτή την Ιστορική στιγμή. Ό,τι είδατε να ξέρετε πως δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα δουν τα μάτια σας από κοντά! Πραγματικά οι φωτογραφίες και τα βίντεο αδικούν αυτή την συγκλονιστική δουλειά που έχει γίνει! Μπήκε μεράκι, μπήκε αγάπη, μπήκε επαγγελματισμός σε αυτό που δημιουργήθηκε και είναι πραγματικά τέλειο. Δεν έχω γυρίσει όλα τα ποδοσφαιρικά μουσεία τεράστιων κλαμπ για να μπορώ να συγκρίνω. Δέχομαι όμως την άποψη πολλών που είπαν πως τέτοιο μουσείο όπως αυτό που έφτιαξε η ΑΕΚ δύσκολα βρίσκεις στην Ευρώπη!

aek1_6.jpg

aek2_3.jpg

Ήταν συγκινητικό να βλέπεις τον μεγάλο Θωμά Μαύρο δίπλα στο κέρινο ομοίωμά του. Ήταν μαγευτικό να βλέπεις σε μία σειρά τις εμφανίσεις της ΑΕΚ και τα τρόπαιά της περήφανα τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Η Ιστορία της! Εκεί μέσα αυτός ο τεράστιος σύλλογος λέει την Ιστορία του. Να το επισκεφτείτε. Να έχετε χρόνο να το γυρίσετε όλο και να τα δείτε όλα. Τα μάτια σας θα πλημμυρήσουν. Θα μάθετε πολλά, θα θυμηθείτε ακόμα περισσότερα… Και βγαίνοντας να ξέρετε πως θα νιώσετε τόσοι γεμάτοι που δεν θα μπορείτε να περιγράψετε με λόγια όσα είδατε και νιώσατε σε αυτά τα 1.000 τετραγωνικά! Θα με θυμηθείτε βγαίνοντας…

aek3_1.jpg

Η ΑΕΚ μεγάλωσε και όπως είπε και Θωμάς: «Αυτό το μουσείο είναι μία φοβερή κατάθεση ψυχής του Δημήτρη Μελισσανίδη που αποδεικνύει όχι με λόγια, αλλά με έργα τι μεγάλος Έλληνας είναι, αλλά και ΑΕΚ. Σίγουρα θα βοηθήσει αυτό το Μουσείο γιατί πολύς κόσμος της ΑΕΚ δεν γνωρίζει το παρελθόν. Κι αν δεν γνωρίζεις το παρελθόν σου δεν μπορείς να προχωρήσεις, ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον. Αυτό το Μουσείο θα μας ενώσει, θα μάθουμε όλοι. Θα μας ενώσει με τους προγόνους μας, τους ιδρυτές μας, που ίδρυσαν αυτό το σωματείο για να μπορούν να παίρνουν μία ανάσα χαράς. Είναι η πνευματική δύναμη που μας ενώνει για να συνεχίζουμε δυνατοί, ακμαίοι, σαν μια γροθιά για καινούργιους τίτλους, επιτυχίες και δόξες».

aek4.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0