Football Talk

Premier League: «Διέλυσε» τη Λούτον η Μπρέντφορντ, νίκη… ελπίδας για την Μπέρνλι! (video)

Premier League: «Διέλυσε» τη Λούτον η Μπρέντφορντ, νίκη… ελπίδας για την Μπέρνλι! (video)

Μία τεράστια νίκη, που ουδείς περίμενε τόσο απλά, κατάφερε να πανηγυρίσει η Μπέρνλι επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκτός έδρας, με 4-1, την στιγμή που η Μπρέντφορντ «διέλυσε» τη Λούτον με 5-1, μακριά από το «Κομιούνιτι».

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι 1-4

Όσο κι αν για το μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους η Μπέρνλι έπρεπε να διαχειριστεί την παρουσία των ΜακΜπέρνι και Μπρέρετον Ντίας στην επίθεση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ο Μιούριτς έδινε το σύνθημα για το κυνήγι του αποτελέσματος. Με εμφάνιση που τον εξιλέωσε για το πρόσφατο, τεράστιο λάθος στο ματς με την Μπράιτον, ο γκολκίπερ των «clarets» ήταν παρών όποτε κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία του και οι συμπαίκτες του πήραν το μήνυμα. Και με δυο γκολ που ήταν και αρκετά τυχερά, η Μπέρνλι βρέθηκε σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση για να εξασφαλίσει όλους τους βαθμούς! Το σουτ του Μπρουν – Λάρσεν στο 38ο λεπτό με τη βοήθεια κόντρας κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0, ενώ, στο 40' ο Ασινιόν με υπέροχη προσπάθεια ανάμεσα από δύο αμυνόμενους και σουτ που πέρασε κάτω από τα πόδια ενός τρίτου αντιπάλου, έγραψε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους στο Bramall Lane.

Οι «λεπίδες» ήξεραν ότι χρειάζονταν άμεσα μια σπίθα για να ξαναμπούν στο ματς με την έναρξη του δευτέρου μέρους και αυτή φάνηκε να έρχεται με το γκολ του Χάμερ! Ντρίμπλαρε πανέμορφα τον Ασινιόν σωριάζοντάς τον στο έδαφος και με πλασέ μείωσε σε 2-1! Ωστόσο, προτού καλά – καλά προλάβει να το χαρεί η ομάδα του Γουάιλντερ, η Μπέρνλι βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα ώστε να μην επιτρέψει στο κλαμπ του Σέφιλντ να σηκώσει κεφάλι. Ο Ασινιόν έκανε την ασίστ στο σημείο του πέναλτι για το πλασέ του Φόστερ και το άμεσο 3-1, ενώ, στο 71' ο Γκούντμουνσον έπειτα από ελάχιστα δευτερόλεπτα συμμετοχής στο παιχνίδι, με αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το 4-1.

Λούτον – Μπρέντφορντ 1-5

Κάτι δεν πήγαινε καλά για τη Λούτον στο παιχνίδι με την Μπρέντφορντ. Αυτή η θαρραλέα ομάδα που θαύμασε όλος ο κόσμος φέτος στην Premier League, έδειχνε τεράστια ανισορροπία στον αγωνιστικό χώρο και η αμυντική λειτουργία του συνόλου του Έντουαρντς αποδείχθηκε μεγάλη πληγή. Στο 24' ο Εμπουεμό βρήκε άπλετο χώρο ανάμεσα στις γραμμές της Λούτον και τροφοδότησε τον Γουισά που με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έκανε το 1-0 για την Μπρέντφορντ.

Οι «bees» θα πήγαιναν στ' αποδυτήρια για την ανάπαυλα με ασφαλές προβάδισμα, αφού ο ίδιος σκόρερ στο 45'+1' είδε τους αμυντικούς των νεοφώτιστων πραγματικά να μην καταλαβαίνουν πώς να διώξουν την μπάλα κι έτσι ο Γουισά το εκμεταλλεύτηκε για το 2-0.

Η Λούτον έπρεπε να ρισκάρει, να πάρει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, να σταματήσει τον έλεγχο που είχε η Μπρέντφορντ, αλλά τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στο 61' ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι με τον Πίνοκ να βρίσκει δίχτυα με υπέροχη κεφαλιά στο «παραθυράκι» για το 3-0. Το κάκιστο μεσημέρι δεν σταμάτησε εκεί για τη Λούτον που στο 64' τα έκανε πάλι όλα λάθος στην άμυνα, ο Γουισά πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα από δεξιά και ο Πότερ από το δεύτερο δοκάρι με το κεφάλι έγραψε το 4-0. Οι «bees» του Φρανκ ισοπέδωσαν την ομάδα του Έντουαρντς μπροστά στα μάτια του κόσμου της, αφού στο 86ο λεπτό ο Σάντε σε κενή εστία έπειτα από εκπληκτική ενέργεια του Εμπουεμό από δεξιά έγινε το 5-0, για να μειώσει απλά (1-5) στις καθυστερήσεις με το γκολ της τιμής για τους ηττημένους ο Μπέινς έπειτα από λάθος του Γιάνελτ.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0