Football Talk

Δήμιος των «τρεμπλούχων» η Ρεάλ Μαδρίτης: Όταν η Γιουνάιτεντ γνώριζε πρώτη την μοίρα της Σίτι το 2000! (video)

Δήμιος των «τρεμπλούχων» η Ρεάλ Μαδρίτης: Όταν η Γιουνάιτεντ γνώριζε πρώτη την μοίρα της Σίτι το 2000! (video)

Στο Έτιχαντ, η Ρεάλ «έκοψε τα φτερά» της «τρεμπλούχου» Σίτι. 24 χρόνια νωρίτερα, μία παρόμοια φάρσα είχε «σκαρωθεί» από τη Ρεάλ στο Ολντ Τράφορντ όταν είχε αποκλείσει την τότε «τρεμπλούχο», Γιουνάιτεντ και πάλι σε προημιτελική φάση, με τους «μερένχες» να αντιμετωπίζουν στα ημιτελικά την Μπάγερν και στο τέλος να κατακτούν το τρόπαιο!

Η «τρεμπλούχος» Μάντσεστερ Σίτι, «πληγώθηκε» στα πέναλτι από τη Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι και η πορεία της στο Champions League ανακόπηκε στην προημιτελική φάση, ενδεχομένως κάπως απροσδόκητα. Φυσικά δεν θα πρέπει κανείς να υποτιμά το επίτευγμα των «μερένχες» με δεδομένο το μέγεθός τους στο ευρωπαϊκό στερέωμα, όμως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βάσει εικόνας, είχε θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για το repeat.

Κι όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η «Βασίλισσα» πληγώνει «τρεμπλούχο» με καταγωγή από το Μάντσεστερ και μάλιστα εντός έδρας! Στο Champions League της περιόδου 1999/2000 το οποίο στο τέλος κατέκτησε η ισπανική ομάδα, η Ρεάλ και πάλι στους προημιτελικούς της διοργάνωσης, «εκπαραθύρωσε» την περσινή (τότε) «τρεμπλούχο» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των Σερ Άλεξ, Σκόουλς, Μπέκαμ, Γκιγκς, Γιορκ, Κόουλ και Σέριγχαμ.

Η σπουδαία ομάδα του Ντελ Μπόσκε υποχρέωσε σε εντός έδρας ήττα την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-2 χάρη σε μία σπουδαία παράσταση των Κασίγιας, Ρεντόντο και Ραούλ.

Παρατηρώντας κανείς την εξέλιξη εκείνης της χρονιάς και την συνάντηση της Ρεάλ με την Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά την οποία απέκλεισε με 3-2, εύκολα πραγματοποιεί τον συνειρμό πως η ομάδα του Αντσελότι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και έχει με το μέρος της και την παράδοση προκειμένου να εξασφαλίσει τον 15o τίτλο στο θεσμό.



Τότε το έκανε στο Παρίσι, στο «Σταντ ντε Φρανς» απέναντι στη Βαλένθια (3-0).

Φέτος, το «Γουέμπλεϊ» είναι εκεί και περιμένει, εφόσον φυσικά η ιστορία επαναληφθεί και πάλι σαν φάρσα και προσπεράσει το εμπόδιο των Βαυαρών που υψώνεται μπροστά της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι συνυφασμένη με την ιστορία του θεσμού και τείνει να γίνει η μόνιμη επωδός της, καθώς για να έχει ελπίδες κατάκτησης του τροπαίου οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θα πρέπει πρώτα να έχει ξεμπερδέψει μαζί της. Στην «κόκκινη» πλευρά του Μάντσεστερ έβλεπαν για χρόνια το ισπανικό φάντασμα να περιφέρεται. Πλέον μετά τον «όλεθρο του Έτιχαντ», όλο το Μάντσεστερ ανεξαιρέτως βλέπει τον ίδιο εφιάλτη.

Και ο Πεπ, ο οποίος είδε την «Βασίλισσα» να τον αποκλείει και σε διαδικασία πέναλτι.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0