Football Talk

Ουνάι Έμερι: Ο Μr. Europe των 90 νικών απειλεί τον Ολυμπιακό!

Ουνάι Έμερι: Ο Μr. Europe των 90 νικών απειλεί τον Ολυμπιακό!

Ο προπονητής της Βίλα, Ουνάι Έμερι γνωρίζει την Ευρώπη «σαν την παλάμη» του και αυτό προσθέτει υψηλό βαθμό δυσκολίας στο έργο που καλούνται να φέρουν σε πέρας οι «Πειραιώτες». Δεύτερος σε νίκες σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Βάσκος προπονητής, μόνο πίσω από τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η Άστον Βίλα αποτελεί το «έσχατο» εμπόδιο του Ολυμπιακού στο δρόμο προς τον μεγάλο τελικό του Conference League που πρόκειται να διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena. Δεν είναι μόνο το ποιοτικό και πανάκριβο ρόστερ που διαθέτουν οι «χωριάτες», καθώς επιπρόσθετη δυσκολία προσθέτει η παρουσία του Βάσκου, Ουνάι Έμερι στον πάγκο της.

O Μr. Europe της Άστον Βίλα στην προπονητική του θητεία έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Europa League (3 με τη Σεβίλλη και 1 με τη Βιγιαρεάλ), ενώ με το «κίτρινο υποβρύχιο» παραλίγο να προκαλέσει τεράστιο upset στη Λίβερπουλ του Κλοπ τη σεζόν 2021/2022 όταν την αντιμετώπισε στα ημιτελικά του Champions League και της «έβγαλε την ψυχή» προτού αποκλειστεί.

Ο Ουνάι Έμερι δεν είναι κανένας χθεσινός και αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά του στην Ευρώπη. Ο Βάσκος, μετρά πλέον 90 νίκες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 2009, όντας ο δεύτερος «πολυνίκης» προπονητής, πίσω μονάχα από τον Πεπ Γκουαρδιόλα που έχει 102 (νίκες).

Την πεντάδα ολοκληρώνουν οι Ζοσέ Μουρίνιο με επίσης 90 νίκες, ο Κάρλο Αντσελότι με 74 νίκες και τέλος, ο Τσόλο Σιμεόνε με 73.

Γίνεται επομένως σαφής πως ο δείκτης δυσκολίας για τους «ερυθρόλευκους» και η προσοχή με την οποία θα πρέπει να προσεγγίσουν τα παιχνίδια με μία ομάδα που ναι μεν έχει να παίξει χρόνια σε ημιτελική φάση (για την ακρίβεια 42), αλλά που στο τιμόνι της διαθέτει έναν άνθρωπο που την Ευρώπη την γνωρίζει «απέξω και ανακατωτά».

Ουνάι Έμερι, αλήθεια πως το κάνεις;


Βέβαια, απέναντί του θα συναντήσει έναν άνθρωπο που πέρυσι «σήκωσε» το Europa League με τη Σεβίλλη τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.



Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0