Football Talk

Τσάμπι Αλόνσο, θες σίγουρα την Ρόμα; Οι «λύκοι» του Ντε Ρόσι… δαγκώνουν στην Ευρώπη και όχι μόνο! (video)

Τσάμπι Αλόνσο, θες σίγουρα την Ρόμα; Οι «λύκοι» του Ντε Ρόσι… δαγκώνουν στην Ευρώπη και όχι μόνο! (video)

Σε τρομερή κατάσταση δείχνει να βρίσκεται η Ρόμα, του Ντανιέλε Ντε Ρόσι, βγαίνοντας ως θριαμβεύτρια από τον «εμφύλιο» απέναντι στη Μίλαν και πλέον θα πρέπει να αντιμετωπίσει την Μπάγερ Λεβερκούζεν για τα ημιτελικά του Europa League. Έκπληξη ωστόσο προκαλεί η αντίδραση του Αλόνσο, στο άκουσμα αυτής της είδησης.

Σχετικά Άρθρα

Το «στοίχημα» Ντανιέλε Ντε Ρόσι στον πάγκο της πολυαγαπημένης του Ρόμα, μέχρι στιγμής, μοιάζει και είναι μία απόλυτη επιτυχία.

Ο «στρατηγός» της Ρώμης ήρθε σε ρόλο… πυροσβέστη μετά την απομάκρυνση του Ζοζέ Μουρίνιο, με σκοπό να μείνει μέχρι το καλοκαίρι και… βλέπουμε. Ο άλλοτε αμυντικός χαφ όμως, δείχνει πως έχει το προπονητικό «μικρόβιο» και εμπνέει τους ποδοσφαιριστές του να δίνουν και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο, όπως ακριβώς έκανε και αυτός στα χρόνια της νιότης του.

Πλέον η Ρόμα μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα στη Serie A, τρέχει ένα εξαιρετικό σερί με θετικά αποτελέσματα, μετρώντας σε 11 ματς οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, από την οσονούπω πρωταθλήτρια Ίντερ.

Βέβαια ακόμη και έξω από τα σύνορα της Ιταλίας, οι Ρωμαίοι μόνο άσχημα δεν τα πηγαίνουν. Με το Europa League να φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, η ομάδα του Ντε Ρόσι βρίσκεται ακόμη μέσα στο κόλπο και μάλιστα όχι τυχαία.

Για τα ημιτελικά της διοργάνωσης οι Ιταλοί θα αναμετρηθούν με την ασταμάτητη Μπάγερ Λεβερκούζεν, του Τσάμπι Αλόνσο. Όταν οι «ασπιρίνες» πήραν την πρόκριση επί της Γουέστ Χαμ, κυκλοφόρησε στα social media, ένα βίντεο στο οποίο έδειχνε το τεχνικό επιτελείο του Ισπανού, να πανηγυρίζει που θα συναντήσει στους «4» τη Ρόμα, αντί της Μίλαν.

Αν ρίξει βέβαια κανείς μία γρήγορη ματιά, στην πορεία των «λύκων» στην Ευρώπη, πάντα υπό την καθοδήγηση του Ντε Ρόσι, μόνο χαρούμενο δεν θα έπρεπε να κάνει έναν αντίπαλο.

Πρώτα απέκλεισε τη Φέγενορντ, με αρκετή δόση δυσκολίας, με το συνολικό σκορ να μένει στο 2-2, και η πρόκριση να κρίνεται στα πέναλτι. Εκεί το… ψυχρό αίμα των «τζιαλορόσι», έστειλε την Ρόμα στην επόμενη φάση.

Για τους «16» βρήκε απέναντι της την Μπράιτον, την οποία και «διέλυσε» με ιδιαίτερη άνεση μέσα στο Ολίμπικο με «4αρα» (07/03, 4-0). Στον επαναληπτικό της Αγγλίας η ήττα με 1-0 ήταν εντελώς αδιάφορη (14/03, 1-0).

Εκεί όμως που έδειξε ότι η Ρόμα δεν είναι στο Europa League, απλώς για την συμμετοχή, ήταν απέναντι στη Μίλαν. Ένας «εμφύλιος» στην Ευρώπη είναι πάντα ιδιαίτερης σημασίας και τα παιχνίδια αυτά διαφέρουν σε τεράστιο βαθμό, σε σχέση με αυτά των εγχώριων διοργανώσεων.

Ακόμη και έτσι όμως ο Ντε Ρόσι βρήκε τις λύσεις και με δύο νίκες, εντός και εκτός έδρας, πέρασε θριαμβευτικά στα ημιτελικά.

Πέρσι η Ρόμα του Μουρίνιο ηττήθηκε στον τελικό από την Σεβίλλη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, φέτος δείχνει αποφασισμένη να πάει και πάλι μέχρι τέλους. Για να το κάνει αυτό όμως θα πρέπει να πετύχει κάτι που δεν έχει συμβεί σε ολόκληρη την τωρινή σεζόν. Να νικήσει τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0