Football Talk

Τα μεγαλύτερα αήττητα σερί στην Ευρώπη: Η Στεάουα των τριών χρόνων, οι 1950 ημέρες της Λίνκολν, ο ΠΑΟΚ και η... Λεβερκούζεν!

Τα μεγαλύτερα αήττητα σερί στην Ευρώπη: Η Στεάουα των τριών χρόνων, οι 1950 ημέρες της Λίνκολν, ο ΠΑΟΚ και η... Λεβερκούζεν!

Από τον ΠΑΟΚ του Ρασβάν Λουτσέσκου μέχρι την Μπάγερ Λεβερκούζεν και από την Στεάουα της δεκαετίας του ’80, μέχρι τη Λίνκολν από το Γιβραλτάρ, των 14 συνεχόμενων πρωταθλημάτων. Η Μπάγερν Μονάχου «κινδυνεύει», η Άρσεναλ και οι «Invincibles» βρίσκονται στην 32η θέση της σχετικής λίστας. Τι πάει να καταφέρει η αήττητη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, αν ολοκληρώσει με τρεμπλ την «ιστορική» της σεζόν;

Η διατήρηση ενός αήττητου σερί στο κορυφαίο ποδόσφαιρο είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας σύλλογος. Σκεφτείτε μία ομάδα να είναι αήττητη σε μία ολόκληρη σεζόν. Σε δύο ημερολογιακά έτη. Σε τρία χρόνια, όπως η Στεάουα Βουκουρεστίου, από το 1986 μέχρι το 1989, για 104 παιχνίδια! Να αρνείται να χάσει, να μην αντιλαμβάνεται πώς είναι να έρχεται κάποιος και να την κερδίζει.

Το αήττητο σερί της Άρσεναλ είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ομάδας δίχως ήττα, καθώς οι «κανονιέρηδες» είναι, μέχρι και σήμερα, ο μοναδικός σύλλογος που έχει περάσει ποτέ μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο της Premier League χωρίς να χάσει ούτε ένα παιχνίδι. Τι άλλο αήττητο υπάρχει στον 21ο αιώνα, πέραν των «Invincibles» του Αρσέν Βενγκέρ;

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) αποκάλυψε τα μεγαλύτερα αήττητα σερί από τα εθνικά πρωταθλήματα, σε όλο τον κόσμο, από την αρχή του 21ου αιώνα. Το εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα όλων; Το γεγονός πως η Άρσεναλ τοποθετήθηκε στην 32η θέση! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, τι ακριβώς συμβαίνει πάνω από αυτήν, ακόμη και αν οι εκπρόσωποι των Big 5 πρωταθλημάτων, είναι ελάχιστοι…

Όλο αυτό φυσικά, προκύπτει και ξεκινά από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία αν καταφέρει να μείνει αήττητη στα πέντε ματς που απομένουν στην Bundesliga, τον τελικό Κυπέλλου Γερμανίας και τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια του Europa League, πέραν του γεγονότος πως θα κάνει τρεμπλ, θα «ισοφαρίσει» και τα 53 παιχνίδια της Μπάγερν Μονάχου.

Συνεπώς, θα καταρρίψει κάθε ρεκόρ ομάδας των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων, η οποία έμεινε αήττητη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ιστορικά στον αιώνα που διανύουμε!

Ποια είναι λοιπόν η ομάδα με το μεγαλύτερο αήττητο σερί, ανεξαρτήτως πρωταθλήματος; Είναι η Λίνκολν, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Έμεινε αήττητη για πέντε σερί σεζόν στο Γιβραλτάρ, κατέκτησε 14 σερί πρωταθλήματα, δεν έχασε για 1959 ημέρες (88 παιχνίδια).

Ακολουθεί η Αλ Αχλί, με 71 παιχνίδια, μεσολαβούν club που εδρεύουν από την Εσθονία μέχρι το Τονγκό και φτάνουμε στην Πόρτο, την διετία 2020-22.

Ξεπέρασε κατά οκτώ παιχνίδια την Άρσεναλ, δεν έχασε σε 57 συνεχόμενες αναμετρήσεις, κατέρριψε και το δικό της προηγούμενο σερί, κατά δύο 90άλεπτα, το οποίο είχε «τρέξει» από το 2010 μέχρι το 2012!

Το κορυφαίο σερί δίχως ήττα πάντως, στα πέντε top πρωταθλήματα, όπως είπαμε και νωρίτερα, ανήκει στην Μπάγερν Μονάχου, από το 2012, μέχρι το 2014, με 53 αναμετρήσεις.

Δύο περισσότερες από τον ΠΑΟΚ του Ρασβάν Λουτσέσκου, από το 2018 μέχρι και το 2020, όταν και κατέκτησε το τρίτο του πρωτάθλημα ιστορικά, «ισοφαρίζοντας» τις κατακτήσεις του συμπολίτη, Άρη, στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε αναλυτικά, τα μεγαλύτερα αήττητα σερί ευρωπαϊκών ομάδων στον 21ο αιώνα:
art.png

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0