Football Talk

Τεράστιο, επικό, άκρως ελληνικό: Ο Ολυμπιακός στους «4» του Conference League, ήρωας ο Τζολάκης μέσα στην Τουρκία! (video)

Τεράστιο, επικό, άκρως ελληνικό: Ο Ολυμπιακός στους «4» του Conference League, ήρωας ο Τζολάκης μέσα στην Τουρκία! (video)

Τεράστιο, εκπληκτικό, «ιστορικό» αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος απέκλεισε τη Φενέρμπαχτσε μέσα στην Τουρκία, στη διαδικασία των πέναλτι με ήρωα τον Τζολάκη και βρίσκεται στους «4» του Europa Conference League. Σπουδαία πρόκριση για την ελληνική ομάδα, που άφησε εκτός την «παρέα» του Φρεντ και συνεχίζει απέναντι στην Άστον Βίλα! Η πρώτη ομάδα της χώρας μας στον 21ο αιώνα και η «παρθενική» μετά το 1996!

Τι και αν ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία για μία «ιστορική» πρόκριση μέσα στην Τουρκία και κλήθηκε να υπερασπιστεί μία δική του νίκη, με 3-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»;

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν φοβήθηκε την Φενέρμπαχτσε και αποφάσισε να παρατάξει επιθετικά την ομάδα του. Άφησε εκτός ενδεκάδας τον Όρτα, επέλεξε να ξεκινήσει βασικό και πάλι τον Στέφαν Γιόβετιτς, ενώ είδε τον Ντάνιελ Ποντένσε να είναι διαθέσιμος και να μπαίνει στο αρχικό σχήμα.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο στην Τουρκία, αλλά γρήγορα οι Τούρκοι θέλησαν να του κάνουν ένα «reality check». Σκόραραν στο 13ο λεπτό με τον Καχβετσί και ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση, σκοράροντας στην «κλειστή» γωνία του Τζολάκη.


Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πανικοβλήθηκαν και αντιλήφθηκαν πως θα έχουν τις στιγμές τους. Πίεσαν ψηλά, είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Τσικίνιο, έκλεψαν μπάλες, αλλά δεν μετουσίωσαν την υπεροχή τους στο δεύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους, σε ευκαιρίες. Απεναντίας, κινδύνευσαν με τη συμπλήρωση μισής ώρας, με τον Καχβετσί να σουτάρει αυτή την φορά στην άλλη γωνία, αλλά τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να αντιδρά σωστά.

Διατηρήθηκε το 1-0 υπέρ της Φενέρ μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να μην δείχνει πως έχει σε καλή ημέρα τον Κώστα Φορτούνη, που είχε υποπέσει σε αρκετά λάθη στον άξονα. Όσο όμως το ματς ήταν… 1-0, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ θα «πάλευε» μέχρι τέλους.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την είσοδο του Ιμπόρα αντί του Γιόβετιτς, προκειμένου ο Ολυμπιακός να αποκτήσει μεγαλύτερη συνοχή στη μεσαία γραμμή. Παρά ταύτα, ο Τζέκο ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 50ο λεπτό, με το σουτ του να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά μετά, ήρθε η ώρα να κερδίσει το πρώτο της κόρνερ η ελληνική ομάδα, μετά από υπέροχη κίνηση του Ποντένσε, αλλά η κεφαλιά του Κάρμο δεν ανησύχησε τον Λιβάκοβιτς.

Η Φενέρ προσπαθούσε να απειλήσει, αλλά φάσεις δεν είχε. Ήλεγξε τον ρυθμό ο Ολυμπιακός και στο 80ο λεπτό βρήκε την καλύτερή του φάση στο παιχνίδι, αλλά ο Μασούρας πλάσαρε πάνω στον Λιβάκοβιτς.


Και οδηγηθήκαμε στην παράταση! Εκεί που ο Ολυμπιακός είχε και πάλι την καλύτερη στιγμή του πρώτου τετάρτου, όταν στο 102ο λεπτό, ο Ιμπόρα πήρε την κεφαλιά, αυτή βρήκε στο δοκάρι, μετά από παρέμβαση του Λιβάκοβιτς, και ο Κάρμο στη συνέχεια είδε τον Τσικού να απομακρύνει πάνω στην γραμμή.


Ακολούθησε ένα σουτ του Τάντιτς στο 113΄ που πέρασε εκτός εστίας του Τζολάκη, ενώ ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την παράταση με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Ντόη στις καθυστερήσεις του δεύτερου μέρους. Ο Τζολάκης ήταν ο ήρωας με τρεις αποκρούσεις και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Η διαδικασία των πέναλτι:

ο Ελ Κααμπί

0-1 το απέκρουσε ο Τζολάκης, στον Τάντιτς

0-1 το απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς, στον Ελ Αραμπί

1-1 ο Μπατσουαγί

1-2 ο Όρτα

1-2 το απέκρουσε ο Τζολάκης, στον Ουντέρ 

1-3 ο Μασούρας

2-3 ο Τζικού

2-3 το απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς, στον Ρόντινεϊ

2-3 το απέκρουσε ο Τζολάκης στον Μπονούτσι 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0