Football Talk

ΠΑΟΚ – Μπριζ 0-2: Ούτε η Τούμπα ήταν αρκετή, για να «λυγίσει» τους ανώτερους Βέλγους! (video)

ΠΑΟΚ – Μπριζ 0-2: Ούτε η Τούμπα ήταν αρκετή, για να «λυγίσει» τους ανώτερους Βέλγους! (video)

Ο ΠΑΟΚ πίστευε στη δυναμική της Τούμπας, όμως η Μπριζ δεν ήταν Ντινάμο, ήρθε «διαβασμένη» και με δύο γκολ του Γιουτγκλά (33’ & 45+4’), «έσβησε» το όνειρο πρόκρισης στους «4». Σε κακή βραδιά πολλοί παίκτες των «ασπρόμαυρων».

Σε μία Τούμπα – «καμίνι», ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν την Κλαμπ Μπριζ, με σκοπό να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα και να πάρει εκείνος το εισιτήριο για τους «4». Όμως, από το ξεκίνημα, οι Βέλγοι ήταν εκείνοι που έδειξαν μεγαλύτερη συγκέντρωση και αποφασιστικότητα για να προστατεύσουν το υπέρ τους προβάδισμα. Μάλιστα, ο σκόρερ του πρώτου παιχνιδιού, Βέτλεσεν είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 12’. Οι Βέλγοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και χτυπούσαν την ασπρόμαυρη άμυνα με κάθε τρόπο, μεταξύ αυτών και με αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, ο Σκόρας σέντραρε και ο Γιουτγκλά σούταρε από καλή θέση άουτ (18’).

Οι ποδοσφαιριστές του Νίκι Χάγεν, ήταν πολύ πιεστικοί και βρήκαν όχι ένα, αλλά δύο γκολ σε ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις και την εικόνα του ΠΑΟΚ να είναι προβληματική. 


Ο Βάσκος επιθετικός των Βέλγων, Γιουτγκλά πρώτα στο 33’ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Σαμπέ για να ανοίξει το σκορ, ενώ στη συνέχεια, στο 45+4’ ο ίδιος παίκτης με το δεύτερο τέρμα του (χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR), έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Το 0-2 ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία για τους «ασπρόμαυρους» και τον Λουσκέσκου οι οποίοι οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το συνολικό σκορ στο 3-0.

 

Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ, «ανακάτεψε» την τράπουλα και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ζίβκοβιτς και Σαμάτα αλλά η εικόνα της ομάδας του δεν διαφοροποιήθηκε άμεσα. Η καλύτερη στιγμή για τους Θεσσαλονικείς ήρθε στο 51’ όταν από πανέμορφο γέμισμα του Τάισον ο Ντεσπόντοφ δεν κατάφερε να κάνει σωστή επαφή με τη μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα. Η Μπριζ είχε πια μπει σε μία κυνική λογική συντήρησης του αποτελέσματος και τα πόδια των παικτών της είχαν στην κυριολεξία «φτερά».

Το παιχνίδι από το 65’ και μετά έσβησε με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πως έχει αποδεχτεί την μοίρα του και τους Βέλγους να πραγματοποιούν εξαιρετική τακτική δουλειά τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι.

Ο χρόνος χανόταν για τους Θεσσαλονικείς και το μοιραίο δεν απεφεύχθη μέσα σε επευφημίες και κραυγές υποστήριξης στη Τούμπα σε μία ατμόσφαιρα απολύτως τιμητική για το ποδόσφαιρο.

Με αυτό το τρόπο, η Μπριζ πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση στην τετράδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έπειτα από 33 χρόνια, με τους Θεσσαλονικείς στον αντίποδα να μένουν με την πικρία και το αχ για μία πρόκριση απέναντι σε μία ομάδα που ήταν στα μέτρα και στις δυνατότητές τους.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου):
 Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ (56’ Οζντόεφ), Ντεσπόντοφ (71’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μουργκ (46’ Ζίβκοβιτς), Τόμας (46’ Σαμάτα)

Κλαμπ Μπριζ (Ν. Χάγεν): Γιάκερς, Σαμπέ, Ορντόνιες, Μπαλάντα, Σκόρας (87’ Τάλμπι), Μέιχερ, Βέτλεσεν (83’ Ζινκερνάγκελ), Βανάκεν, Ονιεντίκα, Νούσα (76’ Οντόι), Γιουτγκλά

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0