Football Talk

Europa League: Ολοκλήρωσε το «μπαμ» η Αταλάντα, αποκλεισμός για Λίβερπουλ – Ούτε τώρα ήττα για τη Λεβερκούζεν! (video)

Europa League: Ολοκλήρωσε το «μπαμ» η Αταλάντα, αποκλεισμός για Λίβερπουλ – Ούτε τώρα ήττα για τη Λεβερκούζεν! (video)

Η Αταλάντα πήρε μία σπουδαία πρόκριση παρότι έχασε από τη Λίβερπουλ (0-1), το πάλεψε η Γουέστ Χαμ, αλλά η Λεβερκούζεν αρνήθηκε ξανά να χάσει και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά (1-1), κάτι που έκανε και η Ρόμα των δέκα παικτών απέναντι στη Μίλαν (2-1)! Πέρασε και η Μαρσέιγ που νίκησε στα πέναλτι (4-2) την Μπενφίκα.

Τα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Europa League «σφραγίστηκαν», με τις Αταλάντα, Λεβερκούζεν και Ρόμα να παίρνουν την πρόκριση. Μαρσέιγ και Μπενφίκα έλυσαν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου οι Γάλλοι επικράτησαν με 4-2.




Η Λίβερπουλ ήξερε ότι είχε να ανέβει ένα βουνό προκειμένου να περάσει το εμπόδιο της Αταλάντα στο Μπέργκαμο, μετά τον «θρίαμβο» των «μπεργκαμάσκι» στο Άνφιλντ.

Παρ’ όλα αυτά, κέρδισε πέναλτι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και ο Σαλάχ ευστόχησε κάνοντας το 1-0 για τους «Reds» στο 7’. Η Λίβερπουλ πίεσε σε όλο το υπόλοιπο ημίχρονο και για δεύτερο γκολ, οι γηπεδούχοι όμως άντεξαν. 

Ο χρόνος περνούσε, αλλά η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν κατάφερε να βρει λύσεις απέναντι στην άμυνα των «μπεργκαμάσκι» που πήραν μία σπουδαία πρόκριση. 


Στο Λονδίνο, η Γουέστ Χαμ υποδέχθηκε την Μπάγερ Λεβερκούζεν με στόχο να ανατρέψει το 2-0 του πρώτου ματς στη Γερμανία.

Ψυχωμένη στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Μόγιες, βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε στο 13ο λεπτό, με τον Αντόνιο να κάνει το 1-0 με κοντινή κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Μπόουεν

Η Γουέστ Χαμ «σφυροκοπούσε» τη νέα πρωταθλήτρια Γερμανίας, φλερτάροντας και με δεύτερο γκολ, το οποίο τελικά δεν ήρθε.

Στην αρχή του δευτέρου μέρους, τα «σφυριά» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό χάνοντας ευκαιρίες για να στείλει το ματς στην παράταση. Η Λεβερκούζεν άρχισε να συνέρχεται μετά το 60ό λεπτό ισορροπώντας το παιχνίδι.

Οι Λονδρέζοι συνέχισαν να ψάχνουν το πολυπόθητο γκολ, αλλά η ομάδα του Αλόνσο αρνήθηκε για άλλη μία φορά να χάσει, έκανε το 1-1 με τον Φρίμπονγκ στο 89' και έσβησε τις ελπίδες της Γουέστ Χαμ που αποκλείστηκε έχοντας κάνει ένα πολύ καλό ματς. 


Η Ρόμα ήταν αυτή που είχε το πάνω χέρι μετά το 0-1 στην έδρα της Μίλαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Κάτι που επιβεβαιώσε και στη ρεβάνς. Προηγήθηκε νωρίς με «δράστη» τον Μαντσίνι, όπως και στο πρώτο ματς. Ο Ιταλός πήρε το «ριμπάουντ» από το σουτ του Πελεγκρίνι που σταμάτησε στο δοκάρι και έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 12’

Δέκα λεπτά αργότερα, οι Ρωμαίοι διπλασίασαν τα τέρματά τους χάρη στο φαλτσαριστό σουτ του Ντιμπάλα.

Κι εκεί που όλα έδειχναν τα πάνε καλά για την ομάδα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι, ο Τσέλικ αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα για τάκλιν στον Λεάο, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα στο 31ο λεπτό.

Παρά το αριθμητικό της πλεονέκτημα, η Μίλαν πίεζε για ένα γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης, το βρήκε με τον Γκάμπια στο 85', αλλά δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω, με τη Ρόμα να προκρίνεται πανηγυρικά στα ημιτελικά μετά το τελικό 2-1.  


Στη Μασσαλία, η Μαρσέιγ είχε τις ευκαιρίες με τον Ομπαμεγιάνγκ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όχι και το γκολ που θα έστελνε το ζευγάρι στην παράταση.

Το ματς ήταν «μονόλογος» και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Μπενφίκα να αντέχει με κάποιον τρόπο κρατώντας το «μηδέν» στην άμυνα. Όλα αυτά μέχρι το 79ό λεπτό, όταν ο Μουμπανιά έπιασε την κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Ομπαμεγιάνγκ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί που η Μπενφίκα πήγε να «κλέψει» την πρόκριση με τον Ντι Μαρία, αλλά ο Λόπες είπε «όχι» στο σουτ του Αργεντίνου στο 98΄.

Τα πάντα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου η Μαρσέιγ επικράτησε με 4-2 παίρνοντας παράλληλα το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa League. «Μοιραίοι» οι Ντι Μαρία και Σίλβα που εκτέλεσαν άστοχα.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0