Football Talk

Europa Conference League: Φιορεντίνα και Βίλα στα ημιτελικά, με πολύ άγχος για τα φαβορί, παράταση και πέναλτι! (video)

Europa Conference League: Φιορεντίνα και Βίλα στα ημιτελικά, με πολύ άγχος για τα φαβορί, παράταση και πέναλτι! (video)

Την Πέμπτη (18/04) θα γνωστοποιηθούν οι προκριθέντες στα ημιτελικά του Europa Conference League. Ενώ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δίνουν τις δικές τους μάχες, Φιορεντίνα (2-0 στην παράταση) και Άστον Βίλα (4-3 στα πέναλτι) κέρδισαν τις δικές τους, και... έφυγαν για ημιτελικό.

Λίγο έμεινε για να μάθουμε ποια θα είναι τα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά του Europa Conference League με τις Φιορεντίνα και Άστον Βίλα να παραλαμβάνουν το... εισιτήριο της πρόκρισης, αφού πρώτα έφτασαν η πρώτη μέχρι την παράταση και η δεύτερη έως τα πέναλτι.

Η Λιλ ήρθε πιο φορτσάτη αυτή τη φορά, ξέροντας πως είναι η τελευταία της ευκαιρία για πρόκριση. Η Άστον Βίλα προηγήθηκε με διαφορά ενός γκολ στην πρώτη τους αναμέτρηση (2-1) και η γαλλική ομάδα είχε βάλει σκοπό να κάνει την ανατροπή.

Στο 15’ ο Γιαζίτσι, παίρνοντας την ασίστ του Γκούντμουντσον, έκανε ένα σουτ από την άκρη της περιοχής, σκοράροντας στην κάτω αριστερή γωνία και φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Η οικοδέσποινα απείλησε αρκετές φορές μέχρι το τέλος του αγώνα και έμεινε συγκεντρωμένη στον στόχο της, με το δεύτερο γκολ να μην αργεί να έρθει. Στο 68’ ο Αντρέ βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή και εκμεταλλεύτηκε ένα πολύ καλά εκτελεσμένο κόρνερ, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Πάνω που η Λιλ πίστευε πως ελάχιστα λεπτά έμεναν για την πρόκριση, ήρθε ο Μάτι Κας να της... χαλάσει τα σχέδια. Στο 87’ φρόντισε να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, ισοφαρίζοντας και στέλνοντας ουσιαστικά το ματς στην παράταση, ενώ λίγο αργότερα ήρθαν τα πέναλτι, με την ρεβάνς να έρχεται 2-1 στην κανονική διάρκεια.

Οι «χωριάτες» στάθηκαν τυχεροί μετά από δύο χαμένα πέναλτι της Λιλ, με αποτέλεσμα να πέρασουν στην επόμενη φάση, αδημονώντας να μάθουν τον αντίπαλό τους, ο οποίος θα γνωστοποιηθεί εντός ολίγων ωρών.

Εξίσου έντονο το ματς της Φιορεντίνα με την Βικτόρια Πλζεν, πόσο μάλλον όταν η πρώτη τους συνάντηση είχε λήξει ισόπαλη (0-0). Ένταση, νεύρα, άγχος και... μηδέν γκολ μέχρι την λήξη του αγώνα (0-0), με όλα τα δεδομένα να δείχνουν πως το ματς πηγαίνει προς παράταση.

Μετά την ανάπαυλα, στο 66’, ο Καντού είδε κόκκινη κάρτα και οι φιλοξενούμενοι μένουν με έναν παίκτη λιγότερο. Ακόμη και έτσι, η παράταση ήταν αναπόφευκτη. Η ιταλική ομάδα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 92' χάρη στο γκολ του Γκονζάλες.

Στο 108’ ο Μπιράγκι βγήκε στην αντεπίθεση και βρήκε δίχτυα, με αποτέλεσμα η Φιορεντίνα να αυξήσει το προβάδισμά της, το οποίο και κατάφερε να διατηρήσει μέχρι το τέλος. Γλίτωσε τη διαδικασία των πέναλτι και είναι η πιθανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ εφόσον, ο «δικέφαλος του Βορρά» ανατρέψει τη διαφορά απέναντι στην Μπριζ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0