Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (3-4 πεν.): Με ψυχή και φανέλα άφησε εκτός την περσινή… «τρεμπλούχο» (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (3-4 πεν.): Με ψυχή και φανέλα άφησε εκτός την περσινή… «τρεμπλούχο» (video)
Μία τιτανομαχία αντάξια των δύο ομάδων. Σίτι και Ρεάλ δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους σε δύο «ματσάρες» (4-4 συνολικό σκορ) και οδηγήθηκαν στη ρουλέτα των πέναλτι, όπου η κλάση του Λούνιν (3-4) έστειλε τους Μαδριλένους στους «4» του Champions League!

Το ζευγάρωμα και η εξέλιξη του πρώτου παιχνιδιού (3-3), είχαν δημιουργήσει προσδοκίες για μία «τιτανομαχία» στο Έτιχαντ μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Ρεάλ Μαδρίτης. Το παιχνίδι ξεκίνησε από νωρίς με τους καλύτερους οιωνούς για τους «μερένχες», καθώς οι νεαροί σταρ της Ρεάλ, Μπέλιγχαμ, Βαλβέρδε, Βινίσιους και Ροντρίγκο συνεργάστηκαν αρμονικά, έκρυψαν τη μπάλα και την εμφάνισαν στα δίχτυα του Έντερσον στο 12ο λεπτό, προκαλώντας «παγωμάρα» στο κοινό και στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.  


Αμέσως μετά το γκολ, η Μάντσεστερ Σίτι έβγαλε αντίδραση και στο 19ο λεπτό είχε μία σπουδαία τριπλή ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στην ισορροπία. Ξεχωρίζει το δοκάρι του Χάαλαντ και η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Μπερνάρντο που δεν κατάφερε να κάνει σωστή επαφή με τη μπάλα. Η ομάδα του Πεπ συνέχισε με την ίδια ορμή και στην κυριολεξία έκλεισε τη Ρεάλ στην περιοχή της, η οποία αμυνόταν μαζικά αλλά προστάτευε με σχετική άνεση το υπέρ της προβάδισμα. Εκφραστές της επιθετικότητας ήταν οι Χάαλαντ, Γκρίλις και Ντε Μπρόινε, με τον Βέλγο να υποχρεώνει τον Ουκρανό τερματοφύλακα της Ρεάλ σε μεγάλη επέμβαση. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το προβάδισμα να παραμένει στην ομάδα του Αντσελότι.

Το ξεκίνημα της επανάληψης υπήρξε εκρηκτικό για την ομάδα του Γκουαρδιόλα που έδειξε αποφασισμένη να βρει ένα γρήγορο γκολ. Η ισπανική άμυνα ήταν όμως πραγματικά αδιαπέραστη και ο Αντσελότι έδειχνε να ποντάρει σε μία αντεπίθεση για να καθαρίσει το παιχνίδι. Η Σίτι γινόταν ολοένα και πιο πιεστική και στον αντίποδα, η Ρεάλ έδειχνε να κουράζεται.

Ο Γκρίλις στο 70’ προειδοποίησε ξανά και ο Ντε Μπρόινε ήταν αυτός που έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για την ομάδα του στο 76ο λεπτό. Το τέρμα προήλθε από λάθος του Ρούντιγκερ, ο οποίος δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά τη μπάλα. Ο Βέλγος απείλησε ξανά στο 79ο λεπτό και γενικά υπήρξε ο εκφραστής της επιθετικότητας του Γκουαρδιόλα. Η Σίτι συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του παιχνιδιού και την πρωτοβουλία των κινήσεων έως το σφύριγμα της λήξης της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού.



Το ξεκίνημα της παράτασης βρήκε τις δύο ομάδες αρκετά κουρασμένες, καθώς το παιχνίδι απαιτούσε συγκέντρωση, υψηλή ένταση καθώς και μεγάλη αμυντική προσήλωση. Το μοτίβο παρέμενε ίδιο. Η Σίτι κυκλοφορούσε τη μπάλα και προσπαθούσε να εντοπίσει διαδρόμους προς την εστία του Λούνιν, ωστόσο η μεγαλύτερη στιγμή του ημιχρόνου ανήκε στη Ρεάλ με τον Αντόνιο Ρούντιγκερ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, στιγμές πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης οι ευκαιρίες λιγόστεψαν και η κούραση έδειχνε να κυριαρχεί απόλυτα και να καταβάλλει τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Η παράταση ολοκληρώθηκε δίχως κάτι αξιοσημείωτο και σε κάποιο βαθμό και οι δύο μονομάχοι είχαν δείξει πως συμβιβάζονταν με την ιδέα των πέναλτι. Η Σίτι κέρδισε το «νόμισμα» και κλήθηκε να εκτελέσει πρώτη.

Η διακύμανση του σκορ στα πέναλτι:

1-0, Άλβαρες – εύστοχο

1-0, Μόντριτς – άστοχο (απέκρουσε ο Έντερσον)

1-0, Μπερνάρντο Σίλβα – άστοχο (απέκρουσε ο Λούνιν)

1-1, Μπέλιγχαμ – εύστοχο

1-1, Κόβατσιτς – άστοχο (απέκρουσε ο Λούνιν)

2-1, Βάσκεθ – εύστοχο

2-2, Φόντεν – εύστοχο

3-2, Νάτσο – εύστοχο

3-3, Έντερσον – εύστοχο

4-3, Ρούντιγκερ – εύστοχο

Η Ρεάλ με σκορ (4-3) και ήρωα τον Λούνιν που απέκρουσε δύο πέναλτι, πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση στην τετράδα του Champions League, όπου την αναμένει η Μπάγερν Μονάχου σε μία νέα γιγαντομαχία. Απογοήτευση για την Μάντσεστερ Σίτι και την Premier όπου σε μία βραδιά έχασε και τις δύο εκπροσώπους της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.



Με αυτό το τρόπο το ψηφιδωτό της τετράδας του Champions League ολοκληρώθηκε. Ρεάλ - Μπάγερν και Ντόρτμουντ - Παρί.

 

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Μάντσεστερ Σίτι (Π. Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Ακάντζι (112’ Στόουνς), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Φόντεν, Μπερνάρντο, Ντε Μπρόινε (112’ Κόβατσιτς), Γκρίλις (72’ Ντοκού), Χάαλαντ (91’ Άλβαρες).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κ. Αντσελότι): Λούνιν, Καρβαχάλ (111’ Μιλιτάο), Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Καμαβινγκά, Κροος (79’ Μόντριτς), Μπέλιγχαμ, Βαλβέρδε, Βινίσιους (103’ Βάσκεθ), Ροντρίγκο (84’ Ντίας).

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0