Football Talk

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έκρινε μία πρόκριση και οι Βαυαροί στα ημιτελικά! (video)

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έκρινε μία πρόκριση και οι Βαυαροί στα ημιτελικά! (video)

Προσπάθησε, πάλεψε, έκανε ό,τι μπορούσε αλλά μέχρι εκεί… μπορούσε. Ολοκληρώθηκε η πορεία της Άρσεναλ στο φετινό Champions League, με τους «κανονιέρηδες» να ηττώνται με 1-0 από την Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία. Ο Τζόσουα Κίμιχ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δεν βρήκε ποτέ ρυθμό και στρέφει την προσοχή της πλέον μόνο στην Premier League!

Γνωρίζαμε εξαρχής πόσο δύσκολη ήταν η αναμέτρηση της Άρσεναλ στη Γερμανία απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.  

Ήταν ένας επαναληπτικός γεμάτος πίεση και δίχως… φαβορί. Οι «κανονιέρηδες» θα έπρεπε να διαχειριστούν την πίεση του κόσμου και της ήττας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο από την Άστον Βίλα, ενώ οι Βαυαροί έχουν μόνο μία διοργάνωση να διεκδικήσουν, από την στιγμή που έχασαν την Bundesliga από την εκπληκτική Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Το πρώτο ημίχρονο της συνάντησης ήταν μοιρασμένο. Η Μπάγερν είχε την στιγμή της στο 3ο λεπτό με τον Γκερέιρο, ενώ στο 24’ ο Μουσιάλα σούταρε, αλλά ο Ράγια απομάκρυνε εξαιρετικά.

Ακολούθησε το σουτ του Έντεγκααρντ στο μισάωρο, με τον Νόιερ να μπλοκάρει και μία προσπάθεια του Γκάμπριελ Μαρτινέλι ακριβώς στο επόμενο λεπτό, με την μπάλα να καταλήγει όμως στο κέντρο της εστίας.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στη… δίκαιη «λευκή» ισοπαλία, ενώ η επανάληψη ξεκίνησε με τη φάση διαρκείας του Γκορέτσκα και του Ραφαέλ Γκερέιρο, με την Άρσεναλ όμως να είναι τυχερή, και να βλέπει την μπάλα να καταλήγει δις στο δοκάρι.


Στο 60ο λεπτό ήρθε ένα ακόμη σουτ του Γκορέτσκα, που πρόλαβε και απέκρουσε ο Γκάμπριελ, αλλά τρία λεπτά μετά, ο Τζόσουα Κίμιχ βρέθηκε μόνος του εντός περιοχής και με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους Βαυαρούς.



Ο Μικέλ Αρτέτα αποφάσισε να δράσει άμεσα, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς και τον Λεάντρο Τροσάρ να αντικαθιστούν τον Ζορζίνιο και τον Μαρτινέλι, που δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Αυτομάτως, η Άρσεναλ έγινε πιο επιθετική, κέρδισε δύο κόρνερ, τα πρώτα της στο ματς και επιχείρησε να ισοφαρίσει.

Δεν τα κατάφερε ποτέ όμως, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και η Μπάγερν Μονάχου γίνεται η ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά του Champions League, αποκλείοντας τους Λονδρέζους.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0