Football Talk

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ 1-1: Οι Βάσκοι «πέταξαν» βαθμούς στο φινάλε και απομακρύνθηκαν από την τετράδα! (video)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ 1-1: Οι Βάσκοι «πέταξαν» βαθμούς στο φινάλε και απομακρύνθηκαν από την τετράδα! (video)

Η Βιγιαρεάλ των δέκα παικτών άντεξε στο Σαν Μαμές και απέσπασε στις καθυστερήσεις την ισοπαλία από την Αθλέτικ Μπιλμπάο (14/04, 1-1), χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Παρέχο. Έχασε έδαφος η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στη μάχη της τετράδας, καθώς πλέον βρίσκεται στο -4 από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μία εβδομάδα μετά τον «θρίαμβο» με την κατάκτηση του Copa Den Rey, η Αθλέτικ Μπιλμπάο υποδέχθηκε στο Σαν Μαμές τη Βιγιαρεάλ για την 31η αγωνιστική της La Liga. Η Μπιλμπάο, παρότι έπαιζε για όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη παραπάνω, δεν κατάφερε να επικρατήσει παρά το προβάδισμά της και είδε το «κίτρινο υποβρύχιο» να… χτυπάει στο φινάλε.

Μόλις στο 10ο λεπτό, η Βιγιαρεάλ κέρδισε πέναλτι και είχε μοναδική ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Μορένο ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σιμόν.

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι με ελάχιστες καλές φάσεις, η Μπιλμπάο είδε τον Ινιάκι Γουίλιαμς να αστοχεί από πλεονεκτική θέση υποχρεώνοντας τον Γιόργκεσεν σε μία εντυπωσιακή απόκρουση στο 29', με το 0-0 να μένει έως το τέλος του ημιχρόνου. 

Με το «καλημέρα» του δευτέρου μέρους, ο Κομεσάνα δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του Μαρθελίνο με δέκα παίκτες. 

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Μπιλμπάο ανέβασε στροφές, άρχισε να γίνεται επικίνδυνη και βρήκε το γκολ που έψαχνε με το ωραίο τελείωμα του Σανθέτ στο 67ο λεπτό.

Παρότι η Βιγιαρεάλ δεν ήταν απειλητική, ωστόσο «λυτρώθηκε» στις καθυστερήσεις κερδίζοντας και δεύτερο πέναλτι στο ματς. Αυτή τη φορά, ήταν εύστοχη με τον Παρέχο να νικάει τον Σιμόν και να διαμορφώνει από την άσπρη βούλα το τελικό 1-1.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερ. Βαλβέρδε): Σιμόν, Ντε Μάρκος, Βιβιάν, Παρέδες, Μπερτσίτσε, Βέσγκα (56’ Ερέρα), Πράδος (71’ Γκαρθία), Ιν. Γουίλιαμς, Ν. Γουίλιαμς (70’ Μπερενγκέρ), Σανθέτ (77’ Μουνιαΐν), Γκουρουθέτα (77’ Βιγιαλίμπρε)

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο): Γιόργκεσεν, Φεμίνια, Αλμπιόλ, Μοσκέρα, Μορένο, Τραορέ (69’ Ακομάς), Κομεσάνα, Παρέχο, Μπαένα, Μορένο (69’ Γκέντες), Σόρλοθ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0