Football Talk

Παναθηναϊκός – Λαμία 3-1: Με μαέστρο Μπερνάρ «ξόρκισε» το φάντασμα των Φθιωτών και έκανε το πρωτάθλημα... κόλαση! (video)

Παναθηναϊκός – Λαμία 3-1: Με μαέστρο Μπερνάρ «ξόρκισε» το φάντασμα των Φθιωτών και έκανε το πρωτάθλημα... κόλαση! (video)

Αν και από νωρίς βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με υπέροχα γκολ των Τσέριν (18’) και Μπερνάρ (60’ και 87’) έκανε την ανατροπή και νίκησε τη Λαμία με 3-1. Ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού η ομάδα του Τερίμ που έφτασε στους 68 βαθμούς και βλέπει τίτλο!

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στη Λεωφόρο για να αναμετρηθεί με τη Λαμία, έχοντας ένα μεγάλο «πρέπει» καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης θα ήταν καταδικαστικό για τη μάχη του πρωταθλήματος.

Εξαιτίας της τιμωρίας που είχε επιβάλλει η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ) στη Θύρα 13, το «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν λίγο πιο ήρεμο από τα συνήθη δεδομένα του.  

 

Η πρώτη στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε με την συμπλήρωση του 13ου λεπτού, όταν ο Σπόραρ έγινε αποδέκτης της μπάλας και συνδυάστηκε με τον Ιωαννιδη. Το πλασέ του τελευταίου ήταν άστοχο. Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήταν η σειρά της Λαμίας να απειλήσει, εκμεταλλευόμενη μεγάλο λάθος του Κώτσιρα, με τον Βικίντας Σλίβκα να γίνεται κάτοχος της μπάλας, να παίρνει μέτρα, και να επιχειρεί πλασέ το οποίο νίκησε τον Ντραγκόφσκι.

Το 1-0 των φιλοξενούμενων αιφνιδίασε τη Λεωφόρο, αλλά δεν πτόησε τους παίκτες του Τερίμ που είχαν άμεση απάντηση, με τρομερό γκολ του Τσέριν, τέσσερα μόλις λεπτά αργότερα (18’). Οι «πράσινοι» πάτησαν στο γκολ και έδειξαν επιθετικές διαθέσεις, δημιουργώντας πολλές στιγμές για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Οι ευκαιρίες των Μπερνάρ (38’) και το δοκάρι του Σπόραρ (42’) ήταν πραγματικά ανεπανάληπτες για το «τριφύλλι» με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Εξίσου επιθετικό το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού και στο δεύτερο ημίχρονο, με σαφή διάθεση να βρει το γκολ που θα του αφαιρέσει το άγχος. Στο 52’ προσπάθεια του Μπακασέτα κατέληξε σε κόρνερ. Αυτή ήταν η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος για το «τριφύλλι». Στο 58ο λπετό και πάλιο Τσέριν ήταν ο παίκτης που απείλησε για τον Παναθηναϊκό στο 58ο λεπτό, έπειτα από έξοχη συνεργασία των Μπακασέτα, Ιωαννίδη και Σπόραρ.

Ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε στο 60ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ. Απίστευτο γκολ από τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Κοσέλεφ για να προσφέρει το προβάδισμα στην ομάδα του, μέσα σε «παραλήρημα» ενθουσιασμού. 


Ο ρυθμός έπεσε αμέσως μετά το γκολ το «τριφύλλι» μπήκε σε λογική συντήρησης του πλεονεκτήματος, με τον Αράο, να μετατοπίζεται στα στόπερ σε άμυνα με τρεις. Μάλιστα, το σύνολο του Τερίμ ήταν εκείνο που έδειχνε ικανότερο να φτάσει στην επίτευξη ενός τρίτου τέρματος, με πρωταγωνιστή τον Μπερνάρ, ο οποίος στο 87’ έβαλε και το «κερασάκι» σε μία πολύ εύγεστη τούρτα που επαναφέρει τον Παναθηναϊκό για τα πολύ καλά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στους 68 βαθμούς και την επόμενη Κυριακή (21/04, 17:00), ταξιδεύουν στη πρωτεύουσα της Φθιώτιδας με σκοπό να ντουμπλάρουν τις νίκες τους επί της Λαμίας.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντιν, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Αράο, Τσέριν (89’ Ζέκα), Μπερνάρ (90+2’ Βέρμπιτς), Μπακασέτας (89’ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (90’ Γερεμέγεβ), Σπόραρ (71’ Παλάσιος).

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν (71’ Στάνκο), Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Αμαράλ (55’ Σίντκλεϊ), Τζανδάρης, Νούνιες (70’ Τσούκαλος), Σλίβκα, Λέικ (56’ Τόσιτς), Τσιλούλης (57’ Βασιλαντωνόπουλος), Μάλτσι.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0