Football Talk

«Η ιστορία γράφεται από εκείνους που αντιστέκονται»: Ιστορική άνοδος για την Ομόνοια 29ης Μαΐου, στην πρώτη κατηγορία της Κύπρου!

«Η ιστορία γράφεται από εκείνους που αντιστέκονται»: Ιστορική άνοδος για την Ομόνοια 29ης Μαΐου, στην πρώτη κατηγορία της Κύπρου!

Μία απόφαση το 2018, οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου συλλόγου. Η Ομόνοια 29ης Μαΐου «σκαρφάλωσε» από τις χαμηλότερες κατηγορίες της Κύπρου και το απόγευμα της 13ης Απριλίου, έγραψε ιστορία. Εξασφάλισε την άνοδό της, στην πρώτη κατηγορία!

Πώς μία απόφαση από τη διοίκηση της Ομόνοιας, οδήγησε σε μία άλλη, για την ίδρυση ενός νέου συλλόγου, και από εκεί στην… εκτόξευση του τελευταίου, ως την πρώτη κατηγορία της Κύπρου; Επιστρέφοντας μερικά χρόνια πίσω, στο 2018, θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε την απάντηση.

Εκείνη τη χρονιά, οι άνθρωποι του συλλόγου αποφάσισαν η ομάδα να μετατραπεί σε εταιρεία, παραχωρώντας την σε έναν επενδυτή. Ωστόσο, αυτό δεν βρήκε σύμφωνους όλους τους φιλάθλους της. Μία μερίδα του κόσμου διαφώνησε, με αποτέλεσμα, όταν η μετατροπή έλαβε «σάρκα και οστά», στα τέλη του Μαΐου, να πάρουν δραστικά μέτρα.

Οι φίλαθλοι προχώρησαν στην ίδρυση ενός νέου συλλόγου, που θα βασιζόταν στις δικές τους αξίες, εκκινώντας φυσικά από την χαμηλότερη κατηγορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Με τους οπαδούς της ομάδας, που ονομάστηκε Ομόνοια 29ης Μαΐου, να βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό της, μπόρεσε να πάρει διαδοχικές ανόδους, φτάνοντας στη δεύτερη κατηγορία της χώρας, το 2021.

ομομομ.jpg

Μέσα σε αυτό το διάστημα, αξίζει να σημειωθεί πως κατάφερε να «σπάσει» και αρκετά ρεκόρ προσέλευσης στις «μικρές» κατηγορίες. Χαρακτηριστικό της αγάπης του κόσμου.

Τελικά, η ιστορία γράφτηκε το απόγευμα της Κυριακής (14/04), κόντρα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Το 0-0 χάρισε έναν «χρυσό» βαθμό, που σήμαινε την εξασφάλιση της ανόδου στην Α' Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Και κάπως έτσι, ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο ένα πανό που είχε υψωθεί, κατά την πρώτη προπόνηση της ομάδας, το 2018. «Η ιστορία γράφεται από εκείνους που αντιστέκονται».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0