Football Talk

Bundesliga: Επέστρεψε στις νίκες η Μπάγερν, άντεξε η Ντόρτμουντ και η μάχη της τετράδας καλά κρατεί! (video)

Bundesliga: Επέστρεψε στις νίκες η Μπάγερν, άντεξε η Ντόρτμουντ και η μάχη της τετράδας καλά κρατεί! (video)

Και τώρα… Άρσεναλ για την Μπάγερν Μονάχου που επικράτησε σχετικά εύκολα της Κολωνίας (2-0) με τα γκολ των Γκερέιρο και Μίλερ. Νίκες για Λειψία και Μπορούσια Ντόρτμουντ που παλεύουν για την τέταρτη θέση, ενώ σκληρή είναι η μάχη και στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Η 29η στροφή της Budnesliga συνοδεύτηκε με την επιστροφή της Μπάγερν Μονάχου στις νίκες, με το αγχωτικό «διπλό» της Μπορούσια Ντόρτμουντ και την κυνική νίκη της Λειψίας. «Χαμός» και στη μάχη της ουράς, μετά την… τεσσάρα της Μάιντς και την ισοπαλία της Μπόχουμ στις καθυστερήσεις!

Μπάγερν Μονάχου – Κολωνία 2-0

Στο Μόναχο, η Μπάγερν είδε την Κολωνία να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις μέσα στο πρώτο 20λεπτο. Από εκεί και μετά, η ομάδα του Τόμας Τούχελ ανέβασε ρυθμούς και απείλησε με τον Γκερέιρο στο 30’.

Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Κέιν έπιασε την κεφαλιά, με τον Σβάμπε να αρνείται για ακόμη μία φορά το γκολ στους Βαυαρούς, αποκρούοντας εντυπωσιακά. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Τελ είχε κι αυτός τη στιγμή του, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, με το 0-0 να είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Η Μπάγερν βρήκε το γκολ που έψαχνε απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της Κολωνίας με το φοβερό σουτ του Γκερέιρο στο 65’.


Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, οι Βαυαροί διαχειρίστηκαν το προβάδισμα και έφτασαν στο τελικό 2-0 με τον Μίλερ στις καθυστερήσεις.


Στους 63 βαθμούς η ομάδα του Τούχελ, που πλέον στρέφει τώρα την προσοχή της στη ρεβάνς με την Άρσεναλ για τους «8» του Champions League (17/04, 22:00).

Γκλάντμπαχ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-2

Η Νόρτμουντ προηγήθηκε στην πρώτη καλή στιγμή στο ματς με όμορφο σουτ του Ζάμπιτσερ στο 22’, με τον ίδιο παίκτη να κάνει το 2-0 από το σημείο του πέναλτι μόλις έξι λεπτά μετά.

Παρά τα δύο γρήγορα γκολ των Βεστφαλών, η Γκλάντμπαχ πάτησε «γκάζι». Σο 36ο λεπτό, ο Βέμπερ  πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, μειώνοντας το σκορ. Οι γηπεδούχοι έφτασαν μία «ανάσα» από την ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα, με την άμυνα της Ντόρτμουντ ξανά σε παθητική στάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα, μετά την αποβολή του Αντεγιέμι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 55’. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, παρά τις ευκαιρίες που έχασαν στις καθυστερήσεις.

Λειψία – Βόλφσμπουργκ 3-0

Σε ένα πρώτο μέρος με ελάχιστες φάσεις, η Λειψία πήρε από νωρίς το προβάδισμα χάρη στο γκολ του Όλμο στο 13’, μετά από ωραίο σουτ εκτός περιοχής. Ο ίδιος παίκτης έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ λίγο πριν το ημίχρονο, αλλά ο Πέρβαν είπε «όχι» στην κεφαλιά του.

Η Λειψία έκανε μετά από αντεπίθεση το 2-0 με τον Σέσκο στο 68’, μόλις στην πρώτη τελική της στον στόχο στο δεύτερο ημίχρονο. Συνέχισε να είναι κυνική και βρήκε εύκολα το τρίτο γκολ, με υπέροχη προσπάθεια του Οπεντά που έφτασε τα 22 τέρματα στο πρωτάθλημα. 


Αποτελεσματική η Λειψία που με τη νίκη αυτή παρέμεινε στην τέταρτη θέση με 56 βαθμούς, όσους έχει και η Ντόρτμουντ που βρίσκεται πέμπτη.

Μάιντς – Χόφενχαϊμ 4-1

Η φορμαρισμένη Μάιντς δίνει μεγάλη μάχη για να «δραπετεύσει» από την επικίνδυνη ζώνη. Στην αναμέτρηση με την Χόφενχαϊμ ήταν καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο, αλλά είδε την αντίπαλό της να πετυχαίνει πρώτη γκολ στο 19’ με κεφαλιά του Καντεράμπεκ, στη μοναδική εντός εστίας ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Με το «καλημέρα» του δευτέρου μέρους, ο Μπούρκαρντ απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 1-1 της Μάιντς που έφτασε στην ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά. Ο Μουένε σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1 στο 51’. Σο 63’, ο Γκρούντα «σφράγισε» τη νίκη για τους γηπεδούχους που αντεπιτέθηκαν υποδειγματικά για να φτάσουν στο 3-1. Διαστάσεις θριάμβου στη νίκη έδωσε ο Ονισίουο μετά το λάθος στην αντίπαλη άμυνα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1. 


Πανηγυρική νίκη για την Μάιντς που πραγματοποιεί μία τρομερή... ανεπίθεση παραμονής το τελευταίο διάστημα και πλέον μετρά 26 βαθμούς, έναν πίσω από την Μπόχουμ

Μπόχουμ – Χάιντενχαϊμ 1-1

Ερχόμενη από την τρομερή ανατροπή επί της Μπάγερν την περασμένη αγωνιστική, η Χάιντενχαϊμ είδε την Μπόχουμ να πιέζει αφόρητα για το γκολ, αλλά άντεξε και μάλιστα βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τον Μπέστε, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για χέρι στην αρχή της φάσης.

Η Μπόχουμ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και έχασε δύο καλές στιγμές με τον Ασάνο. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Χάιντενχαϊμ πήρε το προβάδισμα χάρη στο αυτογκόλ Σλότερμπεκ στο 82ο λεπτό, με την Μπόχουμ.


Ο ίδιος παίκτης... λύτρωσε την ομάδα του στις καθυστερήσεις για το τελικό 1-1 που κρατάει την Μπόχουμ έναν βαθμό μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των απογευματινών αναμετρήσεων του Σαββάτου (13/04) για την 29η αγωνιστική της Bundesliga:

Μπάγερν Μονάχου – Κολωνία 2-0

Γκλάντμπαχ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-2

Λειψία – Βόλφσμπουργκ 3-0

Μάιντς – Χόφενχαϊμ 4-1

Μπόχουμ – Χάιντενχαϊμ 1-1

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0