Football Talk

Ο Φορτούνης κρατάει τις… υποσχέσεις του: Γκολ, ασίστ και «παρών», σχεδόν σε όλο το γήπεδο! (video)

Ο Φορτούνης κρατάει τις… υποσχέσεις του: Γκολ, ασίστ και «παρών», σχεδόν σε όλο το γήπεδο! (video)

Ο Κώστας Φορτούνης ολοκλήρωσε την εμφάνισή του απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, με ένα υπέροχο γκολ και μία ακόμη πιο «μαγική» ασίστ. Τα νούμερα, όμως, δεν μπορούν να περιγράψουν πλήρως τις δουλειές που έκανε ο αρχηγός του Ολυμπιακού μέσα στο γήπεδο, καταρρίπτοντας «πανηγυρικά» μία... φήμη που τον ακολουθεί εδώ και χρόνια!

Ο Φορτούνης πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση, άλλη μία τη φετινή σεζόν, αυτήν τη φορά απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και αξίζει το μεγαλύτερο μέρος των ευσήμων, για αυτό το 3-0 που υπήρχε μέχρι το 67ο λεπτό.

Και ας βρήκαν δύο τέρματα στη συνέχεια οι Τούρκοι, αυτό δεν μπορεί να σβήσει αυτά που έκανε ο αρχηγός του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο (11/04, 3-2).

Για τα προημιτελικά του Europa Conference League ο Πειραιάς έβαλε τα… καλά του και υποδέχθηκε τη Φενέρ. Το Γεώργιος Καραϊσκάκης έμοιαζε περισσότερο με… καζάνι που έβραζε παρά με γήπεδο, «καταπίνοντας» τους Τούρκους, χάρη σαφώς και στους ποδοσφαιριστές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που έδειξαν περίσσιο θάρρος κυριαρχώντας σε όλες τις πτυχές του γηπέδου, μέχρι το 60ο λεπτό τουλάχιστον.

Με το… καλημέρα οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους και μόλις στο 8ο λεπτό ο Φορτούνης με σουτ έξω από την περιοχή «εκτέλεσε» τον Λιβάκοβιτς για το 1-0 προκαλώντας πανδαιμόνιο στις κερκίδες.


Ο αρχηγός του Ολυμπιακού όμως, δεν συμβιβάστηκε απλώς με το γκολ, αλλά δημιούργησε και το 2-0. Στο 32ο λεπτό ο Φορτούνης με μία «μαγική» μπαλιά έβγαλε σε θέση βολής τον Γιόβετις και ο Μαυροβούνιος με ιδανικό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.


Η εμφάνιση του Φορτούνη δεν περιορίστηκε μόνο στο γκολ και την ασίστ, που στην πραγματικότητα από μόνα τους, είναι υπέρ-αρκετά για να τον αναδείξουν MVP, αλλά έκανε άψογα αυτό για το οποίο τον κατηγορούν ότι υστερεί.

Στο υψηλό πρες του Ολυμπιακού, ο Φορτούνης συμμετείχε ενεργά, με τον χώρο δράσης του να μην περιορίζεται απλώς στην αριστερή πτέρυγα στην οποία και ήταν τοποθετημένος. Αντιθέτως ο Φορτούνης κάλυψε σχεδόν τα 3/4 του γηπέδου, ενώ βοήθησε και πάρα πολύ στα ανεβάσματα του Ορτέγκα, ώστε ο Ολυμπιακός να μην βρεθεί ευάλωτος, σε κάποια αντεπίθεση των Τούρκων.

εικόνα_Viber_2024-04-12_10-19-09-758.png


Σε γενικές γραμμές, η συγκεκριμένη χρονιά είναι από τις κορυφαίες στην καριέρα του Κώστα Φορτούνη, με τον Έλληνα άσο να έχει πετύχει 11 τέρματα, ενώ έχει μοιράσει και 18 τελικές πάσες.


Απ’ ότι φαίνεται η υπόσχεση που έδωσε στον γιό του, την έχει τηρήσει και μάλιστα με το παραπάνω. Είναι αξιοθαύμαστο ότι κατάφερε να ξεπεράσει όχι μία, αλλά δύο ρήξεις χιαστών και συνεχίζει το ίδιο δυναμικά, λες και οι τραυματισμοί δεν συνέβησαν ποτέ.

Και με το συμβόλαιο του να λήγει στο φινάλε της σεζόν, οι φίλοι της ομάδας κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» για το αν ο Φορτούνης θα παραμείνει στο… λιμάνι της καρδιάς του.  

Άγγελος Κρεμαστός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0