Football Talk

«Τέσσερις εναντίον οκτώ»; Στο Champions League vs Europa και Conference, σημειώσατε... άσο! (video)

«Τέσσερις εναντίον οκτώ»; Στο Champions League vs Europa και Conference, σημειώσατε... άσο! (video)

Ένα τριήμερο με ματσάρες και πολλά γκολ ολοκληρώθηκε και αποδείχθηκε περίτρανα, πως ακόμα και στο «4 vs 8», το Champions League παίζει μπάλα σε... άλλο επίπεδο, από το Europa League και το Conference League!

Η πρώτη πράξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ολοκληρώθηκε και μαζί με αυτή ένα πλήρες τριήμερο ποδοσφαιρικής πανδαισίας, με παιχνιδάρες και άφθονα γκολ.

Τα παιχνίδια του Champions League, υπήρξαν αναμφίβολα η ναυαρχίδα του θεάματος με 18 γκολ να σημειώνονται σε μόλις τέσσερις αναμετρήσεις, όσα δηλαδή αντιστοιχούν σε μία ολόκληρη αγωνιστική της Stoiximan Super League!


Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων ματς, της προημιτελικής φάσης:

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-3

Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου 2-2

Παρί – Μπαρτσελόνα 2-3

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1


Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν οι «μικρότερες» διοργανώσεις της UEFA: το Europa League και το Europa Conference League, όπου σε οκτώ αναμετρήσεις (αυτήν τη φορά), σημειώθηκαν επίσης 18 τέρματα!

Κάτι που αποτελεί μιας πρώτης τάξεως διαπίστωση, πως παρά τη θεαματικότητα και το ενδιαφέρον που υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το Champions League «παίζει» μπάλα σε άλλο επίπεδο. Σε αυτό της ελίτ!

Τέσσερις αναμετρήσεις και 18 γκολ, έναντι οκτώ αναμετρήσεων (Europa League και Europa Conference League) και 18 γκολ, λοιπόν. Διαφορά κλάσης.

Το πραγματικά αξιοσημείωτο αν θέλετε; Πως τα 5 από τα 18 γκολ σημειώθηκαν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε (3-2)!

 

Europa League:

Μίλαν – Ρόμα 0-1

Λεβερκούζεν – Γούεστ Χαμ 2-0

Λίβερπουλ – Αταλάντα 0-3

Μπενφίκα – Μαρσέιγ 2-1

 

Europa Conference League:

 

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 3-2

Βικτόρια Πλζεν – Φιορεντίνα 0-0

Άστον Βίλα – Λιλ 2-1

Μπριζ – ΠΑΟΚ 1-0


Με αυτά τα στατιστικά και αυτό το θέαμα, πώς μπορεί κανείς να μην ανυπομονεί για το τριήμερο της επόμενης εβδομάδας, όπου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά τις προκρίσεις στη φάση των ημιτελικών;

Δημήτρης Τσάκνης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0