Football Talk

Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 1-0: Ο Κοτάρσκι από «μοιραίος» έγινε... ήρωας και all-in στην Τούμπα, όπως το έχει ξανακάνει! (video)

Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 1-0: Ο Κοτάρσκι από «μοιραίος» έγινε... ήρωας και all-in στην Τούμπα, όπως το έχει ξανακάνει! (video)
Ο ΠΑΟΚ έχασε στο Βέλγιο, αλλά το 1-0 (11/04), μόνο απαγορευτικό δεν είναι! Τεράστια αδράνεια στο γκολ της Μπριζ, ενώ ο Κοτάρσκι διόρθωσε το δικό του λάθος, πιάνοντας πέναλτι στο 78', χάρη -και- στον... Ντεσπόντοφ! Όλα «ανοιχτά» για τη ρεβάνς της Τούμπας, με το όνειρο για τα ημιτελικά του Europa Conference League, να παραμένει ζωντανό!
Δεν απέφυγε την ήττα, αλλά τουλάχιστον, «γλύτωσε» τα χειρότερα! Η Μπριζ επικράτησε του ΠΑΟΚ (11/04, 1-0) στην έδρα της, στο πρώτο μεταξύ τους ματς, για τα προημιτελικά του Europa Conference League!

Καθοριστικές επεμβάσεις από τον Ντόμινικ Κοτάρσκι, που παραλίγο να γίνει... μοιραίος, όταν έκανε πέναλτι στον Ονιεντίκα στο 78'! Εν τέλει, το απέκρουσε, με τον Ντεσπόντοφ να είναι καθοριστικός, αφού του «υπέδειξε» σε ποια γωνία να πέσει!

Όλα για όλα για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου την επόμενη Πέμπτη (18/04, 22:00), όπου θέλει να κάνει στην Τούμπα, ακριβώς ό,τι έκανε και στη ρεβάνς με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ: να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση και να πάρει μία ιστορική πρόκριση, αλλά αυτήν τη φορά, για τα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Χωρίς τρεις βασικούς παίκτες στο δεύτερο ματς οι Βέλγοι, μιας και συμπλήρωσαν κάρτες οι Τιάγκο (πρώτος σκόρερ της με 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις), αλλά και οι βασικότατοι Ντε Κάιπερ και Μέχελε.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΟΚ, αφού μόλις στο 6ο λεπτό, βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Ο Βέτλεσεν βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι, είχε τον χώρο και τον χρόνο που χρειαζόταν για να εκτελέσει, κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι, για το 1-0 της Κλαμπ Μπριζ.



Τέσσερα λεπτά αργότερα (10'), οι Βέλγοι «άγγιξαν» το 2-0, αλλά ο Τιάγκο δεν πρόλαβε να έρθει σε επαφή με την μπάλα προ κενής εστίας, μετά τη σέντρα του Ντε Κάιπερ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γίνει απειλητικός, τόσο με το σουτ του Μεϊτέ στο 39', όσο και με αυτό του Τάισον στο 45'. Και τα δύο, όμως, κατέληξαν εκτός εστίας.

Η εικόνα του ματς άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε αισθητή την παρουσία του, προσπαθώντας να «χτυπήσει» κυρίως με αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή, όμως, ήταν και πάλι για τους Βέλγους. Ο Κοτάρσκι, ωστόσο, είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο στο πλασέ του Γιουτγκλά στο 58ο λεπτό!

Σαν παιχνίδι της μοίρας, στο 78ο λεπτό φάνηκε πως ο Κροάτης γκολκίπερ θα «καταδίκαζε» τον ΠΑΟΚ. Ανέτρεψε τον Ονιεντίκα εντός περιοχής και έδωσε την ευκαιρία στον Τιάγκο, να σκοράρει από την «άσπρη βούλα».

Ύστερα από την... συμβουλή του Ντεσπόντοφ, όμως, πρώην συμπαίκτη του νυν φορ της Μπριζ στη Λουντογκόρετς, άπλωσε σωστά το κορμί του και με τα πόδια, απομάκρυνε την μπάλα, διατηρώντας το 1-0 ως τελικό σκορ και αφήνοντας τα πάντα «ανοιχτά» για τη ρεβάνς της Τούμπας!





Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (81' Γιόνι), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (73' Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (62' Ντεσπόντοφ), Τάισον, Σαμάτα (73' Τόμας).

Κλαμπ Μπριζ (Νίκι Χάγιεν): Τζάκερς, Σαμπέ, Μέχελε, Σπίλερς (55' Ορντόνες), Ντε Κάιπερ, Ονιεντίκα, Βετλέσεν (73' Μπαλάντα), Φανάκεν, Σκόρας, Γιούγκτλα (73' Νούσα), Ιγκόρ Τιάγκο.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0