Football Talk

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 3-2: Χείμαρρος στην αρχή, παγωμάρα στο φινάλε, αλλά η πρόκριση αξίζει να είναι «ερυθρόλευκη»! (video)

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 3-2: Χείμαρρος στην αρχή, παγωμάρα στο φινάλε, αλλά η πρόκριση αξίζει να είναι «ερυθρόλευκη»! (video)

Σε μία τρομερή ευρωπαϊκή βραδιά, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κυρίαρχος στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και «γονάτισε» τη Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι όμως δεν παράτησαν το ματς και δικαιώθηκαν, βρίσκοντας δύο γκολ, μετατρέποντας το ζευγάρι σε… ροντέο (11/04, 3-2).

«Μαγικός» Ολυμπιακός… ζάλισε τη Φενέρμπαχτσε στον Πειραιά, οι Τούρκοι όμως κατάφεραν να σηκωθούν και να φέρουν στο φινάλε το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν τη Φενέρ να πάρει «ανάσα» με ασταμάτητο πρες και συνεχόμενες ευκαιρίες. Όμως η απροσεξία στο φινάλε στοίχισε και το ζευγάρι πλέον είναι στον… αέρα (11/04, 3-2).

Μπορεί η Φενέρμπαχτσε να επέστρεψε στο ματς, η πρόκριση στους «4» του Europa Conference League, αξίζει να πάει στον Ολυμπιακό.

Ο Φορτούνης πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή στο 8ο λεπτό και χωρίς δεύτερη σκέψη… πυροβόλησε. Ο Λιβάκοβιτς δεν κατάφερε να αποκρούσει και το Γεώργιος Καραϊσκάκης πήρε… φωτιά.

Ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά στο 26ο λεπτό. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, με τον Κάρμο να πιάνει την κεφαλιά. Ο Πορτογάλος αμυντικός όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Κροάτη κίπερ να διώχνει σε κόρνερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο 32ο λεπτό διπλασίασαν τα τέρματα τους. Ο Φορτούνης με μία  τρομερή πάσα έβγαλε σε πλάγια θέση τον Γιόβετιτς και αυτός «εκτέλεσε» για το 2-0. Έξαλλοι πανηγυρισμοί από παίκτες και οπαδούς.

Επικίνδυνη φάση για τους φιλοξενούμενους στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με τον Κρούνιτς να δοκιμάζει το μακρινό σουτ, με το εξωτερικό, με τον Τζολάκη όμως, να αποκρούει εντυπωσιακά.

Άλλη μία φάση για τους Πειραιώτες και πάλι από τα πόδια του αρχηγού. Στο 50ο λεπτό ο Φορτούνης δοκίμασε να σκοράρει με απευθείας φάουλ, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια.

Συνεχίζει να πιέζει ο Ολυμπιακός. Στο 51’ ο Ελ Κααμπί έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από απανωτά λάθη των Τούρκων. Ο Μαροκινός όμως νικήθηκε από τον Λιβάκοβιτς, που έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Το «πάρτι» συνεχίστηκε από πλευράς Ολυμπιακού και στο 57ο λεπτό πέτυχε και τρίτο τέρμα. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ψηλά, ε τον Έσε να κλέβει και τον Ελ Κααμπί να πασάρει στον Τσικίνιο. Ο τελευταίος δεν σπατάλησε την ευκαιρία και έγραψε με άψογο τελείωμα το 3-0.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να μειώσουν στο σκορ, βρήκαν όμως απέναντι τους τον Τζολάκη. Ο Σάμουελ από πλεονεκτική θέση σούταρε, αλλά ο νεαρός κίπερ αντέδρασε υποδειγματικά κρατώντας ανέπαφη την εστία του στο 61ο λεπτό.

Ο Τζολάκης δηλώνει ξανά «παρών» στην επικίνδυνη κεφαλιά του Σιμάνσκι στο 63’.

Η Φενέρ στο 67ο λεπτό μειώνει στο σκορ, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τάντιτς, μετά το πέναλτι του Ρέτσου στον Σάμουελ, για το 3-1.

Οι Τούρκοι «χτύπησαν» και για δεύτερη φορά στο 74ο λεπτό. Τάντιτς και Γιουκσέκ συνεργάστηκαν υπέροχα, με τον Καχβετσί να μένει αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και να γράφει το 3-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Λ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Ρόντινεϊ, Τσικίνιο, Έσε, Γιόβετι, Μασούρας, Φορτούνης, Ελ Κααμπι

Φενέρμπαχτσε (Ι. Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσάγι, Μπεκάο, Καγκλάρ, Όστερβολντ, Κρούνιτς, Ζατς, Σιμάνσκι, Τσαν, Τάντιτς, Τζέκο

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsprots.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0