Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 2-1: Η «χαλαρότητα» πληρώνεται, ο Αλέ έκανε τη ρεβάνς… κόλαση στη Γερμανία! (video)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 2-1: Η «χαλαρότητα» πληρώνεται, ο Αλέ έκανε τη ρεβάνς… κόλαση στη Γερμανία! (video)

Ήταν ανώτερη, σκόραρε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο, κυριάρχησε για μισή ώρα και βγήκε στην επανάληψη να κάνει διαχείριση. Και επειδή συζητάμε για Champions League, η Ατλέτικο Μαδρίτης το «πλήρωσε». Κέρδισε με 2-1 την Μπορούσια Ντόρτμουντ, δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένη και πλέον, θα κοιτάξει να διαχειριστεί το προβάδισμά της στην… κόλαση της Γερμανίας! Δύο δοκάρια στα τελευταία λεπτά είχαν οι Γερμανοί, τυχεροί οι γηπεδούχοι.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κυριάρχησε για 45 λεπτά απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, σκόραρε δύο φορές, δεν δέχθηκε φάση και ήταν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Εν τέλει, κέρδισε. Αλλά είναι δυνατόν να είναι ικανοποιημένη με το 2-1; Δεν… είναι, με τον Αλέ να δίνει νέο ενδιαφέρον στη ρεβάνς της Γερμανίας, με κάθε ενδεχόμενο να είναι πιθανό.

 Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Στο 4’ ο Ντε Πολ βρήκε τη γωνία από το ύψος του πέναλτι για το 1-0, μετά από τεράστιο λάθος στην ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων.


Οι «ροχιμπλάνκος» πίεζαν πολύ ψηλά, δεν άφηναν τους φιλοξενούμενους να πάρουν ανάσα, στο 7’ ο Κόμπελ πραγματοποίησε σούπερ επέμβαση στο τακουνάκι του Βίτσελ και το μονότερμα συνεχίστηκε. Η Ντόρτμουντ περίμενε η «μπόρα» να περάσει, όμως μέχρι αυτό να συμβεί, είχε ήδη δεχθεί το δεύτερο γκολ και βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο.


Αυτό ήρθε για το σύνολο του Σιμεόνε στο 32’ όταν μετά την γκάφα των Σλότερμπεκ - Χούμελς, ο Μοράτα έδωσε στον Γκριεζμάν, εκείνος έβγαλε μόνο του τον Λίνο και πλάσαρε υποδειγματικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, παρουσιάστηκε μία διαφορετική Μπορούσια Ντόρτμουντ. Βελτιωμένη, ανεβασμένη, με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Και ανταμείφθηκε για τη λογική της, όταν ο Μπραντ έδωσε στον Αλέ στο 75’, εκείνος έκανε δύσκολο κοντρόλ και με σκαστό σουτ στη γωνία νίκησε τον Όμπλακ.

Το 2-1 διατηρήθηκε αλλά το ματς έγινε «θρίλερ», με την Μπορούσια να έχει στο τέλος δύο δοκάρια. Στο 86’ ο Γκίτενς βρήκε το οριζόντιο με τρομερό αριστερό σουτ και στο 96' η κεφαλιά του Μπραντ πήγε στη συμβολή!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Τσόλο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βίτσελ (90’ Σάβιτς), Χιμένες, Αθπιλικουέτα, Μολίνα (90’ Σαούλ), Λίνο (90’ Ρικέλμε), Κόκε, Γιορέντε, Ντε Πολ (80’ Άνχελ Κορέα), Γκριεζμάν, Μοράτα (64’ Μπάριος).

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Μάατσεν, Σλότερμπεκ, Χούμελς, Ρίερσον, Εμρέ Τσαν (84’ Οζκάν), Ζάμπιτσερ (84’ Ρόις), Ν’Μέτσα (46’ Μπραντ), Σάντσο, Αντεγιέμι (73’ Γκίτενς), Φίλκρουγκ (60’ Αλε).



www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0