Football Talk

Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία, αλλά πρέπει να την αξιοποιήσει!

Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία, αλλά πρέπει να την αξιοποιήσει!

Ευκαιρία για δύο τρίποντα απέναντι στην Λαμία έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει ένα μεγάλο πρέπει στα συγκεκριμένα παιχνίδια για να συνεχίσει την… μάχη του, για το πρωτάθλημα. Με την σωστή νοοτροπία και με αποτελεσματικότητα, τα αποτελέσματα θα έρθουν.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο πρώτος γύρος των Play Offs της Stoiximan Super League ολοκληρώνεται και ο Παναθηναϊκός έχει μια ευκαιρία να πάρει 6 βαθμούς απέναντι στην Λαμία, αρκεί να σταθεί στο ύψος του και να «τελειώσει» με συνοπτικές διαδικασίες τις αναμετρήσεις αυτές.

Αν θέλετε να δούμε την διαδρομή της ομάδας μέχρι και σήμερα στο… μίνι πρωτάθλημα των Play Offs της Stoiximan Super League, οι «πράσινοι» τα έχουν πάει καλά, αλλά όχι εξαιρετικά. Αρχικά στο παιχνίδι στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό ήταν η ομάδα που δέχτηκε πρώτη γκολ, αλλά κατάφερε να βγάλει αντίδραση και ανέτρεψε το παιχνίδι. Ίδιο σκηνικό έγινε και στην 3η αγωνιστική στην Λεωφόρο, με αντίπαλο την ΑΕΚ, αλλά Μπακασέτας και Ιωαννίδης ήταν εκεί για να ολοκληρώσουν μια ολική ανατροπή στο σκορ και να πάρουν τη νίκη. Κάτι αντίστοιχο, δεν συνέβη με τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και την 2η αγωνιστική η ομάδα έμεινε πίσω βαθμολογικά.

Μετά την ανατροπή επί της ΑΕΚ στην έδρα του, ο Παναθηναϊκός έκανε -ως όφειλε- την δουλειά του στην έδρα του Άρη και επέστρεψε από την Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς και η βαθμολογία βρίσκεται σε… τεντωμένο σκοινί. Τώρα για να κλείσει ο πρώτος γύρος των Play Offs, υπολείπεται το παιχνίδι με την Λαμία στη Λεωφόρο, όπως τον ίδιο αντίπαλο θα αντιμετωπίσει και στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρος, αλλά αυτή τη φορά εκτός έδρας.

Σίγουρα, η Λαμία είναι μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα και με όσα έχουμε δει μέσα στη χρονιά, θα παίξει με αρκετά προφυλαγμένα τα μετόπισθεν της. Σίγουρα η βασική διαφορά της σε σχέση με την κανονική διάρκεια, είναι η απουσία του Καρλίτος, στον οποίο είχε… επενδύσει στην επιθετική γραμμή, αλλά ο Ισπανός πουλήθηκε στην Αστάνα. Μπορεί στα Play Offs να έχει γνωρίσει μόνο ήττες, αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε την πρόσφατη ισοπαλία που απέσπασε από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Βέβαια ήταν και μία περίοδος μεγάλου ντεφορμαρίσματος της ομάδας.

Πλέον, η ομάδα έχει καταλάβει τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει και πρέπει να διατηρήσει την νοοτροπία που είχε σε όλα τα περασμένα παιχνίδια και σε αυτό. Δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένας «εύκολος αντίπαλος», αντιθέτως το αν είναι ή δεν είναι εύκολος αντίπαλος η Λαμία, θα πρέπει να αποδειχθεί μέσα στο γήπεδο και να μην πάει με υπεροψία στο παιχνίδι γιατί μπορεί να υποπέσει σε παγίδες. Δεν λέω πως υπάρχει η συγκεκριμένη νοοτροπία, καθώς το αντίθετο μπορεί να αποδείξει η ομιλία του Φώτη Ιωαννίδη στους συμπαίκτες του πριν το παιχνίδι με τον Άρη στα αποδυτήρια.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έχει μια μεγάλη ευκαιρία, την ώρα που η ΑΕΚ έχει δύο παιχνίδια με τον Άρη, ενώ ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Αυτά τα παιχνίδια είναι μεγαλύτερης δυσκολίας και είναι περισσότερο πιθανό να υπάρχει κάποια απώλεια. Σε κάθε ενδεχόμενο βέβαια αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να κάνει το «τριφύλλι» είναι να πάρει δύο τρίποντα και να συνεχίσει στη μάχη του για το πρωτάθλημα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0