Football Talk

Το «αντίδοτο» στην υπερδύναμη της Φενέρ; Μια ματιά στη… Φερεντσβάρος δίνει τη λύση στον Ολυμπιακό! (video)

Το «αντίδοτο» στην υπερδύναμη της Φενέρ; Μια ματιά στη… Φερεντσβάρος δίνει τη λύση στον Ολυμπιακό! (video)

Το δυνατό «χαρτί» της Φενέρμπαχτσε είναι γνωστό. Οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν, αλλά πρέπει και να… αφυπνίσουν τον Ολυμπιακό! Διότι στη «μάχη» για μία θέση στα ημιτελικά του Conference League, «οδηγό» αποτελούν οι αναμετρήσεις με τη Φερεντσβάρος!

Επιθετικό ταλέντο που… ξεχειλίζει. Τζέκο, Μπατσουαγί, Τσενγκίζ Ουντέρ, Τάντιτς είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που απαρτίζουν την επιθετική «ορχήστρα» της Φενέρμπαχτσε. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει τρόπο να τους περιορίσει, αλλά όχι μόνο λόγω του… ονόματος που γράφεται στο πίσω μέρος της φανέλας.

Η τουρκική ομάδα πετάει «φωτιές», κάτι που αποτυπώνεται και από τους αριθμούς της. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο πρωτάθλημα, θα συνειδητοποιήσει πως στα 31 παιχνίδια που έχει δώσει, έχει βρει δίχτυα σε 83 περιπτώσεις! Αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό.

Συνολικά, τη φετινή χρονιά, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Conference League), μετρά 128 (!) τέρματα σε 48 ματς! Διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο, καθώς ο μέσος όρος αγγίζει τα 2,66 γκολ ανά παιχνίδι*!

Ωστόσο, η επιθετική «καταιγίδα» της Φενέρ, δεν σημαίνει ότι δεν δίνει σημασία στο αμυντικό κομμάτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι δέχεται λιγότερα από ένα γκολ ανά αγώνα (0,91 για την ακρίβεια), βλέποντας την εστία της να παραβιάζεται μόλις σε 44 περιπτώσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» από την άλλη μεριά, στα 46 ματς που έχουν πατήσει στο χορτάρι σε όλες τις διοργανώσεις, έχουν δει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα 95 φορές. Ενώ οι ίδιοι αντίστοιχα, την έχουν μαζέψει από την εστία τους σε 51 περιπτώσεις.

Παρατηρώντας για άλλη μια φορά τους μέσους όρους, θα δούμε πως οι Πειραιώτες σκοράρουν 2.06 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ δέχονται 1.10.

Συμπέρασμα; Εύκολο. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουν τον «τρελό» ρυθμό που πήραν οι «μονομαχίες» με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, έστω κι αν στο φινάλε χαμογέλασαν.

Εν προκειμένω, οι δύο νίκες κόντρα στη Φερεντσβάρος με 1-0, ίσως τελικά δείξουν τον… δρόμο προς τα ημιτελικά. Έμφαση στην άμυνα και ουσία στην επίθεση, απέναντι σε μία ομάδα, όπως η Φενέρμπαχτσε, που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που θα της παρουσιαστεί.

*Να σημειωθεί ότι για τον υπολογισμό του μέσου όρου της Φενέρ, δεν υπολογίζεται το ματς του Σούπερ Καπ με τη Γαλατασαράι, όπου παρατάχθηκε με την Κ19.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0