Football Talk

«Είναι πέναλτι ή όχι»; Οι δύο φάσεις που έκαναν… έξαλλες Άρσεναλ και Μπάγερν! (video)

«Είναι πέναλτι ή όχι»; Οι δύο φάσεις που έκαναν… έξαλλες Άρσεναλ και Μπάγερν! (video)

Το σφύριγμα της λήξης στο Έμιρεϊτς, βρήκε τις Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου ισόπαλες (09/04, 2-2) και τους «κανονιέρηδες» να φωνάζουν στον διαιτητή για πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα, με τους Βαυαρούς να έχουν κι αυτοί παράπονα από τον Σουηδό διαιτητή.

Στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «8» του Champions League, Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου «ξιφομάχησαν» στο Λονδίνο σε ένα ματς με πολλές φάσεις, γκολ και ένταση.

Οι Βαυαροί ανέτρεψαν την κατάσταση μέσα σε 14 λεπτά στο πρώτο μέρος, απαντώντας με τα γκολ των Γκνάμπρι και Κέιν σε εκείνο του Σάκα. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πίεζε και βρήκε τελικά την ισοφάριση με το όμορφο σουτ του Τροσάρ στο 76΄. 


Ο χρόνος κυλούσε και το 2-2 έμενε καθώς το ματς πλησίαζε προς τη λήξη. Και τότε, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η Άρσεναλ ζήτησε πέναλτι στην επαφή του Σάκα με τον Νόιερ, σε μία φάση που ίσως και να καθόρισε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. 

Ο Πάρτεϊ έβγαλε μία εξαιρετική κάθετη για τον Σάκα, εκείνος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Νόιερ και στην προσπάθειά του να τον αποφύγει, τα πόδια τους βρήκαν μεταξύ τους και ο Άγγλος εξτρέμ έπεσε στο χορτάρι διαμαρτυρόμενος για πέναλτι.


Ο διαιτητής δεν καταλόγισε κάτι, το ματς συνεχίστηκε και δευτερόλεπτα μετά σφύριξε τη λήξη, με τον Σάκα να ζητάει από τον Νίμπεργκ εξηγήσεις σε έντονο ύφος. 


Ωστόσο και η Μπάγερν διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι για τη φάση του 67ου λεπτού. Η Άρσεναλ είχε ελεύθερο λάκτισμα, ο Ράγια έστησε την μπάλα, πάσαρε στον Γκάμπριελ αφότου ο διαιτητής σφύριξε για την επαναφορά, και ο Βραζιλιάνος έπιασε την μπάλα με τα χέρια του στήνοντάς την ξανά στο χορτάρι και δίνοντας συνέχεια στον αγώνα. 


Οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Τούχελ στράφηκαν αμέσως στον Νίμπεργκ ζητώντας πέναλτι για παράβαση του Γκάμπριελ, ωστόσο ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί παρά τις φωνές.

Στο Twitter, οι απόψεις διίστανται. Εσείς τι λέτε, σε αμφότερες τις περιπτώσεις, είναι ή δεν είναι πέναλτι;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0