Football Talk

Μελισσανίδης για το φιλικό της ΑΕΚ με την Παρτιζάν: «Τους είπα πως αν πρόκειται να μας βομβαρδίσουν, ας μας βομβαρδίσουν!» (video)

Μελισσανίδης για το φιλικό της ΑΕΚ με την Παρτιζάν: «Τους είπα πως αν πρόκειται να μας βομβαρδίσουν, ας μας βομβαρδίσουν!» (video)
«Ο πατέρας μου, μού ζήτησε να μην πάρω τον αδερφό μου μαζί, έστω κι αν ήθελε, ώστε να έχει τουλάχιστον έναν γιο!» Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, συγκλόνισε μιλώντας στο BBC της Σερβίας για το ιστορικό φιλικό με την Παρτιζάν!
Σχετικά Άρθρα
Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια, από εκείνη την 7η Απριλίου, που η ΑΕΚ πέταξε προς το βομβαρδισμένο Βελιγράδι, για να δώσει ένα μήνυμα ειρήνης, μέσα από το ιστορικό φιλικό με την Παρτιζάν.

Το BBC της Σερβίας, επικοινώνησε με αρκετούς ανθρώπους που βρέθηκαν σε εκείνο το ματς, με τον ισχυρό άνδρα της «Ένωσης», Δημήτρη Μελισσανίδη, επίσης να παραχωρεί δηλώσεις, που συγκλονίζουν.

«Μετά από 25 χρόνια, είμαι σίγουρος, σήμερα ίσως περισσότερο από πριν, ότι εκείνο το ματς στο Βελιγράδι είναι το πιο σημαντικό στην ιστορία της ΑΕΚ» ανέφερε αρχικά, για να συμπληρώσει.

«Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι η πολύ βίαιη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης λόγω της απόφασης να πάει στο Βελιγράδι και της πίεσης που υποστήκαμε.

Δεν τους άρεσε καθόλου, ήθελαν να εγκαταλείψουμε το ταξίδι και προσπάθησαν να μας τρομάξουν με ιστορίες ότι μπορεί να βομβαρδιστεί το λεωφορείο μας.

Αν πρόκειται να μας βομβαρδίσουν, ας μας βομβαρδίσουν!, τους απάντησα.

Ο πατέρας μου φοβήθηκε, μου ζήτησε να μην πάρω τον αδερφό μου, αν και ήθελε να έρθει, για να έχει τουλάχιστον έναν γιο».



Όσον αφορά για το πώς «κλείστηκε» το συγκεκριμένο φιλικό, ανέφερε:

«Στην αρχή νόμιζαν ότι κάνουμε πλάκα, δεν με πίστευαν.

Τους ήταν απίστευτο ότι μια ομάδα μπορούσε να έρθει στο Βελιγράδι τέτοια στιγμή, ενώ η χώρα τους βομβαρδίζεται και όταν κανείς δεν είχε το κουράγιο να σταθεί δίπλα τους, αλλά η ΑΕΚ το έκανε.

Όταν είδαμε τους βομβαρδισμούς και τα δεινά του σερβικού λαού, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε και να βοηθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να στείλουμε ένα μήνυμα ειρήνης!

Αυτή η εικόνα είναι συνέχεια στο μυαλό μου.

Ο κόσμος μας υποδέχτηκε στην άκρη του δρόμου, μας σέρβιρε ψωμί και αλάτι... Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, ήταν πολύ συγκινητικό.

Όταν μπήκαμε στο Βελιγράδι, ένιωσα υπερηφάνεια πάνω από όλα για την απόφαση που θα ερχόταν, ήξερα ότι είχαμε πάρει τη σωστή απόφαση».



Παράλληλα, μίλησε για την ξεχωριστή θέση που θα έχει το συγκεκριμένο φιλικό, στο μουσείο ιστορίας της ΑΕΚ που ετοιμάζεται.

«Τώρα ανοίγουμε ένα μουσείο της ιστορίας της ΑΕΚ στο γήπεδο, όπου θα υπάρχει ειδική ενότητα για τον αγώνα με την Παρτιζάν, την πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία του συλλόγου.

Η ΑΕΚ δεν είναι ένας συνηθισμένος ποδοσφαιρικός σύλλογος, η ΑΕΚ είναι ιστορία, ιδρύθηκε από Έλληνες πρόσφυγες και είναι καθήκον της να συμμετέχει σε τέτοιες δράσεις εκτός ποδοσφαίρου.

Γι’ αυτό είναι διαφορετικό να είσαι οπαδός της ΑΕΚ».

Ολόκληρο το αφιέρωμα στο BBC της Σερβίας, με ένα κλικ εδώ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0