Football Talk

Η ΑΕΚ έχει χάσει κάποια πράγματα, αλλά σίγουρα, όχι το πρωτάθλημα!

Η ΑΕΚ έχει χάσει κάποια πράγματα, αλλά σίγουρα, όχι το πρωτάθλημα!

Τα περσινά μαθήματα, τα δεδομένα αγωνιστικά θέματα που έχει τώρα η ΑΕΚ και η συνέχεια…

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ας συμφωνήσουμε σε κάτι βασικό για τη φετινή ΑΕΚ: Η ομάδα μετά το περσινό νταμπλ και το ποδόσφαιρο που έπαιξε, είχαμε όλοι στο μυαλό μας ότι τη φετινή σεζόν με την εξέλιξη που θα παρουσίαζε θα έπαιρνε… σβηστά το πρωτάθλημα. Δικό μας πρόβλημα! Ήρθε η Ευρώπη, υπήρξε κόπωση, υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί και τελικά η ΑΕΚ βαθμολογικά παρουσιάζει την ίδια εικόνα (πέρυσι είχε περισσότερες ήττες, φέτος περισσότερες ισοπαλίες), ενώ παικτικά δεν μας «γεμίζει» το μάτι όπως πέρυσι. Σημειώνω εδώ πως η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια δεν είχε μάθει να «παντρεύει» πρωτάθλημα και Ευρώπη. Και ο Αλμέιδα μαθαίνει από το φετινό.

Φτάσαμε στο σήμερα: Σκεπτόμενοι όλοι μας την περσινή σεζόν (ιδού το λάθος μας) αναμέναμε μία ΑΕΚ να μπει μέσα σε μία εβδομάδα να κερδίσει Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ (οι οποίοι σημειωτέων έχουν βελτιωθεί) και ουσιαστικά να πάρει το πρωτάθλημα από τον… Απρίλιο. Δικό μας πρόβλημα κι αυτό. Έτσι από τη στιγμή που η ομάδα και καλά δεν έπαιξε και αντί για εννέα βαθμούς πήρε εντέλει τέσσερις, παρατηρείται μία απογοήτευση. Εν μέρει κατανοητή, όχι τόσο για τα αποτελέσματα, αλλά για την εικόνα της ΑΕΚ που κακά τα ψέματα δεν πείθει. Αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι πραγματικά η ισοπέδωση! Γιατί υπάρχει και τέτοια! Δυστυχώς. Πολύς κόσμος περιμένει με το δάχτυλο στη… σκανδάλη. Αν και πλέον δεν σοκάρομαι εύκολα, η αλήθεια είναι όσα διαβάζω στα socialmedia  μου προκαλούν εντύπωση. Πρόβλημά τους!

Συμφωνούμε επίσης και σε κάτι άλλο: Η ΑΕΚ δεν είναι καλά αγωνιστικά. Είναι σαφές πως πολύ παίκτες είναι ντεφορμέ, δεν βγάζει τρεξίματα, δεν έχει καθαρό μυαλό και αρκετοί παίκτες παίζουν στα… όριά τους. Αυτό το γεγονός είναι βασικά το μοναδικό που χρεώνω στον Αλμέιδα, το τιμ του και τους παίκτες. Θα περίμενε κανείς η ΑΕΚ να έβγαζε τη φρεσκάδα που έπρεπε τώρα στα playoffs που κρίνονται τα πάντα. Μπορεί να τη βγάλει μετά. Εχουμε ακόμα έξι παιχνίδια. Δεν είναι λίγα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή όμως η ΑΕΚ δείχνει «μπουκωμένη».

Και πάμε στο κομμάτι που δεν… συμφωνούμε με πολλούς: Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει! Μόνο ένα βαθμό είναι η πίσω από τον ΠΑΟΚ! Έναν! Για όνομα Του Θεού, δηλαδή. Δεύτερη είναι και μπροστά της έχει δυο ματς με τον Άρη. Αν δεν πάρει έξι βαθμούς στα επόμενα δύο παιχνίδια η ΑΕΚ τότε ναι θα μπορούμε να λέμε ότι έγινε αουτσάιντερ. Όμως αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ απλά έχασε ένα προβάδισμα που είχε μπαίνοντας στα playoffs. Δεν έχασε τον τίτλο! Όποιος πραγματικά είναι τώρα σίγουρος ότι κάποια από τις τέσσερις ομάδες θα πάρει αυτό το πρωτάθλημα, τότε μπράβο του, ας το παίξει στο στοίχημα να κονομήσει κιόλας να πάει διακοπές ή να πληρώσει κανέναν λογαριασμό.

Μπορεί να μην πείθει αγωνιστικά η ΑΕΚ, μπορεί οι αντίπαλοί της να δείχνουν σε καλύτερο φεγγάρι, αλλά είναι άδικο να ξεγράψουν αυτή την ομάδα και το μέταλλο που αποδεδειγμένα έχει.

Η ΑΕΚ που δεν είναι καλά κέρδισε τον Ολυμπιακό (κι ας μην έπαιξε καλά), έχασε από τον Παναθηναϊκό που την πίεσε 25 λεπτά, εκμεταλλεύτηκε δυο λάθη και έπαιξε μετά μαζική άμυνα μετά για να κρατήσει το υπέρ του σκορ, ενώ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε ξανά την ΑΕΚ στο 90’ (όπως είχε συμβεί στην Τούμπα), παίρνοντας ισοπαλία.

Την όχι καλή ΑΕΚ δηλαδή της εποχής, σύμφωνα με τα δικά μας μάτια, είτε «ματώνουν» να την κερδίσουν (βασικά μόνο ο Παναθηναϊκός το πέτυχε), είτε… πανηγυρίζουν ισοπαλίες ή ακόμα και… ήττες τους επειδή «έπαιξαν καλύτερα από την ΑΕΚ».

Σόρι που το χαλάω: αλλά και σε αυτή την κατάσταση που είναι η ΑΕΚ και που δεν μας… μαγεύει με τη μπάλα της, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα! Δεδομένο δεν είναι τίποτα. Δεδομένο είναι ότι πρέπει να ηρεμήσουν όλοι και να πάρουν τα πάνω τους ψυχολογικά και αγωνιστικά. Να βγουν μπροστά παίκτες. Προς το παρόν όλα παίζονται. Αν χαθεί και όταν χαθεί ο τίτλος για την ΑΕΚ, τότε θα καθίσουμε να αναλύσουμε τι και πως έγινε ό,τι έγινε.

Πέρυσι στα playoffs  μετά τα δυο 0-0 με Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και με Ολυμπιακό στη Φιλαδέλφεια το 85% του κόσμου πίστεψε ότι χάθηκε ο τίτλος. Το πρωτάθλημα ήρθε στη Φιλαδέλφεια τελικά. Όλοι παίζουν με όλους και καμία ομάδα δεν είναι σε θέση να κάνει το απόλυτο. Αν κάποια το πετύχει μπράβο της και θα το πανηγυρίσει. Μέχρι τότε όμως και μέχρι να δούμε τι είναι γραφτό να συμβεί δεν ξεγράφω καμία ομάδα από τώρα, γιατί καμία δεν με έχει πείσει ότι είναι καλύτερη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0