Football Talk

«Προηγείται, αλλά... »: Η Τσέλσι μένει εκτός Champions League και υπάρχουν 15 συγκεκριμένοι «λόγοι» γι' αυτό! (video)

«Προηγείται, αλλά... »: Η Τσέλσι μένει εκτός Champions League και υπάρχουν 15 συγκεκριμένοι «λόγοι» γι' αυτό! (video)

Αν κάτι χαρακτηρίζει τη φετινή Τσέλσι, αυτό είναι σίγουρα η… αστάθεια. Το σύνολο του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έχει απωλέσει αρκετούς βαθμούς, ενώ βρισκόταν μπροστά στο σκορ που, εάν τους είχε εξασφαλίσει, τώρα θα βρισκόταν μια «ανάσα» από το Champions League.

Μετά την επική νίκη της με 4-3 απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεσοβδόμαδα (04/04), η Τσέλσι έμεινε στο ισόπαλο 2-2 απέναντι στην ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, φέρνοντας ξανά την απογοήτευση στις τάξεις των οπαδών της.

Τι κι αν προηγήθηκε δύο φορές, οι «λεπίδες» βρήκαν τον τρόπο να απαντήσουν σε αμφότερες τις περιπτώσεις, με τον ΜακΜπέρνι στις καθυστερήσεις να «κλέβει» τον βαθμό της ισοπαλίας από τους «μπλε».


Αυτή, όμως, είναι μία από τις… πολλές φορές που η Τσέλσι δεν έχει καταφέρει να υπερασπιστεί μέχρι τέλους το προβάδισμά της στη φετινή σεζόν της Premier League, κάτι που συνιστά έναν από τους βασικούς λόγος που βρίσκεται στην ένατη θέση της βαθμολογίας.

Συνολικά, οι βαθμοί που έχει αφήσει πίσω της σε ματς που προηγούνταν, σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκειά του, είναι 15!

Απέναντι στην Άρσεναλ (21/10, 2-2) είχε πουλήσει φτηνά το υπέρ της 2-0, δεχόμενη δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Με την Μάντσεστερ Σίτι, ενώ είχε καταφέρει να βρεθεί μπροστά και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις, απέτυχε στο να διατηρήσει το προβάδισμα, με τα ματς να λήγουν τελικά ισόπαλα (4-4, 1-1). 


Με τον ίδιο τρόπο γνώρισε τη «βαριά» ήττα από τη Γουλβς μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ (04/02, 4-2), με τις Μπρέντφορντ και προσφάτως τη δεύτερη από το τέλος Μπέρνλι να της αποσπούν τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2 αμφότερα).

Τι σημαίνουν όλες αυτές οι απώλειες βαθμών για τους «μπλε»; Ότι, εάν είχαν κρατήσει το προβάδισμα στις περιπτώσεις που προαναφέραμε, τώρα θα βρισκόταν στους 59 βαθμούς, μόλις έναν μακριά από την τέταρτη θέση και το Champions League.

chelsea_table.png


Όμως, επειδή το «αν» δεν παίζει μπάλα, η Τσέλσι βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, στη μέση της βαθμολογίας, και μοιάζει σχεδόν αδύνατο να εξασφαλίσει το «μαγικό» χαρτάκι με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0