Football Talk

Κομβικοί Σπόραρ - Γεντβάι για τον Παναθηναϊκό και «διπλό» κόντρα στον προκλητικό Στάβρεφ!

Κομβικοί Σπόραρ - Γεντβάι για τον Παναθηναϊκό και «διπλό» κόντρα στον προκλητικό Στάβρεφ!

Τεράστια η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη, με εξαιρετικό τελείωμα Σπόραρ, ένα αυτογκόλ του Μπράμπετς και το… γκολ του Γεντβάι, απέναντι στον διαιτητή Στάβρεφ που με τις αποφάσεις του, έγινε προκλητικός!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Με χαμόγελα και το τρίποντο στις αποσκευές του επέστρεψε ο Παναθηναϊκός από την Θεσσαλονίκη και το παιχνίδι με τον Άρη.

Σε ένα παιχνίδι κλειστό, με προκλητική διαιτησία, κατάφερε να κάνει το καθήκον του και να επιστρέψει με την νίκη από την συμπρωτεύουσα.


Ο προκλητικός Στάβρεφ και ο εκνευρισμός του Ιωαννίδη

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο βρισκόταν σε… τεντωμένο σχοινί, πολλές μάχες, πολύ «ξύλο» στις μονομαχίες και ο Σκοπιανός διαιτητής Αλεξάνταρ Στάβρεφ, είχε ανοιχτά τα μάτια του μόνο στα μαρκαρίσματα των παικτών του Παναθηναϊκού. Όχι ανοιχτά, ορθάνοιχτα και με χαρακτηριστική ευκολία έβγαλε κάρτες σε Βαγιαννίδη και Γεντβάι, άνευ λόγου και αιτίας.

Αντιθέτως, στα ιδιαίτερα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών των γηπεδούχων, ούτε την παράβαση καταλόγιζε και προφανώς, το ποινολόγιο με τις κάρτες του το κρατούσε «άθικτο». Ο εκνευρισμός που προκάλεσε μάλιστα, απεικονίζεται και στον Ιωαννίδη ο οποίος δεν… κοκορεύεται ποτέ, έγινε «πυρ και μανία» σε σχόλια των ανθρώπων του Άρη.

6178530.jpg


Ο Σπόραρ, το… γκολ του Γεντβάι και οι Σέρβοι

Επιστρέφοντας στα αγωνιστικά, το δεύτερο ημίχρονο περιλάμβανε δύο… γκολ του Παναθηναϊκού και ένα αυτογκόλ του Άρη. Και εξηγούμαι: ο Σπόραρ κατάφερε να βάλει το «τριφύλλι» μπροστά στο σκορ και να δώσει το προβάδισμα με ένα εξαιρετικό τελείωμα. Φυσικά, αν ο Μπερνάρ δεν βρισκόταν σε «επαγρύπνηση» να κλέψει την μπάλα και να τον βγάλει στο ελεύθερο γήπεδο δεν θα κάναμε αυτή την συζήτηση. Ο Σλοβένος παρόλα αυτά, προσπέρασε την περίοδο του ντεφορμαρίσματος του και πλέον κοιτάει μπροστά.

Το δεύτερο… γκολ είναι το σώσιμο του Γεντβάι πριν το 2-0 του Παναθηναϊκού, όταν μια κεφαλιά του Ανσαριφάρντ πέρασε τον Ντραγκόφσκι και η μπάλα όδευε… ολοταχώς για τα δίχτυα. Ο Κροάτης όμως ήταν εκεί και απομάκρυνε πάνω στην γραμμή και «έσωσε» το τρίποντο.

Το 2-0 των «πράσινων», έρχεται από το γέμισμα του Μλαντένοβιτς και την παρουσία του Τζούριτσιτς. Δηλαδή, δύο από τις αλλαγές του Παναθηναϊκού. Οι δύο Σέρβοι συνεργάστηκαν, ο δεύτερος πλάσαρε, ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μπράμπετς και το παιχνίδι τελείωσε.


Το κομβικό τρίποντο και η συνέχεια…

Η συγκεκριμένη νίκη ήταν πράγματι πολύ σημαντική για τους «πράσινους», καθώς μαζί με την ισοπαλία-δώρο στην Opap Arena ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ήρθε το ιδανικότερο ενδεχόμενο για τον Παναθηναϊκό, καθώς μείωσε την απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας στην μικρότερη δυνατή που θα μπορούσε: στους 2 βαθμούς.

Ο πρώτος ΠΑΟΚ λοιπόν είναι στο +2 από το «τριφύλλι», ενώ η ΑΕΚ στο +1. Βέβαια, υπάρχει και ο Ολυμπιακός που ακολουθεί στο -2. Όπως καταλαβαίνεται το πρωτάθλημα έχει πολύ μέλλον και το τρίποντο στο Βικελίδης, ήταν άκρως κομβικό.

Οι επόμενες δύο αγωνιστικές είναι ευνοϊκές για τον Παναθηναϊκό, καθώς έχει δύο παιχνίδια με τον ουραγό των Play Offs της Stoiximan Super League, την Λαμία. Εννοείται πως για να είναι ευνοϊκές, θα πρέπει να τις αξιοποιήσει και να πάρει 6 βαθμούς, την στιγμή που η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Άρη και ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό σε διπλά παιχνίδια.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0