Football Talk

Χρειάστηκαν 80 ταξίδια στην Αθήνα και μία «ασπρόμαυρη» ανατροπή – Τι έκανε ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά κόντρα στην ΑΕΚ;

Χρειάστηκαν 80 ταξίδια στην Αθήνα και μία «ασπρόμαυρη» ανατροπή – Τι έκανε ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά κόντρα στην ΑΕΚ;

Από τότε που «ιδρύθηκε» η Α’ Εθνική στην Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ δεν το είχε καταφέρει ποτέ. Πέρασε μισός αιώνας και 14 χρόνια ακόμη, για να έρθει στην Αθήνα, να παίξει απέναντι στην ΑΕΚ και να «γράψει» μία ξεχωριστή ιστορία!

Μπορεί να μην το έχουν συνειδητοποιήσει πολλοί, αλλά συζητάμε για την πρώτη ισοπαλία που έλαβε χώρα φέτος στα Play Offs.

Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό. Διότι ως στιγμής, είχαμε παρακολουθήσει 11 αναμετρήσεις και καμία από αυτές είχε ολοκληρωθεί δίχως νικητή. Μετρούσαμε πέντε νίκες φιλοξενούμενων και έξι γηπεδούχων, για να έρθει το «ραντεβού» της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena.

Σε ένα γήπεδο που ο «Δικέφαλος  του Βορρά» δεν είχε σκοράρει καν, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Έχανε με 2-0 με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, δεν είχε καταγράψει ούτε εντός εστίας τελική προσπάθεια στο πρώτο 45άλεπτο.

Όλα έδειχναν πως κυλάνε υπέρ της ΑΕΚ, αλλά όπως έχουμε διαπιστώσει τόσες και τόσες φορές στο ποδόσφαιρο, το… αγαπημένο μας άθλημα εξαρτάται από στιγμές. Μείωσε λοιπόν ο Μπάμπα, ο ΠΑΟΚ μπήκε ξανά στο ματς και στο φινάλε πίεσε από στατικές φάσεις.

Βρήκε το 2-2 με τον Οζντόεφ, το διατήρησε δίχως να απειληθεί στα εναπομείναντα λεπτά και έφυγε από την OPAP Arena με έναν βαθμό, που τον αφήνει στην κορυφή της βαθμολογίας και πάνω από την «Ένωση».

Πρόκειται όμως για ένα… ιστορικό αποτέλεσμα. Διότι από τότε που δημιουργήθηκε η Α’ Εθνική, το 1959-60, ο ΠΑΟΚ δεν είχε καταφέρει ποτέ να αποσπάσει ισοπαλία με 2-2 από την ΑΕΚ στην Αθήνα, ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά! Ποτέ…

Μετρούσαμε μόλις δύο 2-2 έκτοτε. Ένα τη σεζόν 1984-85 και ένα προ πενταετίας, τον Σεπτέμβριο του 2019, με δύο γκολ του Κάρολ Σβιντέρσκι. Έμελλε να περάσουν 64 χρόνια από τότε, ώστε οι «ασπρόμαυροι» να τα καταφέρουν με αυτόν τον τρόπο στην Αθήνα. Και ποιος ξέρει… Μπορεί αυτό το αποτέλεσμα να τους εξασφαλίσει και το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους!


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0