Football Talk

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2: «Αλύγιστος» και στη Νέα Φιλαδέλφεια, γύρισε από την... κόλαση και κράτησε την πρωτιά! (video)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2: «Αλύγιστος» και στη Νέα Φιλαδέλφεια, γύρισε από την... κόλαση και κράτησε την πρωτιά! (video)

Απίστευτος ΠΑΟΚ! Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 2-0 στην OPAP Arena; Κατάφερε να επιστρέψει στο 89' και να πάρει έναν βαθμό «χρυσάφι» απέναντι στην ΑΕΚ (07/04, 2-2), που τον διατήρησε στην κορυφή της Stoiximan Super League! Τεράστια ευκαιρία χαμένη για τους γηπεδούχους στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Γιόνσον, για να «πάρουν» το ματς!

Όπως σε κάθε τέτοια «επιστροφή», έτσι και τώρα το μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League, έχει διπλή ανάγνωση!

Από τη μία, πως ο ΠΑΟΚ έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα, γυρνώντας από την... κόλαση του 2-0 εις βάρος του, για να φύγει με τον βαθμό από τη Νέα Φιλαδέλφεια (07/04, 2-2)!

Από την άλλη, πως η ΑΕΚ «πέταξε» δύο δικούς της βαθμούς, που θα την έφερναν ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, στο +2.

Μπάμπα (62') και Οζντόεφ (89') «μετουσίωσαν» σε γκολ την επιμονή και την πίστη του ΠΑΟΚ, πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι από το ματς, ακόμα και μετά το 2-0 της ΑΕΚ, χάρις τους Γκατσίνοβιτς (30') και Άμραμπατ (49')!

Με αυτήν την τεράστια επιστροφή, για το τελικό 2-2 (07/04), το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου παρέμεινε μόνο-πρώτο στη Stoiximan Super League, στο +1 από αυτό του Ματίας Αλμέιδα, με τον Παναθηναϊκό να βγαίνει... κερδισμένος, αφού μείωσε στον ένα βαθμό από την ΑΕΚ και στους δύο από την κορυφή!


Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει κυρίως ευκαιρίες για αντεπιθέσεις.

Ο εξαιρετικός Κουλιεράκης «καθάριζε» τα πάντα, σε έδαφος και αέρα, έχοντας περιορίσει πάρα πολύ τον Λιβάι Γκαρσία. Ένα καλό «σπάσιμο» της μπάλας του φορ της ΑΕΚ, όμως, κι ένα εξίσου καλό κοντρόλ του Πινέδα, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν το προβάδισμα.

Ο τελευταίος βρήκε στο κατάλληλο χρονικό σημείο τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς εντός περιοχής και αυτός με το «κακό» του πόδι, το αριστερό, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 1-0, στο 30ο λεπτό!



Η «απάντηση» του ΠΑΟΚ ήρθε στο 35', με τον Κεντζιόρα να παίρνει την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Η προσπάθειά του, όμως, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αθανασιάδη.



Το 1-0 ως σκορ, άλλαξε πάρα πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος, χάρη σε μία έμπνευση του Νόρντιν Άμραμπατ!

Στο 49ο λεπτό, ενώ όλοι περίμεναν πως θα σεντράρει, επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ, αιφνιδιάζοντας τον Κοτάρσκι, για να «γράψει» το 2-0!



Το προβάδισμα δύο τερμάτων για την ΑΕΚ, ωστόσο, «άντεξε» 13'. Μετά από αδυναμία της άμυνάς της να απομακρύνει την μπάλα, κατέληξε στα πόδια του Μπάμπα, που με δυνατό σουτ με το αριστερό στο 62', μείωσε σε 2-1!



Τα λεπτά κυλούσαν, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προσπαθεί να βρει λύσεις από τον πάγκο. Και τις βρήκε, μέσω του Οζντόεφ!

Στο 89ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας και κεφαλιά του Κουλιεράκη, ο μέσος του ΠΑΟΚ άγγιξε την μπάλα όσο χρειαζόταν, για να την στείλει στα δίχτυα του Αθανασιάδη, χαρίζοντας έναν βαθμό «χρυσάφι» στην ομάδα του!



Παρά την ψυχρολουσία του 2-2, η ΑΕΚ λίγο έλειψε να αντιδράσει άμεσα και να πάρει το «τρίποντο». Το τελείωμα του Γιόνσον από το ύψος του πέναλτι, όμως, στην τελευταία φάση του αγώνα, πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Κοτάρσκι!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (79' Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Άμραμπατ (73' Γιόνσον), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (87' Φερνάντες), Ελίασον, Γκαρσία (46' Πόνσε), Πινέδα (87' Μάνταλος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (59' Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (66' Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τόμας (59' Σαμάτα).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0