Football Talk

Άρης – Παναθηναϊκός 0-2: «Απόδραση» από το Βικελίδης με Σπόραρ και... Μπράμπετς, επιμένει στη μάχη τίτλου!

Άρης – Παναθηναϊκός 0-2: «Απόδραση» από το Βικελίδης με Σπόραρ και... Μπράμπετς, επιμένει στη μάχη τίτλου!

Ο Παναθηναϊκός απέσπασε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στο Κλεάνθης Βικελίδης επί του Άρη, με τον Σπόραρ να ανοίγει λογαριασμό για τους φιλοξενούμενους και τον Μπράμπετς να κάνει άθελα του το 2-0.

Αγωνιστική δράση στην 4η αγωνιστική των Play Offs της Stoiximan Super League, με τον Άρη να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι κλειστό, το «τριφύλλι» κατάφερε να βρει λύση με τον Σπόραρ στο δεύτερο ημίχρονο και τον Μπράμπετς να κάνει το 2-0 με αυτογκόλ στην ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά και για τις δύο ομάδες, η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη και οι δύο αντίπαλοι προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, με το παιχνίδι να είναι αρκετά «κλειστό».

Δύο καλές επιθέσεις για Άρη και Παναθηναϊκό στο 12ο λεπτό, με τον Μορόν να επιχειρεί ένα σουτ έξω από την περιοχή, με τον Ντραγκόφσκι να μην ανησυχεί, ενώ μερικά δευτερόλεπτα μετά, ο Ιωαννίδης βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα και σε ένα κοντινό σουτ, έστειλε την μπάλα άουτ, στην εξωτερική μεριά του πλαϊνού διχτυού.

Νέες ευκαιρίες για τους «κιτρινόμαυρους» με τον Μορόν να βρίσκει ένα σουτ από καλή θέση, αλλά υπό δύσκολες συνθήκες στο 15ο λεπτό, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούει με τα χέρια, ενώ ο Γκαρθία μερικά δευτερόλεπτα μετά επιχείρησε ακόμη ένα σουτ. Ο Ιωαννίδης ένα λεπτό αργότερα, έπιασε μια κεφαλιά, η οποία δεν ανησύχησε τον Άρη.

Με μια απευθείας εκτέλεση επιχείρησε να απειλήσει ο Φαμπιάνο για τον Άρη στο 33’, η μπάλα «τρύπησε» το τοίχος, όμως ο Ντραγκόφσκι βρισκόταν σε επαγρύπνηση και μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού. Δύο λεπτά πέρασαν για να απειλήσουν εκ νέου οι γηπεδούχοι, σε μια φάση διαρκείας με τον Μορόν να σουτάρει και τον Πολωνό να έχει απάντηση.

Οι φιλοξενούμενοι στο 37’ απάντησαν με ευκαιρία του Παλάσιος, ο οποίος επιχείρησε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Κουέστα.

Μετά την ανάπαυλα, πρώτη απειλή ήρθε από τον Άρη, με τον Μανού Γκαρθία να απειλεί την εστία του Παναθηναϊκού, όμως ο γκολκίπερ μπλόκαρε την μπάλα.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία βρήκε ο Παναθηναϊκός στο 60ο λεπτό, με τον Βαγιαννίδη να φεύγει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, αλλά η παράλληλη μπαλιά στον Σπόραρ ήταν πιο δυνατή και ο Σλοβένος δεν κατάφερε να την σπρώξει στα δίχτυα. Στο 62ο λεπτό όμως το σκηνικό άλλαξε, με τον Μπερνάρ να κλέβει την μπάλα στο κέντρο και με γρήγορη μπαλιά έβγαλε τον Σπόραρ στο ελεύθερο γήπεδο και αυτός έξω από την περιοχή, με ένα συρτό πλασέ κέρδισε τον Κουέστα και έκανε το 1-0.

Με μια αντεπίθεση προσπάθησαν να απειλήσουν οι γηπεδούχοι, με τον Σουλεϊμάνοφ, ο οποίος έβγαλε μια εκπληκτική πάσα για τον Γκαρθία και αυτός με γρήγορη σκέψη, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ στο 72’.

Μια τρομερή ευκαιρία είχε ο Άρης στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ανσαριφάρντ να πιάνει μια κεφαλιά με κατεύθυνση τη εστία, η μπάλα είχε περάσει την Ντραγκόφσκι, αλλά ο Γεντβάι έσωσε την φάση και απομάκρυνε επάνω στην γραμμή.

Το τελικό 2-0, ήρθε από μια εξαιρετική κόντρα που έφυγε ο Παναθηναϊκός με τον Μλαντένοβιτς να σεντράρει για τον Τζούριτσιτς, αυτός εκτέλεσε με προβολή, αλλά ο Κουέστα έσωσε και η μπάλα εξοστρακίστηκε στον Μπράμπετς και κατέληξε στα δίχτυα.

6178744.jpg

Οι συνθέσεις των ομάδων

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Ζιλ (59’ Βερστράτε), Νταρίντα (73’ Ντζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ, Γκαρθία (73’ Φετφατζίδης), Σαβέριο (73’ Ανσαριφάρντ), Μορόν.

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ (77’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (88’ Μαντσίνι), Παλάσιος (46’ Σπόραρ), Ιωαννίδης (90+2’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ (77’ Τζούριτσιτς).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0