Football Talk

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μαγιόρκα 1-1 (4-2 πεν): «Δράμα», νίκη στα πέναλτι, ήρθε η στιγμή της 40 χρόνια μετά! (video)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μαγιόρκα 1-1 (4-2 πεν): «Δράμα», νίκη στα πέναλτι, ήρθε η στιγμή της 40 χρόνια μετά! (video)

Είναι γεγονός, η Αθλέτικ Μπιλμπάο επέστρεψε στους τίτλους μετά από 40 ολόκληρα χρόνια! «Ξόρκισε» την… κατάρα στον μεγάλο τελικό του Copa del Rey, νίκησε τη Μαγιόρκα στα πέναλτι (4-2) και στέφθηκε κυπελλούχος Ισπανίας. Συγκινητικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν με το σφύριγμα της λήξης.

Το Λα Καρτούχα της Σεβίλλης φιλοξένησε τον σπουδαίο τελικό του Copa del Rey, ανάμεσα σε Αθλέτικ Μπιλμπάο και Μαγιόρκα. Μία ιστορική συνάντηση και για τις δύο, αφού αμφότερες έψαχναν το πρώτο τους τρόπαιο εδώ και πολλά χρόνια.


Σε ένα ισορροπημένο στο ξεκίνημά του ματς, η Μαγιόρκα σκόραρε στην πρώτη καλή στιγμή. Ο Αγκιρεθαμπάλα είχε απάντηση στο σουτ του Κοπέτ στο 21ο λεπτό, αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όταν ο Ροντρίγκες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. 


Η Μπιλμπάο στο σημείο εκείνο «ξύπνησε» και απείλησε αρχικά με τον Γκουρουθέτα δέκα λεπτά μετά. Στις καθυστερήσεις, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Νίκο Γουίλιαμς να πλασάρει άουτ από καλή θέση, ενώ ένα λεπτό μετά ο Γκρέιφ απέκρουσε το σουτ του Γκουρουθέτα


Με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου, η Μαγιόρκα βρέθηκε κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Λάριν από το ύψος της μεγάλης περιοχής εξουδετέρωσε ο Αγκιρεθαμπάλα, γλυτώνοντας την ομάδα του.

Στο 50΄, η Μπιλμπάο ισοφάρισε. Ο Νίκο Γουίλιαμς πέρασε μία φοβερή κάθετη πάσα στον Σανθέτ, εκείνος πλάσαρε ιδανικά και νίκησε τον Γκρέιφ κάνοντας το 1-1. Στο γήπεδο επικράτησε… πανδαιμόνιο και οι Βάσκοι πήραν εκ νέου ώθηση από το κοινό. 





Από το σημείο αυτό και μετά, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε άρχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και να πιέζει ασφυκτικά την αντίπαλό της. Ωστόσο, η Μαγιόρκα απορρόφησε την πίεση και κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό.

Όσο η ώρα περνούσε, ήταν φανερό ότι η Μπιλμπάο έψαχνε το γκολ για να τελειώσει την αναμέτρηση στην κανονική της διάρκεια, ενώ η ομάδα του Χαβιέ Αγκίρε έπαιζε για να στείλει το ματς στην παράταση.

Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι και τη συμπλήρωση των καθυστερήσεων, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και η αγωνία χτύπησε «κόκκινο».

Εκεί, η Μπιλμπάο ήταν ξανά ανώτερη και απείλησε στο 102΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουνιαΐν, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Γκρέιφ. Δέκα λεπτά μετά, ο Νίκο Γουίλιαμς απώλεσε μία τεράστια ευκαιρία, με τον Μαφέο να προλαβαίνει την μπάλα στέλνοντάς την κόρνερ. 


Μόλις ένα λεπτό μετά, ήταν η σειρά του Αγκιρεθαμπάλα να κρατήσει «ζωντανή» την ομάδα του, κάνοντας μία εξαιρετική απόκρουση στην κεφαλιά του Μουρίκι.

Ούτε η παράταση ανέδειξε νικητή και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Μουρίκι και Γκαρθία ήταν εύστοχοι (1-1), ο Μορλάνες σημάδεψε τον Αγκιρεθαμπάλα και ο Μουνιαΐν έβαλε μπροστά την Μπιλμπάο (2-1). Ο Ράντονιτς έστειλε τη μπάλα άουτ, ο Βέσγα γλίστρησε, αλλά ευστόχησε (3-1). Στη συνέχεια, ο Σάντσες μείωσε (3-2) και στο τελευταίο πέναλτι ο Μπερενγκέρ ευστόχησε επίσης χαρίζοντας το τρόπαιο στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε!




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερ. Βαλβέρδε): Αγκιρεθαμπάλα, Ντε Μάρκος, Βιβιάν, Παρέδες, Μπερτσίτσε (105΄ Λέκουε), Ντε Γκαλαρέτα (80’ Γκόμεθ), Πράδος (46΄ Βέσγα), Ιν. Γουίλιαμς (91΄ Μπερενγκέρ), Σανθέτ (91΄ Μουνιαΐν), Ν. Γουίλιαμς, Γκουρουθέτα (91΄ Γκαρθία)

Μαγιόρκα (Χ. Αγκίρε): Γκρέιφ, Γκονζέλες, Βάλιεντ (91΄ Μαφέο), Ράιγιο, Κοπέτε (107΄ Νάστασιτς), Λάτο (111΄ Φαν Ντερ Χέιντεν), Ντάρντερ 62΄ Μορλάνες), Κόστα, Ροντρίγκες (74΄ Ράντονιτς), Λάριν (62΄ Σάντσες), Μουρίκι

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0