Football Talk

Ντόρτμουντ – Στουτγκάρδη 0-1: Με οδηγό τον Γκιρασί «γλυκοκοιτάζει» τη δεύτερη θέση! (video)

Ντόρτμουντ – Στουτγκάρδη 0-1: Με οδηγό τον Γκιρασί «γλυκοκοιτάζει» τη δεύτερη θέση! (video)

Με σκόρερ (ξανά) τον Σεϊρού Γκιρασί, η Στουτγκάρδη πήρε μία σπουδαία νίκη με 1-0 μέσα στην έδρα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία έχασε έδαφος στη μάχη για την τέταρτη θέση.

Η Ντόρτμουντ υποδέχθηκε σε ένα κλίμα… γιορτινό την Στουτγκάρδη για την 28η αγωνιστική της Bundesliga. Οι Βεστφαλοί δημιούργησαν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, στην επέτειο των 50 ετών από τα «εγκαίνια» του Signal Iduna Park.


Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο με λίγες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που έχασε την μοναδική καλή στιγμή. Στο 31΄, ο Αντεγιέμι βγήκε τετ-α-τετ απέναντι στον Νίμπελ, ο οποίος με μία φανταστική απόκρουση αποσόβησε το γκολ.

Στην επανάληψη, η Ντόρτμουντ είχε για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της και εκεί που προσπαθούσε να βρει τη λύση απέναντι στην άμυνα των φιλοξενούμενων, βρέθηκε τελικά πίσω στο σκορ.

Υποδειγματική αντεπίθεση από τους παίκτες του Σεμπάστιαν Χένες με τον Λέβελινγκ να στρώνει την μπάλα στο δεξί του Γκιρασί, με τον τελευταίο να πιάνει ωραίο σουτ στην κίνηση νικώντας τον Κόμπελ από το ύψος του πέναλτι για το 1-0 στο 64ο λεπτό.


Λίγα λεπτά μετά, ο Ουντάβ δεν κατάφερε να διπλασιάσει από κοντά τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Στο 81΄, η Ντόρτμουντ έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Σλότερμπεκ αστόχησε μπροστά σε… άδειο τέρμα, με τον Νίμπελ να έχει μόλις αποκρούσει την κεφαλιά του Χούμελς.

Οι Βεσφαλοί συνέχισαν να πιέζουν, όμως η Στουτγκάρδη άντεξε και έφυγε με ένα μεγάλο «διπλό». Πλέον, ισοβαθμεί με την Μπάγερν με 60 βαθμούς, ούσα τρίτη λόγω της διαφοράς τερμάτων.

Η Ντόρτμουντ έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει ξανά τη Λειψία στη βαθμολογία και έμεινε στην πέμπτη θέση με 53 βαθμούς, όσους έχει και η αντίπαλός της στη φετινή μάχη της τετράδας.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντόρτμουντ (Έν.Τέρζιτς): Κόμπελ, Ριέρσον (81΄ Ρόις), Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν (81΄ Μουκόκο), Ζάμπιτσερ (72΄ Μπάινο-Γκίτενς), Τσαν, Μπραντ (66΄ Νμέτσα), Σάντσο, Αντεγέμι, Φίλκρουγκ

Στουτγκάρδη (Σ. Χένες): Νίμπελ, Βάγκνομαν (46’ Στεργίου), Καραζόρ, Ίτο, Μίτελσταντ, Λέβελινγκ (86΄ Σίλας), Καραζόρ, Στίλερ, Φούριχ (68΄ Τζέονγκ), Ουντάβ (90΄ Στένζελ), Μιλό (86΄ Νταχούντ), Γκιρασί

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0