Football Talk

Το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο για τη Λεβερκούζεν: Όλος ο πλανήτης την αποθεώνει, το 1ο πρωτάθλημα απέχει οκτώ ημέρες! (video)

Το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο για τη Λεβερκούζεν: Όλος ο πλανήτης την αποθεώνει, το 1ο πρωτάθλημα απέχει οκτώ ημέρες! (video)

Μόλις ένα ματς, ενενήντα λεπτά, μία νίκη. Τόσο απέχει η Μπάγερ Λεβερκούζεν από το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Οι αριθμοί της φέτος επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι, ναι, δικαιούται απόλυτα να στεφθεί πρωταθλήτρια!

Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Λεβερκούζεν θα μπορούσε να πιστέψει τον Αύγουστο που ξεκινούσε το πρωτάθλημα τι θα επιφύλασσε η σεζόν.

Πλέον, με έξι ματς να απομένουν, βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς από το να εξασφαλίσει και μαθηματικά αυτό που φαινόταν πως… έρχεται, από αγωνιστική σε αγωνιστική. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Και όχι επειδή η έτερη διεκδικήτρια, Μπάγερν Μονάχου, κρατούσε συχνή επαφή με τις… γκέλες, αλλά περισσότερο επειδή η Λεβερκούζεν το πίστεψε, το διεκδίκησε, είχε συνέπεια και τώρα είναι ένα βήμα από το να κάνει αυτό το «όνειρο» πραγματικότητα.


Βρισκόμαστε σχεδόν στο τέλος της σεζόν και εξακολουθεί να είναι εντός όλων της των στόχων. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Eurοpa League. Κυνηγάει το τρεμπλ, ούσα ακόμη… αήττητη, σε 41 αναμετρήσεις!


Η 28η αγωνιστική συνοδεύτηκε με μία ακόμη νίκη, αυτή τη φορά στην έδρα της Ουνιόν Βερολίνου (06/04, 1-0), «πιάνοντας» το ρεκόρ της Μπάγερν που κρατάει εδώ και δέκα χρόνια. Τη σεζόν 2013/2014, οι Βαυαροί παρέμεναν αήττητοι στα πρώτα 28 ματς μετρώντας μόνο νίκες και δύο ισοπαλίες.






Η νίκη αυτή, σε συνδυασμό με την επική «γκέλα» της Μπάγερν στην έδρα της Χάιντενχαϊμ που την άφησε στο -16 από την κορυφή, φέρνει τις «ασπιρίνες» πιο κοντά από ποτέ από το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Ο Τσάμπι Αλόνσο, που θα μείνει στον πάγκο και μετά το πέρας της τρέχουσας σεζόν, έχει μετατρέψει τη φετινή εκδοχή της Λεβερκούζεν σε ομάδα-φόβητρο βρίσκοντας δίχτυα με κάθε δυνατό τρόπο (και σκόρερ), ενώ παράλληλα έχει γλυτώσει με κάθε δυνατό τρόπο την ήττα, πετυχαίνοντας μερικές πραγματικά απίστευτες ανατροπές σε Γερμανία και Ευρώπη




Απέναντι στην Μπάγερν φέτος, μετράει μία ισοπαλία για την 4η αγωνιστική (2-2) στο Μόναχο, ενώ μέσα στην έδρα της την… έσβησε με 3-0. Τίποτα δεν μοιάζει ικανό να αποτρέψει την «εκθρόνιση» των Βαυαρών από την 12χρονη υπεροχή τους στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος.

Το σύνολο του… φευγάτου Τόμας Τούχελ, από την άλλη, «σπάει» κάθε δυνατό ρεκόρ. Η ήττα της από την «νεοφώτιστη» Χάιντενχαϊμ, σήμανε την πρώτη της από το 2000, από ομάδα που προβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία την αμέσως προηγούμενη σεζόν.

Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που γνώρισε πάνω από πέντε ήττες στην ίδια σεζόν εδώ και 13 χρόνια!


Όλα αυτά μικρή σημασία έχουν για την Λεβερκούζεν, από τη στιγμή που αυτή κάνει σωστά τη δουλειά της. Σε 28 ματς στην Bundesliga έχει 24 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και 14 clean sheets. Δηλαδή, έχει κρατήσει το «μηδέν» στα μισά της παιχνίδια, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η άμυνα είναι η καλύτερη... επίθεση. Έχει μόλις 19 γκολ παθητικό και δεν υπάρχει ματς που να δέχθηκε πάνω από τρία γκολ.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό. Εάν παραμείνει αήττητη για δύο ακόμη 90άλεπτα, θα ισοφαρίσει το εντυπωσιακό ρεκόρ της Γιουβέντους με το μεγαλύτερο σερί αήττητων αγώνων στον 21ο αιώνα.

Την επόμενη Κυριακή (14/04, 18:30), η Λεβερκούζεν υποδέχεται την Βέρντερ Βρέμης. Με νίκη, «κλειδώνει» τον τίτλο και στέφεται πρωταθλήτρια από την 29η αγωνιστική, σε οκτώ μέρες από σήμερα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0