Football Talk

Bundesliga: Έκανε το χρέος της η Λεβερκούζεν, πέταξε… λευκή πετσέτα η Μπάγερν και στο +16 οι «ασπιρίνες»! (video)

Bundesliga: Έκανε το χρέος της η Λεβερκούζεν, πέταξε… λευκή πετσέτα η Μπάγερν και στο +16 οι «ασπιρίνες»! (video)

Απόδραση από την έδρα της Ουνιόν Βερολίνου για την Μπάγερ Λεβερκούζεν με 1-0, ενώ η Μπάγερν Μονάχου... αυτοκτόνησε κόντρα στην Χάιντενχαϊμ, βλέποντας το υπέρ της 2-0 να ανατρέπεται επικά (3-2). Επαναφορά στην τετράδα για τη Λειψία, τρομερή ανατροπή στις καθυστερήσεις για την Κολωνία και «φωτιά» στη μάχη της παραμονής!

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και επικές ανατροπές επιφύλασσε η 28η στροφή της Bundesliga, μόλις μία εβδομάδα μετά το… game over δια στόματος Τόμας Τούχελ όσον αφορά την κούρσα του πρωταθλήματος.

Ουνιόν Βερολίνου – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1

Απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο εικοσάλεπτο, η Λεβερκούζεν έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ με τους Γκριμάλντο και Ιγκλέσιας να βλέπουν τον Ρόνοου να σταματάει τις προσπάθειές τους. Η Ουνιόν απάντησε με τον Γκόσενς στο 36΄, αλλά η κεφαλιά του πέρασε για λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Γκόσενς αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Μόλις τρία λεπτά πήρε στην Λεβερκούζεν για να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, κέρδισε πέναλτι από το χέρι του Τρίμελ και ο Βιρτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0. 


Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έχασε δύο καλές στιγμές με τους Αντλί και Τέλα, με το τελικό 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε. Πλέον, οι «ασπιρίνες» βρίσκονται στο +16 από την Μπάγερν Μονάχου και μία νίκη μακριά από το πρωτάθλημα!

Χάιντενχαϊμ – Μπάγερν Μονάχου 3-2

Οι Βαυαροί, φανερά επηρεασμένοι από την εντός έδρα ήττα-ταφόπλακα από την Ντόρτμουντ την περασμένη αγωνιστική, δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα της Χάιντενχαϊμ. Τη λύση έδωσε για άλλη μία φορά ο «συνήθης ύποπτος» Χάρι Κέιν μετατρέποντας σε γκολ την μπαλιά του Γκνάμπρι για το 1-0 στο 41΄. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Γκνάμπρι πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής κάνοντας το 2-0.

Παρ’ όλα αυτά, η Χάιντενχαϊμ «σόκαρε» την ομάδα του Τούχελ με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Στο 50’ μείωσε με τον Σέσα για να έρθει μόλις ένα λεπτό μετά ο Κλάιντινστ και να φέρει το ματς στα ίσα, με όμορφο τελείωμα στην κίνηση. O ίδιος έκανε την απόλυτη ανατροπή στο 79΄, σκοράροντας… ανενόχλητος απέναντι στην απούσα άμυνα των Βαυαρών.


Φράιμπουργκ – Λειψία 1-4 

Η Λειψία προηγήθηκε μόλις στο δεύτερο λεπτό χάρη στο γκολ του Χαϊντάρα από το γύρισμα του Οπεντά μέσα στην περιοχή. Στο 18΄, από δημιουργός έγινε εκτελεστής, κάνοντας εύκολα το 2-0 για την ομάδα του Μάρκο Ροζ. Η Φράιμπουργκ έχασε μοναδική ευκαιρία για να μειώσει με εκτέλεση πέναλτι του Χόλερ, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ανεπανάληπτο λάθος της άμυνας των γηπεδούχων στο 44΄, με τον Οπεντά να το εκμεταλλεύεται κάνοντας εύκολα το 3-0. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Βέλγος που δημιούργησε και το τέταρτο γκολ της Λειψίας στο 54΄, με τον Σέσκο να χρίζεται σκόρερ.

Η Φράιμπουργκ μείωσε απλώς με τον Γκρίφο στο 59’, με το 4-1 μένει μέχρι το φινάλε. Με τη νίκη αυτή, η Λειψία «πάτησε» ξανά τετράδα με 53 βαθμούς, όσους έχει και η Ντόρτμουντ, με τις δυο τους να δίνουν «σκληρή» μάχη για την εξασφάλιση του εισιτηρίου που οδηγεί στο Champions League.

Μάιντς – Ντάρμσταντ 4-0

Στη μάχη για της «ουράς», η Μάιντς μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, έχοντας δύο καλές στιγμές στο 5΄ και στο 29΄, προτού βρει τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα στο 32΄ με κοντινή προβολή του Χάνσε-Όλσεν.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 60΄ με τον Γκρούντα «σφραγίζοντας» επί της ουσίας τη νίκη. Ακολούθησαν άλλα δύο γκολ για την Μάιντς με τον Γιάε-Σουνγκ να χρίζεται σκόρερ δις για το τελικό 4-0. 

Κολωνία – Μπόχουμ 2-1 

Στην άλλη αναμέτρηση για τη μάχη της παραμονής, Κολωνία και Μπόχουμ παρουσίασαν ένα «φτωχό» θέαμα στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.

Στην επανάληψη, η Μπόχουμ προηγήθηκε στην πρώτη φάση του παιχνιδιού, με κοντινή προβολή του Πάσλακ. Η Κολωνία αντέδρασε στο φινάλε και πέτυχε μία επική ανατροπή μέσα σε ένα λεπτό, με τα γκολ των Τίγκες και Βάλντσμιντ να βάζουν «φωτιά» στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των απογευματινών αναμετρήσεων του Σαββάτου (06/04) για την 28η αγωνιστική της Bundesliga:

Ουνιόν Βερολίνου – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1 

Χάιντενχαϊμ – Μπάγερν Μονάχου 3-2

Φράιμπουργκ – Λειψία 1-4

Μάιντς – Ντάρμσταντ 4-0

Κολωνία – Μπόχουμ 2-1

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0