Football Talk

Mission Impossible για τον ΠΑΟΚ ή ο Λουτσέσκου θα καταφέρει ό,τι κανείς απέναντι στον Αλμέιδα; (video)

Mission Impossible για τον ΠΑΟΚ ή ο Λουτσέσκου θα καταφέρει ό,τι κανείς απέναντι στον Αλμέιδα; (video)

Το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (07/04), δεν είναι απλώς μία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ώστε να ξεφύγει στο +4 από την ΑΕΚ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει την ευκαιρία να πετύχει ό,τι κανείς άλλος!

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και Φατίχ Τερίμ το βίωσαν μέσα σε έναν μήνα, από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου από την άλλη, δύο φορές μέσα σε έναν μήνα, εντός της φετινής σεζόν.

Μόνο ο Ματίας Αλμέιδα δεν γνωρίζει τι σημαίνει back-to-back ήττες. Ούτε πέρυσι, ούτε φέτος που μπήκε η Ευρώπη στην καθημερινότητα της ΑΕΚ.

Μετά την ανατροπή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και την ήττα της «Ένωσης», έρχεται ένα πολύ κρίσιμο ντέρμπι στην έδρα της, απέναντι στον ΠΑΟΚ. Εκτός από την πρωτιά και το «τέλος» της αρνητικής παράδοσης, όμως, υπάρχει κι άλλο διακύβευμα!

 
Στη διετία που ο Αργεντίνος έχει τα «ηνία» του πάγκου της ΑΕΚ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει τρεις σερί ήττες στην OPAP Arena, με τα γκολ να είναι στο 0-8 εις βάρος του.

Εκτός από αυτήν την παράδοση, όμως, ο Ραζβάν Λουτσέσκου καλείται να γίνει ο πρώτος, που θα υποχρεώσει τον Αργεντίνο τεχνικό της ΑΕΚ σε back-to-back ήττες, εξετάζοντας όλα τα ματς, έστω και διαφορετικών διοργανώσεων.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν πως το σύνολο του Αλμέιδα παρέμενε αήττητο από τον Οκτώβριο εντός συνόρων, ίσως είναι και λογικό, που δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

 
Ακόμα και στα ντέρμπι, πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ είχε ένα σερί 17 αγώνων δίχως ήττα. Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος περίπου, έως ότου ηττηθεί ξανά, με την τελευταία να εντοπίζεται στις 14 Απριλίου του 2023, στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από την άλλη πλευρά, οι «φρέσκοι» στην Ελλάδα, Φατίχ Τερίμ και Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, βίωσαν δύο «κολλητές» ήττες, νωρίς νωρίς, σχεδόν με τη συμπλήρωση ενός μήνα στη χώρα μας. Και ο πρώτος, μάλιστα, δίχως να υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Στις 24 Ιανουαρίου από τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, για το Κύπελλο Ελλάδας, και στις 28 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για το πρωτάθλημα, ενώ ο Ισπανός κόουτς του Ολυμπιακού, στα μέσα του Μαρτίου, όταν έχασε από Μακάμπι Τελ Αβίβ (Europa Conference League) και Παναθηναϊκό (Stoiximan Super League) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στις 7 και 10 Μαρτίου αντίστοιχα.

Στις ίδιες ημερομηνίες ακριβώς και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, από Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Europa Conference League) και Άρη (Stoiximan Super League), που το είχε «ξαναπάθει» στις 14 και 18 Φεβρουαρίου, χάνοντας από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Αν ο Ρουμάνος κόουτς θα καταφέρει να «τραβήξει» μαζί του τον Ματίας Αλμέιδα την Κυριακή (07/04), ώστε να πάψει να αποτελεί την «εξαίρεση»; Μένει να φανεί.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0