Football Talk

«Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ»: Ο λόγος που διεκόπη το Λιντς – Χαλ στο 24ο λεπτό! (video)

«Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ»: Ο λόγος που διεκόπη το Λιντς – Χαλ στο 24ο λεπτό! (video)

Η 5η Απριλίου είναι μία ημέρα μνήμης για το σύλλογο της Λιντς. Στην πρόσφατη αναμέτρηση με την Χαλ, ο σύλλογος τίμησε με ένα συγκινητικό standing ovation τον θάνατο δύο φιλάθλων της το 2000, με το ματς να διακόπτεται για ένα λεπτό.

Ο Απρίλιος είναι ένας «μαύρος» μήνας για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Η τραγωδία του Χίλσμπορο τιμάται κάθε χρόνο για να θυμίσει σε όλους πόσο άδικα χάθηκαν 97 συνολικά άνθρωποι την αποφράδα 15η εκείνου του μήνα, το 1989. Δυστυχώς, δεν είναι το μόνο θανατηφόρο περιστατικό που έχει συμβεί ιστορικά μέσα στον Απρίλιο.

Το βράδυ της Δευτέρας (01/04), η Λιντς υποδέχθηκε στο Έλαντ Ρόουντ την Χαλ, την οποία κατάφερε να «λυγίσει» στο φινάλε παίρνοντας τη νίκη με 3-1 και ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση της Championship.

Στο 24ο λεπτό της συνάντησης, το παιχνίδι σταμάτησε. Άπαντες, από τους φιλάθλους, τα προπονητικά επιτελεία, τους παίκτες, τον διαιτητή και τους επόπτες, άφησαν για ένα λεπτό στην άκρη το ποδόσφαιρο, για να θυμηθούν και να τιμήσουν με το χειροκρότημά τους δύο αδικοχαμένους φίλους της Λιντς.


Πάνε πλέον 24 χρόνια, όταν στις 5 Απριλίου του 2000, ο Κρίστοφερ Λόφτους (37 ετών) και ο Κέβιν Σπάιτ (40 ετών) έπεσαν νεκροί στην Κωνσταντινούπολη έχοντας δεχθεί θανάσιμες μαχαιριές κοντά στην Πλατεία Ταξίμ.

Μία γιορτή του ποδοσφαίρου μετατράπηκε σε τραγωδία. Η Γαλατάσαραϊ του Φατίχ Τερίμ θα υποδεχόταν τότε τη Λιντς για τον πρώτο ματς του ημιτελικού για το Κύπελλο UEFA.

Αρκετοί ήταν οι Άγγλοι που έκαναν το μακρινό ταξίδι, αλλά για τους Κρίστοφερ και Κέβιν αποδείχθηκε και το τελευταίο.

Οι δύο άντρες βρίσκονταν μεταξύ δεκάδων οπαδών των «παγωνιών» που δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση από 500 φίλους της Γαλατάσαραϊ και λίγο αργότερα υπέκυψαν στα τραύματά τους, σκορπώντας θλίψη στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Μέχρι και σήμερα, ασαφή παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν στη συμπλοκή, η ουσία όμως είναι ότι δύο νέοι άνθρωποι έφυγαν τόσο άδικα και πρόωρα από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειές τους.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0