Football Talk

Ανατροπή και ήττα για την ΑΕΚ επί Αλμέιδα; «Γρίφος» δίχως λύση για κάθε αντίπαλο, εκτός κι αν λέγεται... Παναθηναϊκός! (video)

Ανατροπή και ήττα για την ΑΕΚ επί Αλμέιδα; «Γρίφος» δίχως λύση για κάθε αντίπαλο, εκτός κι αν λέγεται... Παναθηναϊκός! (video)

Να προηγείται, με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της, και τελικά να φεύγει… ηττημένη; Η ΑΕΚ το έχει πάθει μόλις δύο φορές, αμφότερες από τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ, τη φετινή σεζόν στη Stoiximan Super League, είχε σχεδόν ξεχάσει τι σημαίνει… ήττα. Για να βρει κανείς πότε ήταν η τελευταία φορά που αυτό συνέβη, θα πρέπει να γυρίσει πίσω και να βρει την ήττα με 2-0 από τον ΟΦΗ τον περασμένο Οκτώβριο.

Έκτοτε, μετράει 15 νίκες και έξι ισοπαλίες, με το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα να έχει κάνει το 2/2 στα Play Offs.

Το βράδυ της Τετάρτης (03/04), ο Παναθηναϊκός την υποχρέωσε μόλις στη δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα. Και μάλιστα, ανατρέποντας την κατάσταση, αφού έφερε τα πάνω-κάτω μέσα σε μόλις δύο λεπτά, απαντώντας με τα γκολ των Μπακασέτα και Ιωαννίδη στο γρήγορο τέρμα που σημείωσε ο Βίντα


Ίσως το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης να είναι ακριβώς αυτό. Η τελευταία φορά που… συνέβη στην ΑΕΚ κάτι αντίστοιχο επί εποχής Αλμέιδα, δηλαδή να προηγείται στο σκορ και τελικά να φεύγει από το γήπεδο ηττημένη, ήταν πέρυσι, στην πρώτη χρονιά του Αργεντίνου στον πάγκο της.

Και δεν μιλάμε μόνο για ματς πρωταθλήματος, αλλά όλων των διοργανώσεων. Όπως και τώρα, έτσι και τότε, ο «θύτης» είναι ο Παναθηναϊκός μέσα στη Λεωφόρο.

Ήταν η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων για την 4η αγωνιστική, όταν ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και η ΑΕΚ στην έβδομη.

Η ομάδα του Αλμέιδα βρέθηκε μπροστά στο σκορ με γκολ του Πινέδα, όμως οι «πράσινοι» του Γιοβάνοβιτς ανέτρεψαν την κατάσταση πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Όπως ακριβώς έγινε και στο παιχνίδι της Τετάρτης. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δύο πέναλτι μέσα σε τρία λεπτά, τα οποία αξιοποίησε με τους Αϊτόρ και Σπόραρ να κάνουν την ανατροπή, με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. 


Οι ομοιότητες, όπως γίνεται αντιληπτό, πολλές. Απέναντι στην ίδια ομάδα, έχοντας δει το ματς να «γυρνάει» πριν από το ημίχρονο και μάλιστα με το ίδιο σκορ, όπως και τότε.

Η ΑΕΚ «πληγώθηκε» ξανά από τον Παναθηναϊκό που επίσης υποχρέωσε τον Αλμέιδα στην πρώτη του ήττα σε αγώνες Play Offs, έπειτα από εννέα νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0