Football Talk

Δεν… έβλεπε κανέναν ο Ιωαννίδης, έβαλε τον Παναθηναϊκό πάλι σε «τροχιά» και μια ιστορία ρομαντισμού!

Δεν… έβλεπε κανέναν ο Ιωαννίδης, έβαλε τον Παναθηναϊκό πάλι σε «τροχιά» και μια ιστορία ρομαντισμού!

Ιωαννίδης… έκοβε,  Μπακασέτας «έραβε» και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με ηχηρό τρόπο απέναντι στην ΑΕΚ, μαζί με μια ιστορία που μας θυμίζει πως λησμονούμε τον ρομαντισμό στον αθλητισμό.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Πόσα συναισθήματα μπορούν να εναλλαχθούν μέσα σε τέσσερις μέρες; Στο ποδόσφαιρο αμέτρητα… Και έτσι ζουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού την τελευταία εβδομάδα. Από την Κυριακή και το κάκιστο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ, φτάσαμε στην Τετάρτη και το παιχνίδι με την ΑΕΚ που η ομάδα «πέταγε φωτιές» και πραγματοποίησε μια εκπληκτική ανατροπή.

Μπορεί το παιχνίδι να ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους «πράσινους», με τον Χουάνκαρ να κάνει ένα ανεξήγητο λάθος και να δίνει το δικαίωμα στην ΑΕΚ να πάρει το προβάδισμα από το 5ο κιόλας λεπτό. Η ομάδα του Τερίμ όμως, δεν έκατσε με τα χέρια σταυρωμένα… Απάντησε γρήγορα με ένα δοκάρι του Μπερνάρ, που για πολύ λίγο η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα. Στο 12ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι, έφτασαν πολύ κοντά στο να κάνουν το 2-0 και κακά τα ψέματα, αν ο Τσούμπερ έστελνε την μπάλα στα δίχτυα τα πράγματα θα γίνονταν πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό και το σκηνικό θα άλλαζε εντελώς.

Από εκεί και έπειτα όμως, ξεκινάει ένα κρεσέντο για το «τριφύλλι» με αφόρητη πίεση και απανωτές ευκαιρίες που «έπνιξαν» την ΑΕΚ. Μπακασέτας και Ιωαννίδης ανέλαβαν δράση με τον πρώτο να επιχειρεί ένα μακρινό σουτ από στημένη φάση που έφερε καρδιοχτύπια στην «Ένωση». Στο 23’ μετά από αφοπλιστική ενέργεια του Φώτη, ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ, με τον Αράο να σεντράρει για τον Μπακασέτα και αυτός με μια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Βραζιλιάνος στην πάσα του Ιωαννίδη είναι εκτεθειμένος και ως εκ τούτου η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Αδιαμφισβήτητα, ανάμεσα από τους πρωταγωνιστές, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Ιωαννίδης, καθώς από δικές του ενέργειες ξεκίνησαν και τα δύο γκολ. Με ασφυκτική πίεση επάνω στον Μουκουντί βγήκε νικητής εις διπλούν. Στην πρώτη περίπτωση επιχείρησε ένα σουτ, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να απαντάει, αλλά η φάση δεν τελείωσε και η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα για να «κεραυνοβολήσει» και να ισοφαρίσει έξω από την περιοχή. Στην ακριβώς επόμενη φάση -δύο λεπτά μετά- ο Έλληνας φορ έκλεψε, έφυγε και σκόραρε για να ολοκληρώσει την ανατροπή του σκορ.

Το πρώτο ημίχρονο είναι ένα από τα καλύτερα ημίχρονα που έχει κάνει η ομάδα του Τερίμ, και ίσως ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Πίεση, ψυχραιμία και… τουμπάρισμα στο σκορ, την ώρα που έχει χάσει το προβάδισμα και τον «ζώνουν τα φίδια».

Όπως μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ασκήσαμε κριτική και σχολιάσαμε το υπερβολικό ρίσκο που πήρε ο Τερίμ, έτσι πρέπει να αποδώσουμε εύσημα για τις επιλογές του Τούρκου προπονητή απέναντι στην ΑΕΚ. Στο κέντρο της άμυνας επέλεξε ένα δίδυμο που δεν έχουμε δει ιδιαίτερα, τον Γεντβάι και τον Ακαϊντίν. Ο λόγος για τον δεύτερο (που η άποψη των περισσότερων δεν είναι και η καλύτερη και όχι άδικα βάσει των εμφανίσεων του), ο οποίος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι «εξοστρακίζοντας» τον Λιβάι Γκαρσία. Ο Τούρκος αμυντικός ήταν μια ρισκαδόρικη επιλογή, η οποία όμως βγήκε στο έπακρον και έκανε άριστα την δουλειά του.

Μετά την νίκη στο ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή (ΠΑΟΚ) και σε απόσταση βολής από την δεύτερη ΑΕΚ. Σαφώς δεν αποτελεί το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά «φώναξε» πως δεν πρέπει να τον ξεγράφει κανείς και είναι ακόμα εδώ. Εξάλλου, την ερχόμενη αγωνιστική (7/4) οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας αγωνίζονται μεταξύ τους στην OPAP Arena. Τα σενάρια πολλά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως οι «πράσινοι» πρέπει να πάρουν τη νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Όχι δα, και εύκολη αποστολή!

Δεν γίνεται να μην σχολιάσουμε και τον μικρό φίλο του Παναθηναϊκού, ο οποίος περίμενε καρτερικά έξω από την φυσούνα τους ποδοσφαιριστές την ΑΕΚ για να αποσπάσει από αυτούς μια υπογραφή στις Panini κάρτες της Stoiximan Super League. Πιο συγκεκριμένα, ιδιαίτερη αγάπη έδειξε προς τον Λάζαρο Ρότα, ο οποίος εκτός από μια υπογραφή του χάρισε και μια ζεστή αγκαλιά. Ο μικρός… πανούργος όμως δεν σταμάτησε εκεί και ζήτησε από τους φροντιστές της ομάδας την φανέλας του Ρότα. Αυτοί με μεγάλο χαμόγελο έσπευσαν αμέσως να του την φέρουν και του την χάρισαν με πολλή αγάπη.

«Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα», λένε οι στοίχοι του Παύλου Σιδηρόπουλου στο τραγούδι: «Κάποτε θα ‘ρθουν» και κολλάει άψογα με το συγκεκριμένο περιστατικό. Όταν ένα μικρό παιδί βρίσκεται στο γήπεδο, η ομάδα του έχει κερδίσει και αυτό περιμένει την αντίπαλη ομάδα για να του προσφέρει πλατύ χαμόγελο και ιστορίες να λέει στους φίλους του, νομίζω… κερδίσαμε. Δυστυχώς όμως, αυτό δεν αντιπροσωπεύει την κοινωνίας μας, οπότε: «έχε το νου σου στο παιδί»! Ο ρομαντισμός χάνεται και τον έχουμε ανάγκη πιο πολύ από ποτέ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0