Football Talk

Μπακασέτας – Ιωαννίδης: Το ελληνικό δίδυμο που όποτε χτυπά, ο Παναθηναϊκός ελπίζει σε πρωτάθλημα! (video)

Μπακασέτας – Ιωαννίδης: Το ελληνικό δίδυμο που όποτε χτυπά, ο Παναθηναϊκός ελπίζει σε πρωτάθλημα! (video)

Το έχουν ξανακάνει: Μπακασέτας και Ιωαννίδης είναι οι «Διόσκουροι» του Τερίμ. Οι δυο τους υπέγραψαν τις νίκες επί του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και μάλιστα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!

Ο Παναθηναϊκός στο πρόσωπο του Φώτη Ιωαννίδη έχει βρει τον απόλυτο σταρ που αναζητούσε. Έναν ποδοσφαιριστή με αστείρευτο ταλέντο και ικανότητα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Έναν επιθετικό σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία, ηγετικά χαρακτηριστικά και φυσικά Έλληνα.

Πλέον στο πλάι του Φώτη, βρίσκεται ένας ακόμη ικανός ποδοσφαιριστής. Ένας ακόμη Έλληνας και μάλιστα ο εν ενεργεία αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας. Ο Τάσος Μπακασέτας ο οποίος αφίχθη στο «τριφύλλι» μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, είναι ένας αθλητής με προσωπικότητα, ηγετική στόφα και εξίσου χρήσιμος για την ομάδα του στην υπόθεση σκοράρισμα.

Οι δυο τους, συνθέτουν ένα πάρα πολύ αποτελεσματικό δίδυμο, με σπάνια επιθετική δεινότητα και με την προοπτική να «κουβαλήσει» τον Παναθηναϊκό αρκετά μακριά σε αυτή την συνεχιζόμενη μάχη των Play Offs.

Στη Λεωφόρο, έπειτα και από την μεγάλη επικράτηση των «πρασίνων» στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, μία νίκη που επανέφερε τον Παναθηναϊκό γερά στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου, έγινε σαφές το αποτύπωμα των δύο στην μηχανή που ονειρεύεται να χτίσει ο Φατίχ Τερίμ.

Φώτης και Τάσος «υπέγραψαν» φαρδιά πλατιά την μεγάλη επικράτηση της ομάδας τους, έχοντας έκαστος από ένα γκολ. Πρώτα στο 32’ ο Τάσος Μπακασέτας, με δικό του δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ήταν ο παίκτης που έβαλε τον Παναθηναϊκό ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Δύο μετά λεπτά, ήρθε το χτύπημα του συνενόχου του, Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος «μύρισε» αίμα και έπεσε πάνω στον Αρόλντ Μουκουντί, προκάλεσε το λάθος του Καμερουνέζου και εκτέλεσε τον Αθανασιάδη για το 2-1 και την ανατροπή, όπως ακριβώς συνέβη και στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο 1-3 της 10ης Μαρτίου.



Τότε, σε ένα συμβάν που σήμερα θυμίζει déjà vu, ο Τάσος Μπακασέτας με δυνατό σουτ είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσα και είχε σημάνει για τον Παναθηναϊκό  (41’) «σάλπισμα αντεπίθεσης». Στο γκολ του Τάσου, «πάτησε» ο Φώτης στο 45+4’ για να κάνει και εδώ την ολοκληρωτική ανατροπή (2-1) και μάλιστα σε σύντομο χρόνο από την ισοφάριση του συμπαίκτη του. Το τελικό 3-1 επί του Ολυμπιακού διαμόρφωσε και πάλι ο Φώτης Ιωαννίδης στο 70’ για να «σφραγίσει» τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι της πρεμιέρας.

Όπως γίνεται σαφές και στα δύο παιχνίδια, όπου το «τριφύλλι» πήρε τη νίκη, η συνταγή της επιτυχίας ήταν ακριβώς η ίδια!

Νίκη με ανατροπή και σκόρερ τους Μπακασέτα και Ιωαννίδη και μάλιστα με τον πρώτο να ισοφαρίζει και τον δεύτερο να βάζει τα νικητήρια τέρματα.

Ένα αχτύπητο ελληνικό δίδυμο που έχει τα φόντα να μεταφέρει σε ασφαλές λιμάνι τον Παναθηναϊκό και τον Φατίχ Τερίμ και ενώ ο στόχος κατάκτησης του πρωταθλήματος, φέτος ειδικά, μοιάζει επιβεβλημένος.

 

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0