Football Talk

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1: Δίλεπτο «ξέσπασμα», ανατροπή και είναι ακόμα… ζωντανός!

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1: Δίλεπτο «ξέσπασμα», ανατροπή και είναι ακόμα… ζωντανός!

Με… επική ανατροπή ο Παναθηναϊκός πήρε το τρίποντο στο Αθηναϊκό ντέρμπι επί της ΑΕΚ με δίλεπτο… ξέσπασμα και είναι ακόμα «ζωντανός»!

Παιχνίδι «ζωής και θανάτου» στην Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό στην 3η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Super League κόντρα στην ΑΕΚ. Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, οι «πράσινοι» βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και για αυτό ο αγώνας με την ΑΕΚ έγινε τόσο κομβικός.

Με αρκετή πίεση ξεκίνησε τον αγώνα η ΑΕΚ! Δύο διαδοχικά κόρνερ έφεραν τους φιλοξενούμενους στην περιοχή των «πράσινων». Από ένα λάθος του Χουάνκαρ, ο Γκαρσία, πρόλαβε την μπάλα πριν βγει εκτός γηπέδου, μοίρασε στην καρδιά της περιοχής και ο Βίντα με ένα πλασέ ένα το 1-0 στο 5ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός, δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και μετά από πέντε λεπτά, έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Με μια εξαιρετική προσπάθεια του Ιωαννίδη από τα δεξιά, οι «πράσινοι» πάτησαν περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στον Μπερνάρ, ο οποίος σούταρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η ΑΕΚ συνέχισε στον ρυθμό της παρόλα αυτά και βρήκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία από μεριάς της για να κάνει το 2-0 στο 12ο λεπτό. Ο Γκαρσία φεύγοντας στην αντεπίθεση έβγαλε μια υπέροχη μπαλιά για τον Τσούμπερ, ο οποίος όμως καθυστέρησε και το πλασέ του ήταν αδύναμο και πέρασε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός στο 24’ βγήκε από τα δεξιά με τον Αράο, αυτός πήρε σέντραρε άμεσα για το δεύτερο δοκάρι και ο Μπακασέτας με μια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το ριπλέι της φάσης όμως, εξέθεσε τον Βραζιλιάνο μέσο του Παναθηναϊκού και ο VAR επενέβη για να υποδείξει παράβαση offside.

Τα δεδομένα άλλαξαν απότομα όταν ο Ιωαννίδης έκλεψε την μπάλα από τον Μουκουντί, επιχείρησε να σουτάρει ανεπιτυχώς, η μπάλα όμως κατέληξε στον Μπακασέτα και αυτός σούταρε έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στην γωνία του Αθανασιάδη για το 1-1 στο 32ο λεπτό. Προτού οι πανηγυρισμοί ολοκληρωθούν, ο Ιωαννίδης σε πανομοιότυπη φάση, έκλεψε την μπάλα από τον Μουκουντί και βγήκε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη. Ο Έλληνας φορ έσκαψε την μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ και πραγματοποίησε ολική ανατροπή στο σκορ (2-1) στο 34’.

Πρώτη φάση μετά την ανάπαυλα για τον Παναθηναϊκό, με τον Ιωαννίδη να φεύγει στην αντεπίθεση και να μοιράζει για τον Μπερνάρ που ανέβαινε από τα αριστερά του, ο Βραζιλιάνος κοντρόλαρε πλάσαρε, όμως ήταν σε θέση οφσάιντ στο 55’. Ένα λεπτό αργότερα από ατομική ενέργεια του Μπακασέτα, οι «πράσινοι» βρέθηκαν εκ νέου στην αντίπαλη περιοχή και ο Ιωαννίδης επιχείρησε ένα μονοκόμματο σουτ που πέρασε λίγο εκτός της εστίας του Αθανασιάδη.

Με μια αναχαίτηση από τα δεξιά στο 63’, οι φιλοξενούμενοι πάτησαν περιοχή με τον Αραούχο, όμως ο Τιν Γενβτάι απομάκρυνε τον κίνδυνο την ύστατη στιγμή. Ύστερα από δύο λεπτά ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε έξω από την περιοχή και επιχείρησε ένα γυριστό σουτ, με τον Ντραγκόφσκι να καταφέρνει να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

Με μια στημένη φάση έξω από την περιοχή θέλησε να απειλήσει στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ, με τον Γκατσίνοβιτς να εκτελεί από τα όρια της περιοχής και τον Ντραγκόφσκι να κάνει «μεγάλη» απόκρουση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

 

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Ακαϊντίν, Κώτσιρας, Αράο, Τσέριν (88’ Βιλένα), Μπακασέτας (88’ Ρούμπεν Πέρεθ), Μπερνάρ (79’ Λημνιός), Βέρμπιτς (61’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης

 

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (57’ Πινέδα), Γιόνσον (70’  Άμραμπατ), Μάνταλος (57 ’Αραούχο), Τσούμπερ (57’ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον, Γκαρσία (57’ Πόνσε)

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0