Football Talk

Κόκκινη ο Όμπλακ και μέσα ο… Έντερσον: Πριν γίνουν κορυφαίοι, συνυπήρξαν στη Ρίο Άβε! (video)

Κόκκινη ο Όμπλακ και μέσα ο… Έντερσον: Πριν γίνουν κορυφαίοι, συνυπήρξαν στη Ρίο Άβε! (video)

Όταν η Ρίο Άβε γνώριζε τον αποκλεισμό από την Πόρτο (4-0) στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Πορτογαλίας, μία μέρα σαν σήμερα το 2013, κανείς δεν φανταζόταν ότι στο ρόστερ της υπήρχαν δύο από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο.

Προτού εξελιχθούν σε δύο από τους κορυφαίους τερματοφύλακες των τελευταίων ετών, οι Γιαν Όμπλακ και Έντερσον είχαν αρχίσει ήδη να «φτιάχνουν» το όνομά τους στην Πορτογαλία.

Κοινή συνισταμένη αμφότερων η Ρίο Άβε, στην οποία συνυπήρξαν για τη σεζόν 2012/2013. Ο Όμπλακ ως δανεικός από την Μπενφίκα, ενώ ο Έντερσον μόλις είχε έρθει από την Ριμπεϊράο ως ελεύθερος.

Άγνωστοι ακόμη στο ευρύ κοινό και «πρωταγωνιστές» σε ένα ματς για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Πορτογαλίας. Αντίπαλος της Ρίο Άβε, η Πόρτο σε μονό παιχνίδι, ένα βήμα πριν την πρόκριση στον τελικό.

Έμελλε να παίξουν και οι δύο. Ο Όμπλακ, βασικός πάντα σε ματς πρωταθλήματος, αλλά «παγκίτης» σε αυτά του Κυπέλλου, κλήθηκε αυτή τη φορά στην ενδεκάδα, λόγω της κρισιμότητας του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Η αναμέτρηση βρισκόταν στο απόλυτο «μηδέν» και όλα κρίθηκαν, όπως φάνηκε στην πορεία, στο 54ο λεπτό. Σε μια βαθιά μπαλιά προς την περιοχή του Όμπλακ, ο Σλοβένος επιχειρώντας να φτάσει στην μπάλα, έπεσε πάρα πολύ άσχημα πάνω στον Τζάκσον Μαρτίνες.

Ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι δείχνοντάς του αμέσως την κόκκινη κάρτα και εκείνος αποχώρησε αδιαμαρτύρητα, αλλά και φανερά απογοητευμένος. Τη θέση του κάτω από τα γκολπόστ, πήρε ο 20χρονος τότε Έντερσον αντικαθιστώντας τον Ούκρα.

Βέβαια, η συνέχεια δεν ήταν η ιδανική για τον Βραζιλιάνο. Χρειάστηκε να μαζέψει τέσσερις φορές την μπάλα από τα δίχτυα του, καθώς η Πόρτο επικράτησε εύκολα με 4-0 της Ρίο Άβε των δέκα παικτών και την απέκλεισε.


Μόλις λίγα χρόνια μετά, Όμπλακ και Έντερσον πήραν μεγάλες μεταγραφές σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι, αντίστοιχα. Η πορεία τους λίγο-πολύ γνωστή, με την καριέρα τους να «εκτοξεύεται» τα επόμενα έτη, ενώ ακόμη παίζουν σε τοπ επίπεδο. Δύο σωστοί «Κέρβεροι» της εστίας στην ομάδα τους.

Στις 3 Απριλίου του 2013, «συνυπήρξαν» στην ίδια αναμέτρηση και αργότερα έγιναν εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων στον κόσμο. Πλέον τα 30 τους, εξακολουθούν να λογίζονται ως τέτοιοι!





www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0