Football Talk

Οι Τετάρτες που δεν είναι… Κυριακές για την ΑΕΚ και η παράδοση 13 χρόνων με τον Παναθηναϊκό! (video)

Οι Τετάρτες που δεν είναι… Κυριακές για την ΑΕΚ και η παράδοση 13 χρόνων με τον Παναθηναϊκό! (video)

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Την Τετάρτη (03/04) η χώρα θα κινείται σε ρυθμούς «Αθηναϊκού» ντέρμπι, σε μία μέρα της εβδομάδας που δεν συνηθίζουμε να έχουμε αγωνιστική δράση.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για τον δεύτερο τελικό της εβδομάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό (03/04), μετά το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (1-0, 31/03) και μόλις λίγα 24ωρα πριν τη «μάχη των Δικεφάλων» με τον ΠΑΟΚ (07/04).

Η Ένωση πηγαίνει με «φόρα» και γεμάτο το… ντεπόζιτο της ψυχολογίας, για να αντιμετωπίσει τους «πράσινους» στη Λεωφόρο. Τώρα όμως η αναμέτρηση αυτή δεν θα γίνει, το Σαββατοκύριακο, αλλά την Τετάρτη, μία μέρα που οι ελληνικές ομάδες δεν συνηθίζουν να παίζουν.

Η ΑΕΚ έχει ως κύριο στόχο να μην ηττηθεί στο Αθηναϊκό ντέρμπι, καθώς και ο ένας βαθμός δεν θα θεωρηθεί αποτυχία.

Οι «κιτρινόμαυροι» τα τελευταία τρία χρόνια έχουν δώσει συνολικά έξι παιχνίδια την ημέρα Τετάρτη, για το πρωτάθλημα, με μοναδική ισοπαλία να είναι στα Play Offs του 2021, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (1-1, 25/05). Οι κοινοί «παρονομαστές» του τότε, με τώρα, είναι οι Αθανασιάδης, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος και Μάνταλος.

Βέβαια η τελευταία φορά που ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν Τετάρτη, ήταν και πάλι το 2021, για την 5η αγωνιστική των Play Offs εκείνης της χρονιάς. Τότε οι δύο ομάδες είχαν βολευτεί με τον βαθμό της ισοπαλίας στο ΟΑΚΑ, με τους Ιωαννίδη (36’) και Γκαρσία (90+2’) να βρίσκουν δίχτυα.

Η τελευταία Τετάρτη στην οποία η Ένωση επικράτησε επί του Παναθηναϊκού, ήταν το μακρινό 2011 στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Τότε μεγάλος «ήρωας» της βραδιάς ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος σκόραρε δις, δίνοντας ένα σπουδαίο προβάδισμα στην ΑΕΚ (2-0, 19/01).

www.bnsports.gr   

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0