Football Talk

Κρατάς τη Σίτι στο «μηδέν» και παίρνεις... πρωτάθλημα: Η Άρσεναλ θέλει να το επαναλάβει 15 χρόνια μετά! (video)

Κρατάς τη Σίτι στο «μηδέν» και παίρνεις... πρωτάθλημα: Η Άρσεναλ θέλει να το επαναλάβει 15 χρόνια μετά! (video)

Η Άρσεναλ κράτησε την Μάντσεστερ Σίτι στο «μηδέν» για δεύτερη φορά φέτος και, αν καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα γίνει μόλις η πρώτη ομάδα μετά τη σεζόν 2008/2009 που συνδυάζει αυτά τα δύο!

Το ντέρμπι της 30ής αγωνιστικής της Premier League μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ (31/03), έληξε χωρίς νικητή.

Οι άμυνες είχαν τον κύριο λόγο, «εξουδετέρωσαν» τις αντίπαλες επιθέσεις και το παιχνίδι έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία.

Στο τέλος της ημέρας, η Λίβερπουλ ήταν αυτή που χαμογέλασε, παίρνοντας «αέρα» δύο βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας. Έχει πλέον 67, με τους «κανονιέρηδες» να ακολουθούν με 65 και τους «πολίτες» με 64.


Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο  είναι η φετινή μάχη για τον τίτλο, με εννέα παιχνίδια πλέον να απομένουν. Ωστόσο, αυτό το «μηδέν» που διατήρησε η Άρσεναλ στην άμυνα, ίσως είναι ένας ευχάριστος… οιωνός για το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα.

Όπως και στον πρώτο γύρο, όταν η Άρσεναλ είχε επικρατήσει με 1-0 χάρη στο γκολ του Μαρτινέλι, έτσι και στο Έτιχαντ, οι «κανονιέρηδες» άφησαν… άσφαιρη τη Σίτι, σπάζοντάς της ένα ασύλληπτο εντός έδρας σερί 50 αγώνων που έβρισκε το δρόμο προς τα δίχτυα.


Με άλλα λόγια, αρνήθηκαν στην Μάντσεστερ Σίτι το γκολ σε αμφότερα τα παιχνίδια φέτος. Η ουσία βρίσκεται ακριβώς εδώ. Από το μακρινό 2008/2009, όποια ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα, δεν κατάφερε να κρατήσει τους «πολίτες» στο «μηδέν» και στα δύο ματς της ίδιας σεζόν. Ένα βήμα, που η Άρσεναλ έχει ήδη κάνει.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που κάποια ομάδα και το κατόρθωσε και έφυγε με την κούπα στα δικά της χέρια; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Στην τελευταία χρονιά του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ προτού μετακομίσει στη Μαδρίτη, οι «κόκκινοι διάβολοι» πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας νικήσει δις τη «μισητή» συμπολίτισσα χωρίς να δεχθούν γκολ από αυτή (2-0 και 1-0).


Έκτοτε, καμία από όσες στέφθηκαν πρωταθλήτριες (Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Λέστερ, Λίβερπουλ) δεν κατόρθωσε να την αποτρέψει από το γκολ, έστω στη μία από τις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Κάτι, που έκανε η Άρσεναλ του Αρτέτα, ο οποίος την έχει βάλει για τα καλά σε τροχιά τίτλου, φτάνοντας μια ανάσα από αυτόν πέρυσι.

Φέτος, φιλοδοξεί να φτάσει έως το τέλος της διαδρομής. Δεν επέτρεψε στην… πρώην του ομάδα να σκοράρει απέναντί του φέτος και, τώρα, στοχεύει για το πρωτάθλημα. Και να γίνει η πρώτη μετά το 2009 που τα καταφέρνει, έχοντας το στατιστικό αυτό!

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0