Football Talk

ΑΕΚ: Όσα εύσημα πήραν Μάνταλος και Ελίασον, τα αξίζει κι ένας ακόμα, για το «χρυσό» γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό! (video)

ΑΕΚ: Όσα εύσημα πήραν Μάνταλος και Ελίασον, τα αξίζει κι ένας ακόμα, για το «χρυσό» γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό! (video)

Οι αλλαγές έκριναν το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, αλλά το γκολ ξεκίνησε από το «τρελό» πρέσινγκ ενός παίκτη που σε εκείνο το χρονικό σημείο, συμπλήρωνε 90' στο «χορτάρι».

Η Stoiximan Super League έχει μπει στην τελική της ευθεία. Το ένα ντέρμπι διαδέχεται το άλλο και ο πρωταθλητής θα κριθεί, όπως και πέρσι, στις λεπτομέρειες. Λεπτομέρειες όπως αυτές, που «έφεραν» το 1-0 της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις πιο ποιοτικές ευκαιρίες στο ματς έως το 90ο λεπτό, αλλά στο 91', το γκολ του Ελίασον έκρινε τα πάντα.

Σαφώς, τα εύσημα πήγαν πρώτα σε αυτόν κι έπειτα στον Πέτρο Μάνταλο, για την κάθετη μπαλιά που πέρασε. Υπάρχει κι ένας τρίτος, όμως, από τον οποίο ξεκίνησαν όλα.


Ο Δημήτρης Μελισσανίδης «τρελάθηκε» με τον Άρολντ Μουκουντί, και δικαιολογημένα, βάσει όσων έκανε στο «χορτάρι», και μάλιστα χωρίς να έχει αγωνιστεί με την ΑΕΚ ξανά, εντός του 2024. Και ο παρτενέρ του, όμως, ήταν εξαιρετικός!

Ο Ντομαγκόι Βίντα «καθάριζε» τα πάντα, σε αέρα και έδαφος. Είναι χαρακτηριστικό, πως παρότι η ΑΕΚ δέχθηκε φάσεις, κανένας από τους δύο δεν φέρει ευθύνη σε αυτές. Και μάλιστα, δεν απέτρεψαν απλώς τα χειρότερα, αλλά ο Κροάτης «έφτιαξε» τα... καλύτερα!

Συγκεκριμένα, αυτός πίεσε σαν τρελός τον Γιόβετιτς στο 90+1', φτάνοντας έως το κέντρο του γηπέδου ουσιαστικά, σε εκείνο το χρονικό σημείο και παρά τη δεδομένη κούραση, για να του πάρει την μπάλα. Όπως κι έκανε, δίνοντάς την στον Μάνταλο, για να ακολουθήσει ό,τι ακολούθησε, βάζοντας «φωτιά» στην OPAP Arena.


Κλέψιμο, άμεση αντεπίθεση και γκολ. Το ποδοσφαιρικό πλάνο του Ματίας Αλμέιδα, στα «καλύτερά» του.

Οι αλλαγές, λοιπόν, Πέτρος Μάνταλος και Νίκλας Ελίασον, χρειάστηκαν μία μόνο φάση και έκαναν την διαφορά. Χωρίς τη συμβολή του Ντομαγκόι Βίντα, όμως, τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0