Football Talk

Ο τρόπος που η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό ήταν ο ιδανικός!

Ο τρόπος που η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό ήταν ο ιδανικός!

Γιατί αυτό το 1-0 και έτσι όπως ήρθε όχι μόνο έδωσε στην ΑΕΚ μία νίκη που θα μείνει αξέχαστη για πάντα, αλλά θα τη βοηθήσει και για τη συνέχεια.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ό,τι κι αν γίνει στο φετινό πρωτάθλημα, όποιος και να το πάρει στο τέλος, το χθεσινό ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό δεν θα το ξεχάσει ποτέ ο ΑΕΚτζής. Το γκολ στο 90’, η νίκη επί του αντιπάλου και μάλιστα του συγκεκριμένου αντιπάλου, ο τρόπος της νίκης, η στιγμή εκείνη που το υπέροχο πλασέ του Ελίασον καταλήγει στα δίχτυα και γίνεται… έκρηξη, οι τρεις βαθμοί που σε κρατούν στην κορυφή και φυσικά ο τόπος που έγιναν όλα τα παραπάνω, θα μείνουν για πάντα στο μυαλό…

Είδαμε για πρώτη φορά σε ντέρμπι την ΑΕΚ να κερδίζει και ας είχε ο αντίπαλος περισσότερες ευκαιρίες απ’ αυτήν. Και ξέρετε μερικές φορές είναι καλύτερο να κερδίζεις και ας μην είσαι τόσο καλύτερος σε ένα ντέρμπι, γιατί και τη νίκη κρατάς στο τέλος και τα πόδια σου παραμένουν στο έδαφος. 

Πράγματι ο Ολυμπιακός ήταν πιο διαβασμένος και συγκεντρωμένος στον χθεσινό αγώνα. Η ΑΕΚ έδειχνε βιασύνη, δεν της βγήκαν πολλά πράγματα δημιουργικά κυρίως, δεν είχε σωστές επιλογές και έχασε το κέντρο. Με τον Αθανασιάδη να κάνει συγκλονιστικό ματς και μπράβο του, με τους Μουκουντί και Βίντα εξαιρετικούς, όλοι οι υπόλοιποι κινήθηκαν σε ρηχά νερά, εκτός από τις αλλαγές.

Δύο χρόνια τώρα η ΑΕΚ έχει χάσει μία φορά από τον Ολυμπιακό. Εκείνο το 1-3 στη Φιλαδέλφεια. Η τελευταία ήττα της ΑΕΚ σε ντέρμπι – έπειτα ακολούθησαν άλλα 17 και δεν έχει ηττηθεί! Σε εκείνο το ματς η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη από τον Ολυμπιακό. Ένα δεκάλεπτο μπλακ άουτ και ήρθε η ήττα, η οποία μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν έμπαινε γκολ εκείνη η ευκαιρία του Μουκουντί στο 80’ κάτι. Τόσο καλή ήταν εκείνη η ΑΕΚ. Ή θυμίζω στο Φάληρο το 0-0, που δεν δόθηκε το πέναλτι στον Μάνταλο στην τελευταία φάση, επίσης η ΑΕΚ είχε «πατήσει» τον Ολυμπιακό και εν τέλει δεν πήρε τη νίκη. Χθες ο Ολυμπιακός δεν «πάτησε» τη μέτρια ΑΕΚ. Είχε περισσότερες ευκαιρίες απ’ αυτήν αλλά δεν την «έπνιξε». Δεν έκανε γκολ τις φάσεις του και η ΑΕΚ με τον σούπερ πάγκο της, βρήκε τη στιγμή της στο 91’ και πήρε μία τεράστια νίκη. Ας θυμηθούμε και στο παρελθόν, τότε που η ΑΕΚ έμπαινε αουτσάιντερ στα ματς με τον Ολυμπιακό, έβγαζε αντίδραση, πολεμούσε, όμως στο τέλος έχανε – με κάποιο τρόπο. Άλλαξαν τα πράγματα… Σε όλα και η ΑΕΚ στη χθεσινή ντερμπάρα πήρε μία πανάξια νίκη!

Το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο. Η ΑΕΚ μέσα από τα σερί παιχνίδια της πρέπει να βρει ρυθμό. Δεν τον έχει. Χρειάζεται αγώνες να φορτσάρει η ομάδα. Και τώρα τους έχει μπροστά της. Έχοντας και έναν καλό «αέρα» βαθμολογικό από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, χρειάζεται μυαλό στα παιχνίδια της, συγκέντρωση, ψυχραιμία μετά από κάθε αποτέλεσμα και φυσικά τύχη.

Στη Λεωφόρο την Τετάρτη, έρχεται άλλη μία μάχη. Για τον Παναθηναϊκό θα είναι η τελευταία του ευκαιρία. Θα έχει πίεση μεγάλη για το αποτέλεσμα που θα του τη μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η έδρα! Η ΑΕΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί τη… Λεωφόρο! Όπως την εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ, όπως την εκμεταλλεύτηκε η ίδια στο ματς του πρώτου γύρου όπου είχε κερδίσει, όπως είχε παίξει πέρυσι στα πλέι οφ, άσχετα αν το ματς είχε έρθει ισόπαλο (0-0).

Και κάτι τελευταίο: αν η φάση του 10’ με τον Ρέτσο και τον Γκαρσία, ήταν… ανάποδα θα είχε πέσει η… Κυβέρνηση! Ακόμα και γι’ αυτό, το γκολ του Ελίασον και η της ΑΕΚ νίκη στο φινάλε θα μνημονεύεται για πάντα! 1-0 και καλό μήνα, χωρίς… ψέματα!



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0