Football Talk

Μαρσέιγ – Παρί 0-2: Ακόμη και με 10 παίκτες, στη Γαλλία κερδίζει τους πάντες!

Μαρσέιγ – Παρί 0-2: Ακόμη και με 10 παίκτες, στη Γαλλία κερδίζει τους πάντες!

Στο μεγάλο παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής, Μαρσέιγ και Παρί «διασταύρωσαν» τα ξίφη τους, με τους Παριζιάνους να μένουν με 10 στο ημίχρονο και τελικώς να θριαμβεύουν με 2-0 χάρη σε τέρματα των Βιτίνια και Ράμος!

Είναι γνωστό πως στη Γαλλία, η Παρί, τα τελευταία αρκετά έτη, με ελάχιστες μόνο εξαιρέσεις (Μονακό και Λιλ) αγωνίζεται δίχως αντίπαλο. Έτσι και φέτος, έχουμε βρεθεί στην 27η αγωνιστική της Ligue 1, με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα στην πρώτη θέση, 9 ολόκληρων βαθμών από την 2η Μπρεστ και με αυτό να ταξιδεύει στον γαλλικό νότο και στη Μασσαλία για να αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ που «βολοδέρνει» στη μέση του πίνακα και σε απόσταση από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Καλύτερη συγκυρία δεν θα μπορούσε όμως να υπάρξει και για τη Μαρσέιγ, η οποία συνεχίζει στους «8» του Europa League και στην έδρα της είχε την ευκαιρία να προσφέρει χαμόγελα στους φίλους της. Μάλιστα η συγκυρία έγινε ιδανική, λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, καθώς ο νεοαποκτηθείς Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός των Παριζιάνων, Μπεράλντο, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Έτσι λοιπόν, για ένα ολόκληρο ημίχρονο, η ομάδα του Γκασέ θα αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα, το οποίος όμως δεν εκμεταλλεύτηκε, καθώς οι φιλοξενούμενοι στο 53’ βρήκαν γκολ από τον Πορτογάλο, Βιτίνια. Οι «Μασσαλιώτες» ήταν πιο κινητικοί και πολύ πιο δραστήριοι και έφτασαν σε πολλές τελικές ευκαιρίες, δίχως όμως να καταφέρουν να παραβιάσουν την εστία του Τζίτζι Ντοναρούμα.

Με τον Εμπαπέ να αποχωρεί ξανά ως αλλαγή (65’), η Παρί έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τον αντικαταστάτη του, τον Γκονσάλο Ράμος στο 86’ και εξασφάλισε μία ακόμη νίκη και μάλιστα απέναντι σε έναν μισητό αντίπαλο, αγκαλιάζοντας και την φετινή κούπα. Πρώτη θέση για την Παρί και 62 βαθμοί.

 

Η ομάδα του Ενρίκε δεν έχει χάσει εκτός έδρας παιχνίδι, υποχρεώνοντας την ίδια στιγμή τη Μαρσέιγ στην πρώτη εντός έδρας ήττα της στη τρέχουσα σεζόν.



Οι συνθέσεις του αγώνα:

Μαρσέιγ (Ζ. Λ. Γκασέ): Λόπες, Γκαρσία, Εμπεμπά (51’ Γκιγκό), Μπαλέρντι (73’ Ουνάχι), Μερλίν, Κοντογκμπιά (61’ Γκιέγ), Βερτού, Αρίτ, Ενρίκε, Ομπαμεγιάνγκ, Εντιαγέ (61’ Μουμπανιά).

Παρί (Λ. Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Ντανίλο, Μπεράλντο, Ερναντέζ, Ζαίρ-Εμερί (77’ Σκρίνιαρ), Βιτίνια, Φαμπιάν Ρουίζ (65’ Ουγκάρτε), Ντεμπελέ (65’ Ασένσιο), Εμπαπέ (65’ Ράμος), Κόλο Μουανί (46’ Κανγκ-Λι),

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0